De ce oamenilor de știință nu le pasă de două filmări incredibile care ar putea confirma teoria OZN-urilor

De ce oamenilor de știință nu le pasă de două filmări incredibile care ar putea confirma teoria OZN-urilor
Publicat: 23/01/2018, 14:18

Filmările au înregistrat numeroase vizualizări și oamenii au discutat îndelung despre veridicitatea lor. Mulți cred că prezintă prima dovadă reală a existenței extratereștrilor și că aceștia au și vizitat Pământul, scrie Business Insider.

Există însă o continuare a poveștii. Cei mai mulți oameni de știință consideră că aceste filmări nu dovedesc nimic.

De-a lungul zecilor de ani, mulți oameni au susținut că au văzut OZN-uri. Numeroase materiale video cu așa-zise nave spațiale extraterestre au apărut încă de la invenția filmului. Dar clipul video prezentat de DOD (Department of Defense) este unic. A fost făcut public de Departamentul american al Apărării, care a considerat că imaginile trebuie analizate.

Până în 2012, Departamentul a gestionat, în secret, „Programul de identificare a amenințărilor aerospațiale avansate”, care a beneficiat de o finanțare de 22 milioane dolari, buget pus deoparte de Pentagon pentru programe clasificate.

Cmdr. David Fravor, unul dintre piloții Marinei, care a observat OZN-ul, a declarat: „Amândoi – ambele avioane – vedem o perturbație în apă și un obiect lung, în formă de Tic-Tac, cu o lungime de 12 metri”.

„A dispărut în două secunde”

„Mă mut în poziția de la ora 08.00 a acelor de ceasornic, obiectul se află la ora 02.00 și decid să văd ce este. Obiectul este la 60 de metri sub mine. Tai diametrul cercului și când ajung la 800 de metri, obiectul accelerează spre sud și dispare în două secunde”, a mai povestit Fravor.

Toate aceste detalii par incredibile, dar de ce nu stârnesc atenția cercetătorilor? Caleb Scharf este astronom și director al Centrului de Astrobiologie din Columbia: „Cred că este foarte, foarte dificil, ca om de știință să analizezi un asemenea lucru și să spui altceva decât că este…interesant. Aș avea nevoie de un volum vast de documentare și contextualizare, pentru a înțelege ce se petrece aici.”

„Dificultatea acestei probleme este că nu poți să o planifici”, a mai spus Scharf.

La rândul ei, Carolin Frueh, asistent universitar la Școala de Aeronautică și Astronautică Purdue, a declarat: „Da, aș vrea să știu natura vântului…a fost o turbulență?”

Cercetătorii vorbesc despre metoda științifică. Practic, înainte ca oamenii de știință să accepte un anumit lucru ca fapt, trebuie să cerceteze și să testeze totul. Și totul are loc într-un mediu controlat.

„Nu poți planifica așa ceva. Nu poți face un experiment propriu-zis. Totul se bazează pe date efemere. Și aceasta este una din marile probleme care trebuie rezolvate în știință. Nu sunt surprins că nu avem încă un răspuns bun. Suspectez că, de-a lungul timpului, piloții au văzut multe lucruri interesante pe geamul avionului. Dar să spui că te-ai intersectat cu o navă spațială extratrestră… Este un pas prea mare de făcut. Cred că există un spirit de deschidere, dacă nu știi ce analizezi și apoi spui: „Asta este tot ce aveam. Poți interpreta lucrurile cum dorești”, a mai spus Caleb Scharf.

Dar acestea sunt filmări prezentate de guvernul american, fapt ce le oferă o anumită semnificație. Dacă folosim metoda științifică, dovezile certe și o cacofonie de date reprezintă cele mai bune instrumente pentru explicarea fenomenului. Dar dacă ai văzut ceva tu însuți? Ai mai avea nevoie de un experiment, ca să explici totul?

„Nu aparținea acestei lumi!”

„Cred – așa cum și alți piloți au crezut în ceea ce au văzut – că obiectul respectiv nu aparținea acestei luni”, a spus David Fravor.

Comandorul nu este singurul care crede în existența OZN-urilor. Filmările au fost dezbătute de mulți oameni, care cred că au în față o navă extraterestră.

Cât despre Departamentul american de Apărare, oficialii au prezentat filmările, fără alte precizări. Este posibil să aibă mai multe date din timpul zborului sau adunate imediat după „întâlnirea de gradul trei”.

„Pe de altă parte, aș putea să fiu foarte cinic în privința acestei povești, dar este minunat că oamenii sunt intrigați de fenoen, că văd dincolo de lumea noastră. Ăsta este un lucru bun. Este un lucru pozitiv, curiozitatea noastră este ceva pozitiv. Sincer vorbind, dacă există lucruri ciudate care zboară deasupra noastră, aș vrea să știu exact ce sunt. Dificultatea acestei probleme constă în faptul că nu te poți pregăti pentru așa ceva”, a conchis Caleb Scharf.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Katy Perry și Orlando Bloom, de nerecunoscut de când au devenit părinți. Cum arată familia...
Alex Velea, încă un atac la adresa lui Cătălin Măruță! Andra a fost și ea...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
NEWS ALERT Bombe de avertizare, pe Marea Neagră. Rusia blochează accesul distrugătorului britanic Defender FOTO...
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
ATENȚIE! Tot ce ar trebui să știi înainte de a-ți deschide un cont bancar
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a...
Șoc total pentru cei vaccinați cu Pfizer! Ce boală rară poate provoca
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...