Kevin Costner a câștigat procesul intentat de actorul Stephen Baldwin

Kevin Costner a câștigat procesul intentat de actorul Stephen Baldwin
Publicat: 15/06/2012, 13:08
Actualizat: 15/06/2012, 13:09

Actorul american Kevin Costner a obținut câștig de cauză în procesul contra actorului Stephen Baldwin, care îl acuzase de fraudă și înșelăciune, relatează contactmusic.com.

Stephen Baldwin l-a dat în judecată pe Kevin Costner, susținând că acesta l-ar fi înșelat în momentul în care l-a convins să îi vândă acțiunile pe care le deținea în compania înființată de Costner, care produce utilaje de depoluare a apei.

În procesul intentat la Curtea federală din statul Louisiana, împreună cu partenerul său de afaceri Spyridon Contogouris, Stephen Baldwin susține că actorul Kevin Costner a încheiat un contract foarte profitabil cu grupul British Petrolium (BP), care a achiziționat sistemele de depoluare ce separă apa de petrol, fabricate de compania lui Costner. Potrivit documentelor depuse în instanță, Kevin Costner ar fi cumpărat acțiunile deținute de Stephen Baldwin și de Spyridon Contagouris, fără să le comunice faptul că a încheiat un contract profitabil cu grupul BP.

Stephen Baldwin susține că pe 10 aprilie 2010 a cumpărat 10% din acțiunile companiei lui Costner. După o lună, Baldwin, Contogouris și alți investitori au înființat un joint venture intitulat Ocean Therapies Solution, care urma să vândă tehnologia companiei lui Costner – CINC – către grupul BP.

În urma unor neînțelegeri, Baldwin și Contogouris i-au vândut lui Costner acțiunile pe care le dețineau în compania acestuia, nefiind informați asupra faptului că grupul BP plătise deja un avans de 18 milioane de dolari companiei CINC. La o zi după ce și-au vândut acțiunile, BP a cumpărat toate utilajele depoluante produse de CINC, tranzacția fiind realizată pentru o sumă totală de 52 de milioane de dolari.

În opinia lui Baldwin, Kevin Costner și asociații lui i-au prezentat în mod eronat situația asupra negocierilor cu grupul BP. El susține, totodată, că actorul Kevin Coster l-a păcălit să îi vândă acele acțiuni, cu scopul de a obține un profit mai mare.

Spyridon Contogouris a solicitat daune de 10,64 milioane de dolari, iar Stephen Baldwin a cerut daune în valoare de 3,8 milioane de dolari.

Juriul a decis, joi, în favoarea lui Costner și nu i-a acordat lui Baldwin daunele solicitate de acesta.

Kevin Costner, pasionat de invențiile marine, a prezentat acele utilaje și în fața unei comisii a Congresului american, în 2010, criticând organizarea defectuoasă a operațiunilor de curățare a Golfului Mexic, inițiate de grupul BP, după mareea neagră care a afectat această zonă la începutul acelui an.

În aprilie 2010, platforma Deepwater Horizon a BP a explodat și s-a scufundat la 60 de kilometri de delta fluviului Mississippi. După ce a eșuat de mai multe ori în tentativele de stopare a scurgerii de petrol, grupul britanic a reușit, în cele din urmă, să amplaseze cu succes un dispozitiv de stopare a scurgerilor de petrol deasupra conductei avariate.

Născut în 1966, Stephen Baldwin este cel mai tânăr dintre frații Baldwin, toți patru – Alec, Daniel, William și Stephen – fiind actori. Familia Baldwin este de religie romano-catolică și are ascendență irlandeză, britanică și franceză. Stephen Baldwin a jucat în multe filme, rolul cel mai notabil fiind cel din pelicula „Suspecți de serviciu” (1995), dar a avut multe apariții și în seriale de televiziune și în emisiuni de tip reality-show.

Născut într-o periferie săracă a orașului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licențiat în științe economice, și-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din „Silverado” (1985) și cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului „Incoruptibilii” (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic „Dansând cu lupii”, care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca „Robin Hood, prințul hoților”, „JFK”, „Bodyguard” și „Wyatt Earp, justițiarul Vestului sălbatic”, dar și în filme cu mai puțin succes la public, precum „Waterworld – Lumea Apelor” (1995) și „Poștașul” (1997). De la sfârșitul anilor ’90, Kevin Costner a jucat în roluri mai degrabă modeste.

În octombrie 2009, Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susținut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit în România anul trecut, pentru a filma pentru un documentar, susținând cu această ocazie și un concert într-un club bucureștean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto