EUROVISION 2012 semifinala 1 – România se luptă cu 18 țări să intre în FINALĂ

Redactor:
Marian Floranescu
EUROVISION 2012 semifinala 1 – România se luptă cu 18 țări să intre în FINALĂ
Concursul Eurovision debutează, marți, pe scena Crystal Hall din Baku, cu prima semifinală a competiției muzicale în care evoluează și trupa Mandinga cu piesa "Zaleilah". Membrii trupei Mandinga sunt încrezători în șansele României la Eurovision, mai ales că în prima semifinală sunt cotați ca favoriți de presa internațională, scrie Agerpres.

Concursul EUROVISION 2012 debutează, marți, pe scena Crystal Hall din Baku, cu prima semifinală a competiției muzicale în care evoluează și trupa MANDINGA cu piesa „ZALEILAH„. Membrii trupei MANDINGA sunt încrezători în șansele ROMÂNIEI la EUROVISION 2012, mai ales că în prima semifinală sunt cotați ca favoriți de presa internațională, scrie Agerpres.

„Este normal să simți emoții la un asemenea nivel, dar am învățat să ni le controlăm și totul va fi bine pe scena Eurovision. Simțim sprijinul celor de acasă, ne bucurăm de foarte mulți fani și în Azerbaidjan, inclusiv printre jurnaliștii acreditați la Eurovision, ceea ce ne dă multă energie”, a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu.

Reprezentanții României au, luni, o repetiție în fața presei, urmând ca în aceeași zi să aibă loc reprezentațiile tuturor semifinaliștilor în fața juriului și a publicului. Marți va avea loc prima semifinală care va fi televizată, iar publicul va avea posibilitatea să voteze.

Trupa Mandinga a susținut duminică seara un concert în Eurovision Village, cel mai mare parc din Baku, la care au venit peste 20.000 de oameni, informează reprezentanții TVR.
Potrivit reprezentanților Televiziunii Publice, surpriza a fost că mulți dintre cei din public știau versurile piesei „Zaleilah”, motiv pentru care au cântat cu Mandinga, dar au și fluturat steagurile României.

Membrii trupei Mandinga vor evolua de pe poziția a șasea în această semifinală a Eurovision din Azerbaidjan, în care mai concurează 18 țări, respectiv Muntenegru, reprezentată de Rambo Amadeus cu” Euro Neuro”, Islanda – Greta Salome & Jonsi cu” Never Forget”, Grecia – Eleftheria Eleftheriou cu „Aphrodisiac”, Letonia – Anmary cu „Beautiful Song”, Albania – Rona Nishliu cu „Suus”, Elveția – Sinplus cu „Unbreakable”, Belgia – Iris cu „Would You? „, Finlanda – Pernilla cu „Nar Jag Blundar”, Israel – Izabo cu „Time”, San Marino – Valentina Monetta cu „The Social Network Song” („Oh Oh – Uh – Oh Oh”), Cipru – Ivi Adamou cu „La La Love”, Danemarca – Soluna Samay cu „Should’ve Known Better”, Rusia – Buranovskiye Babushki cu „Party For Everybody”, Ungaria – Compact Disco cu „Sound Of Our Hearts”, Austria – Trackshittaz cu „Woki Mit Deim Popo”, Moldova – Pasha Parfeny cu „Lăutar” și Irlanda – Jedward cu „Waterline”.

Zece țări vor fi desemnate finaliste din această primă semifinală a concursului pe baza votului juriului și a publicului, care vor contribui fiecare la decizie cu 50%.

În această primă etapă a Eurovision publicul din țările participante la semifinală va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentanții țării lor, ci pentru ceilalți artiști. Drept de vot vor avea și țările care sunt deja finaliste, în calitate de organizatoare ale concursului.

Cea de-a doua semifinală a Eurovision va avea loc joi, iar în această etapă vor evolua reprezentanții din Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croația, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia și Herțegovina și Lituania.

Și din această semifinală se vor califica tot zece țări în marea finală, programată sâmbătă.

Marea Britanie, Franța, Italia, Azerbaidjan, Spania și Germania sunt calificate direct în finală în calitate de țări organizatoare ale concursului.

Pe parcursul celor trei zile de concurs 16.000 de spectatori vor putea fi prezenți în sala din Crystal Hall din Baku. Concursul va fi transmis de TVR.

Gândul transmite EUROVISION 2012 LIVE TEXT, astăzi, de la ora 22.

Inchide