Din 14 februarie, la cinema: „OH, RAMONA!”. Cristina Iacob ecranizează UN BESTSELLER românesc

Redactor:
Razvan Tupa
Din 14 februarie, la cinema: „OH, RAMONA!”. Cristina Iacob ecranizează UN BESTSELLER românesc
Comedia "Oh, Ramona" scrisă și regizată de Cristina Iacob va avea premiera pe 14 februarie. Vezi imagini din prima ecranizare a unui bestseller românesc, "Suge-o, Ramona"

Regizorul și scenaristul Cristina Iacob a ales să ecranizeze romanul de succes „Suge-o, Ramona!”, un bestseller cu care Andrei Ciobanu a depășit milionul de cititori. Filmul este gata și va fi difuzat în cinematografele din România începând cu 14 februarie.

Oh, Ramona!” urmărește transformarea lui Andrei din adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere, arată realizatorii.

Un film despre noua generație de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc – la bine și la rău – după modele și stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla. Viața lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalitățile și comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până și vocabularul, tot mai romglez, ne arată forța acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim,” declară Cristina Iacob.

Povestea românească din ficțiunea autobiografică „Suge-o, Ramona!” a lui Andrei Ciobanu, care semnează și scenariul alături de Alex Coteț și Cristina Iacob, a devenit în viziunea și execuția regizorului un film fără limitări culturale, fără granițe geografice și lingvistice, pentru o generație care trăiește planetar experiențele irepetabile ale adolescenței.

Regizorul a optat pentru o echipă internațională de actori talentați: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell și Alex Coteț.

Așteptată de fanii cărții lui Andrei Ciobanu și de cei ai filmelor „Selfie” și „Selfie 69” ale Cristinei Jacob, comedia „Oh, Ramona!” va fi lansată în cinematografele din toată țara pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

 

Inchide