De ce oamenilor de știință nu le pasă de două filmări incredibile care ar putea confirma teoria OZN-urilor

Redactor:
Silviu Bănilă
De ce oamenilor de știință nu le pasă de două filmări incredibile care ar putea confirma teoria OZN-urilor
Detalii pe gândul

Filmările au înregistrat numeroase vizualizări și oamenii au discutat îndelung despre veridicitatea lor. Mulți cred că prezintă prima dovadă reală a existenței extratereștrilor și că aceștia au și vizitat Pământul, scrie Business Insider.

Există însă o continuare a poveștii. Cei mai mulți oameni de știință consideră că aceste filmări nu dovedesc nimic.

De-a lungul zecilor de ani, mulți oameni au susținut că au văzut OZN-uri. Numeroase materiale video cu așa-zise nave spațiale extraterestre au apărut încă de la invenția filmului. Dar clipul video prezentat de DOD (Department of Defense) este unic. A fost făcut public de Departamentul american al Apărării, care a considerat că imaginile trebuie analizate.

Până în 2012, Departamentul a gestionat, în secret, „Programul de identificare a amenințărilor aerospațiale avansate”, care a beneficiat de o finanțare de 22 milioane dolari, buget pus deoparte de Pentagon pentru programe clasificate.

Cmdr. David Fravor, unul dintre piloții Marinei, care a observat OZN-ul, a declarat: „Amândoi – ambele avioane – vedem o perturbație în apă și un obiect lung, în formă de Tic-Tac, cu o lungime de 12 metri”.

„A dispărut în două secunde”

„Mă mut în poziția de la ora 08.00 a acelor de ceasornic, obiectul se află la ora 02.00 și decid să văd ce este. Obiectul este la 60 de metri sub mine. Tai diametrul cercului și când ajung la 800 de metri, obiectul accelerează spre sud și dispare în două secunde”, a mai povestit Fravor.

Toate aceste detalii par incredibile, dar de ce nu stârnesc atenția cercetătorilor? Caleb Scharf este astronom și director al Centrului de Astrobiologie din Columbia: „Cred că este foarte, foarte dificil, ca om de știință să analizezi un asemenea lucru și să spui altceva decât că este…interesant. Aș avea nevoie de un volum vast de documentare și contextualizare, pentru a înțelege ce se petrece aici.”

„Dificultatea acestei probleme este că nu poți să o planifici”, a mai spus Scharf.

La rândul ei, Carolin Frueh, asistent universitar la Școala de Aeronautică și Astronautică Purdue, a declarat: „Da, aș vrea să știu natura vântului…a fost o turbulență?”

Cercetătorii vorbesc despre metoda științifică. Practic, înainte ca oamenii de știință să accepte un anumit lucru ca fapt, trebuie să cerceteze și să testeze totul. Și totul are loc într-un mediu controlat.

„Nu poți planifica așa ceva. Nu poți face un experiment propriu-zis. Totul se bazează pe date efemere. Și aceasta este una din marile probleme care trebuie rezolvate în știință. Nu sunt surprins că nu avem încă un răspuns bun. Suspectez că, de-a lungul timpului, piloții au văzut multe lucruri interesante pe geamul avionului. Dar să spui că te-ai intersectat cu o navă spațială extratrestră… Este un pas prea mare de făcut. Cred că există un spirit de deschidere, dacă nu știi ce analizezi și apoi spui: „Asta este tot ce aveam. Poți interpreta lucrurile cum dorești”, a mai spus Caleb Scharf.

Dar acestea sunt filmări prezentate de guvernul american, fapt ce le oferă o anumită semnificație. Dacă folosim metoda științifică, dovezile certe și o cacofonie de date reprezintă cele mai bune instrumente pentru explicarea fenomenului. Dar dacă ai văzut ceva tu însuți? Ai mai avea nevoie de un experiment, ca să explici totul?

„Nu aparținea acestei lumi!”

„Cred – așa cum și alți piloți au crezut în ceea ce au văzut – că obiectul respectiv nu aparținea acestei luni”, a spus David Fravor.

Comandorul nu este singurul care crede în existența OZN-urilor. Filmările au fost dezbătute de mulți oameni, care cred că au în față o navă extraterestră.

Cât despre Departamentul american de Apărare, oficialii au prezentat filmările, fără alte precizări. Este posibil să aibă mai multe date din timpul zborului sau adunate imediat după „întâlnirea de gradul trei”.

„Pe de altă parte, aș putea să fiu foarte cinic în privința acestei povești, dar este minunat că oamenii sunt intrigați de fenoen, că văd dincolo de lumea noastră. Ăsta este un lucru bun. Este un lucru pozitiv, curiozitatea noastră este ceva pozitiv. Sincer vorbind, dacă există lucruri ciudate care zboară deasupra noastră, aș vrea să știu exact ce sunt. Dificultatea acestei probleme constă în faptul că nu te poți pregăti pentru așa ceva”, a conchis Caleb Scharf.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide