De ce nu ajung toate femeile la orgasm

De ce nu ajung toate femeile la orgasm
Publicat: 22/04/2017, 18:37
Actualizat: 01/10/2018, 17:22

„În general, bărbații ating mai ușor orgasmul decât femeile, dar orgasmul femeilor ține mai mult și este mai intens. Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a atinge pragul de excitație premergător orgasmului. De asemenea, implicarea lor este mai profundă și are o strânsă legătură cu stima de sine, sentimentele pe care le simte față de partener, locul și momentul în care are loc actul sexual. Ce este important de subliniat în primă instanță este faptul că orgasmul este obținut de cei mai mulți oameni prima dată prin masturbare. Asfel, masturbarea poate apărea cu mult înainte de începerea vieții sexuale.

În cazul bărbatului, experiența îl poate ajuta să își depășească anumite disfuncții caracteristice, cum ar fi ejacularea precoce. În cazul femeii, experiența ii poate releva obținerea orgasmului vaginal. Ejacularea precoce și lipsa orgasmului vaginal sunt cele mai întâlnite probleme sexuale ce pot fi remediate prin psihoterapie”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

O persoană nu ajunge la orgasm dacă suferă de anumite afecțiuni medicale, dacă este sub tratament, dacă se droghează, dacă are un blocaj de natură psihică. „Orgasmul vaginal este trăit doar de 37% dintre femei. Cauzele pentru care marea majoritate nu simt orgasmul vaginal sunt multiple: masturbarea precoce, sentimentele de vinovăție, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, lipsa de experiență a partenerului, anorexia, bulimia, depresia.

Freud spunea ca orgasmul clitoridian este caracteristic fetelor, iar cel vaginal femeilor, deci punea totul pe seama maturitații femeii. Sunt și femei, o proporție destul de mică, de aproximativ 27%, care obțin orgasmul cu ușurință sau chiar au orgasme multiple””, adaugă Constantin Cornea.

În ceea ce le privește pe restul, în opinia specialistului, cauzele pot fi multiple:

1.”Violul. Trauma este imensă și poate duce la anorgasmie, frigiditate, anorexie, bulimie sau la o seamă întreagă de tulburări psihice sau organice

2. Partenerul. Lipsa experienței, a preludiului, a postludiului, a sentimentelor, a complimentelor, durata sau tehnica acestuia pot influența foarte mult.

3..Lipsa de exprimare a dorințelor sau a fantasmelor în raporturile cu partenerul, pentru a-l ajuta pe acesta să-i înțelagă universul intim.

4.„Ejacularea feminină”. Sunt femei care în momentul orgasmului „ejaculează” ,ne referim la acel lichid eliminat de uretră în momentul orgasmului. Acest „amanunt” le pot face să nu își dorească să își uimească partenerul, neștiind cum va reacționa acesta.

5 .De asemenea, umectarea poate fi considerată de femeie excesivă, iar asta o poate împiedica să atingă punctul culminant.

6. Sunetele provocate de mișcările din timpul actului sexual, poziții ce i se pot părea indecente.

7. Dorința de a face pe plac partenerului, în dauna propriilor dorințe. Și din acest motiv poate folosi expresii care nu o caracterizează, sunete, mișcări, dansuri provocatoare.

În primul rând, e important să avem așteptări de la propria persoana și abia apoi de la partener. Să avem curajul de a spune ce și cum ne dorim, asta pentru a ne orienta și îndruma cumva partenerul. Să fim deschiși la a experimenta, de la poziții noi, la scenarii. În cuvinte puține, trebuie doar să știm ce vrem, să spunem cum, când și cât să cerem partenerului. Apoi să avem grijă să oferim îndeajuns pentru a primi tot ceea ce ne dorim”, subliniază psihoterapeutul pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase