Exorcism în masă: Un episcop vrea să arunce apă sfințită dintr-un elicopter, în speranța că va alunga „demonii” din orașul ruinat de traficanții de droguri

Exorcism în masă: Un episcop vrea să arunce apă sfințită dintr-un elicopter, în speranța că va alunga „demonii din orașul ruinat de traficanții de droguri
Publicat: 18/06/2019, 09:42

Monseniorul Ruben Dario Jaramillo Montoya, Episcop la Diocezei Buenaventura, dorește să realizeze un exorcism în masă, în orașul columbian afectat de violență și corupție, la un nivel nemaiîntâlnit, scrie odditycentral.com.

Cu ajutorul marinei militare, reprezentantul bisericii vrea să survoleze zona cu un elicopter, din care să arunce apă sfințită pe păcătoși, pentru a-i scăpa de demoni. Evenimentul ar urma să se desfășoare în 13 sau 14 iulie, când Buenaventura găzduiește un festival religios.

„Trebuie să alungăm răul din Buenaventura și să restabilim pacea și liniștea, care s-au pierdut din cauza infracțiunilor, corupției și traficului de droguri, care ne invadează portul”, a declarat episcopul catolic.

„Vrem să survolăm Buenaventura și să aruncăm apă sfințită și să realizăm un exorcism, să alungăm demonii care distrug portul, astfel încât să vină mântuirea Domnului și să eliminăm demonii de pe străzi”, a spus acesta.

Anunțul episcopului survine la o săptămână după ce trupul neînsuflețit al unei fetițe de zece ani a fost descoperit în Buenaventura. Unchiul ei a mărturisit crima odioasă și a fost încarcerat, acesta fiind însă doar ultimul caz dintr-un șir lung de nenorociri care s-au abăut asupra portului columbian.

În primele cinci luni ale lui 2019, informează autoritățile, 51 de oameni au fost uciși în Buenaventura, cu 20 mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, Buenaventura a devenit un port strategic pentru traficanții de droguri care duc marfa în SUA.

Rămâne de văzut dacă exorcismul în masă, realizat cu elicopterul de biserică și marina națională, vor avea succes în eradicarea infracționalității din Buenaventura.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult