Dragoș Bucur și Dana Nălbaru și-au retras fetița de la școală: ”O învățătoare bună nu poate acoperi găurile din sistem!”

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru și-au retras fetița de la școală: ''O învățătoare bună nu poate acoperi găurile din sistem!''
Publicat: 16/09/2016, 15:52
Actualizat: 01/10/2018, 18:43

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru cred că și-au făcut bine temele înainte de a se arunca spre un asemenea viitor. „Am vorbit cu oameni care își educă în mod similar copiii, am citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces,” subliniază solista.

Ce a determinat-o pe Dana să ia această decizie? „Ea. Potențialul ei. Mi-am dat seama că sistemul de învățământ, organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în fața altora ce și cât știu, că și cât au învățat, este depășit de vremurile pe care le trăim. Nu consider că a învăța e un lucru greșit, dimpotrivă, cred că este esențial pentru a avea o viață frumoasă. Consider, însă, că felul în care învață copiii în școlile din ziua de azi naște în ei o gramadă de frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară. Am vrut ca ea să nu piardă această frumusețe, să o las să se dezvolte în ritmul ei, să capete încredere în ea însăși, să înțeleagă că singur îți poți depăși limitele, să învețe să facă în viață ceea ce îi place cu adevărat, să nu-i fie teamă niciodată să o ia de la început, să fie independentă, să nu-i dicteze nimeni direcția în viață… Aș vrea să nu îi fie frică să spună nu, să-i ajute pe ceilalți și să se bucure de viață cu adevărat. Încerc să nu proiectez (deși mi-e greu să n-o fac) viitorul ei, ci să o ghidez atunci când are nevoie. O las pe ea să-mi spună sau să mă facă să-i înțeleg nevoile și mă supun acestora. Pentru că ea e altă persoană, cu alte nevoi decât ale mele, cu propriile trăiri și alegeri”, mai spune Nălbaru.

Dezamăgit de sistemul de învățământ de stat din România, Dragoș Bucur și-a dorit pentru Sofia o schimbare. „Am decis să retragem responsabilitatea unor străini de a ne forma copilul și ne-am reasumat răspunderea pentru educația Sofiei.

De ceva timp ne gândim la home schooling și în vara asta am decis să facempasul. Amretras-o pe Sofia din sistemul de învățământ de stat, am înscris-o la o școală tip umbrelă și ne-am aruncat în necunoscut. Sofiaa fost într-o clasă care avea o învățătoare foarte bună, dar nici chiar o învățătoare foarte bună nu poate acoperi găurile dintr-un sistem care funcționează după reguli cu care noi (eu și Dana) nu mai suntem de mult de acord. Sunt convins că acest sistem (ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus să aștept asta, așa că prefer să mergem pe propriul nostrudrum. Amcitit un articol interesant în care sistemul era comparat cu un mare vapor care atunci când vrea să schimbe direcția are nevoie de timp și spațiu pentru asta, în timp ce bărcile micuțe din jurul lui pot face schimbarea pe loc. Îmi place să cred că suntem o mică bărcuță și că în timp sistemul de învățământ se va adapta vremurilor în care trăim”, a precizat actorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York