Cum a schimbat Copos hotelul Bradul, din Poiana Brașov. Câți bani a investit omul de afaceri

Publicat: 04/07/2017, 18:43

„Avem 59 de camere proaspăt renovate. Hotelul a fost închis la jumătate lunii martie. Înainte de renovare, hotelul era cotat la patru stele, dar nu mai avea de fapt condiții de patru stele. Acum ar fi cotat la patru stele plus”, a precizat Carmina Gal, general manager Ana Hotels Poiana Brașov.

Christine Schillings, managerul Ana Hotels a declarat că stațiunea turistică are multe de oferit și pe timp de vară. Numeroși turiști străini aleg să își petreacă vacanța în Poiana Brașov. „Lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale, deoarece Poiana Brașov nu este doar un resort de ski foarte bine dezvoltat, ci are multe de oferit și pe timp de vară. Circa 70% dintre turiștii noștri din Poiana Brașov sunt români, iar restul sunt străini. Cei mai mulți străini vin din Austria și Germania, dar și din Rusia și Ungaria, deci diferite locații”, spune Christine Schillings.

Stațiunea Poiana Brașov se află la poalele Postăvarului, la o altitudine de 1030 m și oferă un cadru potrivit pentru sporturi de iarnă, dar și pentru drumeții montane și activități care se pot practica în sezonul cald: echitație, schi pe iarbă, pescuit, dar și vizitarea unor importante obiective turistice, precum Castelul Peleș și Castelul Bran.

Hotel Bradul este situat la baza Masivului Postăvaru, în imediata apropiere a pârtiei Bradul și are o îndelungată tradiție în Poiana Brașov ce datează de la începutul anilor ’60, intrând în portofoliul ANA Hotels în 1996. În 2017, hotelul Bradul a fost renovat în trei luni și jumătate și a implicat o investiție de peste 2 milioane de euro.

„Nu este de neglijat faptul că prin mărirea domeniului schiabil și investiția care a fost făcută a atras foarte mulți turiști individuali pe perioada de iarnă. Nicăieri pe Valea Prahovei nu se găsesc condiții de schi la fel de bune ca în Poiana Brașov, iar sezonul trecut pârtiile chiar au arătat impecabil începând cu data de 1 decembrie. Asta a fost și cu sprijinul asociației Poiana Brașov, deci avem o asociație de turism care are o foarte bună colaborare cu primăria și chiar am lucrat împreună pentru că este în interesul tuturor să avem un sezon de schi cât mai lung, sezon în care pârtiile de schi să fie perfect funcționale în foarte bune condiții. Toată această muncă în echipă și-a spus cuvântul și clienții care au venit în Poiana Brașov. Acest lucru a dus la o creștere a turiștilor individuali pe perioada 15-20 decembrie până undeva la sfârșitul lunii martie”, a spus Carmina Gal.

Poiana Brașov este unul dintre cele mai importante centre turistice internaționale din țară, fiind o stațiune renumită pentru sporturile de iarnă, dar și pentru diferite activități și drumeții la munte în sezonul cald, iar anual, turiști din toate colțurile lumii sunt atrași de această zonă.

În Poiana Brașov, George Copos mai controlează hotelul Sport, de patru stele și hotelul Poiana. Omul de afaceri și-a început activitatea în domeniu în anul 1996 când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana și Bradul din Poiana Brașov și fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din București.

Grupul ANA Hotels deține hoteluri și la mare, în Eforie Nord, iar în Capitală deține hotelul de cinci stele Athénée Palace Hil­ton și cel de patru stele Crowne Plaza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică