Cine este artistul care a vândut cel mai bine în anul 2017

Cine este artistul care a vândut cel mai bine în anul 2017
Publicat: 27/02/2018, 10:22
Actualizat: 27/03/2019, 12:46

Albumul lui Sheeran, „Divide”, al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic anul trecut, iar „Shape of You” a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizației, care are sediul la Londra.

„Divide” a doborât multe recorduri, inclusiv pe site-ul de streaming Spotify, unde a înregistrat 57 de milioane de audiții în ziua în care a fost lansat.

Sheeran este cel de-al cincilea artist care primește acest titlu, după One Direction (2013), Taylor Swift (2014), Adele (2015) și Drake (2016).

„Succesul pe care l-a obținut Ed este uimitor și o dovadă a capacității sale de a scrie și interpreta cântece care ajung la inimile fanilor la nivel global”, a spus șeful executiv al IFPI, Frances Moore, într-un comunicat.

Anul trecut, în topul celor mai bine vânduți artiști, Drake s-a situat pe locul al doilea, urmat fiind de Taylor Swift, Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park și The Chainsmokers.

Topul include vânzările de albume în formate fizic și digital, vânzările de single-uri și audițiile în streaming.

Max Lousada, șef executiv al Warner Music UK, este de părere că Sheeran „are capacitatea de a spune povești și a face oamenii să simtă”.

Pe 21 februarie, într-o gală care a avut loc la Londra, Sheeran a pierdut premiul Brit pentru cel mai bun artist britanic în fața rapperului Stormzy, însă, la începutul lunii, el a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare pop, pentru „Shape of You”, la gala Grammy, care a avut loc la New York.