Comedia „OH, RAMONA!”, record după record în cinematografia românească

Comedia „OH, RAMONA!, record după record în cinematografia românească
Publicat: 09/04/2019, 17:20

Pelicula „Oh, Ramona!”, regizată de Cristina Jacob, a apărut pe marile ecrane pe 13 februarie, iar, până în prezent, a stabilit deja cinci recorduri pentru cinematografia românească.

Filmul a înregistrat un total de 259.474 de spectatori în opt săptămâni în care a rulat în cinema, potrivit datelor publicate pe Cinemagia și conform raportărilor Consiliului Național al Cinematografiei.

„Oh, Ramona” este producția românească cu cele mai multe bilete vândute într-o zi – 30.243.

Filmul Cristinei Jacob este și producția românească cu cele mai multe bilete vândute în primul weekend, reușind să bată toate recordurile de audiență pentru un film românesc, cinematografele raportând 71.294 spectatori pentru primele trei zile de la lansare.

Comedia a devenit și filmul românesc pentru care s-au vândut cele mai multe bilete în prima săptămână, când au fost 111.881 spectatori între zilele de miercuri-duminică.

Pelicula „Oh, Ramona!” nu este doar filmul românesc pentru care sunt înregistrate cele mai mari încasări din ultimele decenii, dar este și prima producție autohtonă care a depășit venituri peste 1 milion de dolari în box office.

De altfel, un record în sine este și faptul că vorbim despre singura producție românească care a reușit să termine săptămâna cinematografică pe primul loc, depășind filmele americane „Alita”, „The Lego Movie 2” și „Happy Death Day 2U”.

Producția comediei romantice „Oh, Ramona!” a durat aproximativ trei ani, cu filmări care au avut loc în București, Brașov și Constanța, iar pentru actorii principali au fost realizate casting-uri în trei țări: România, Marea Britanie și SUA.

Călătoria filmului „Oh, Ramona!” nu se oprește în România, ci se lucrează la distribuirea acestuia pe piața internațională, în timp ce rulează în continuare și în cinematografele din țară, arată producătorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase