GALERIE FOTO. Cum a fost construit metroul din New York

Publicat: 17/05/2012, 13:18

O galerie de fotografii alb-negru publicată de Daily Mail arată cum a fost construit una dintre cele mai vechi rețele de transport public din lume. Este vorba de metroul din New York.

De la construirea primelor 28 de stații de metrou din New York, rețeaua de transport subteran din metropola americana a ajuns să numere, astăzi, 468 de stații, tranzitate anual de 1,64 miliarde călători.

În fotografii se poate vedea cum au trudit muncitorii pentru a realiza cei 1.355 de kilometri de șine care străbat orașul pe sub pământ. Fotografiile aflate în posesia arhivei municipale din New York arată procesul de construcție a rețelei de metrou, desfășurat între 1901 și 1931.

Astăzi New Yorkul are 21 de magistrale de metrou, cea mai adâncă dintre ele fiind construită la 55 de metri de sufrafața drumului. Metroul din York esrte al șaptelea cel mai aglomerat din lume, după Tokio, Moscova, Shanghai, Seul șiGuangzhou.

Numărul mediu de călători într-o zi din timpul săptămânii a fost de 5,3 milioane anul trecut, cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru metroul din New York.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase