Kevin Costner, despre filmările în România: Mi-a plăcut cât de mult munceau oamenii

Kevin Costner, despre filmările în România: Mi-a plăcut cât de mult munceau oamenii
Publicat: 08/01/2013, 18:00
Actualizat: 28/09/2018, 16:29

Actorul Kevin Costner, protagonist al miniseriei „Hatfields & McCoys”, filmată în România anul trecut, a vorbit într-un interviu acordat ProTV Magazin despre modul în care au decurs filmările și despre spiritul românilor, care i-au primit și sprijinit necondiționat pe membrii echipei de producție.

Pasionat de istorie, actorul a declarat în interviu că acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care a ales să joace în această miniserie, unde interpretează rolul lui Devil Anse Hatfield, care, alături de Randall McCoy (Bill Paxton), revine acasă după încheierea Războiul Civil.

„Știam, probabil, mai multe decât omul de rând, pentru că sunt pasionat de istorie. Știu ce s-a întâmplat în acele vremuri și participanții îmi sunt familiari. Dar, evident, când am început să aprofundez problema, am aflat mai multe. Mi-a plăcut scenariul foarte mult. Am început să mă interesez de problemele socio-economice ale perioadei, lucru care m-a ajutat să înțeleg de ce se întâmplau anumite lucruri”, spune actorul în interviul acordat Pro TV Magazin.

O poveste americană filmată în România, miniseria „Hatfields & McCoys” s-a bucurat de sprijinul românilor pe toată perioada în care s-au desfășurat filmările. „Suntem foarte bucuroși că românii ne-au primit și ne-au sprijinit. Povestea trebuia să fie vedeta filmului nostru, pentru că nu am vrut mare tam-tam pentru nimic. Am mers acolo, am început filmările în septembrie și le-am terminat în jur de 17, 18, poate 19 decembrie. A fost dificil”, își amintește Kevin Costner.

Acesta a adăugat că, în cazul în care filmările s-ar fi desfășurat în Statele Unite ale Americii, echipa actorilor ar fi fost mai mare, astfel că găsirea interpreților a fost una dintre dificultățile cu care s-a confruntat echipa de producție.

„La un moment dat, am rămas fără oameni care să vorbească engleza, ceea ce a creat o problemă la producție, la final, când trebuia să le dăm oamenilor o voce nouă. Când scoți ceva de unde trebuia să fie, te vei confrunta cu anumite probleme logistice”, spune Costner.

Însă, subliniază acesta, România a oferit exact cadrul de care aveau nevoie pentru filmarea miniseriei, care s-a bucurat de un mare succes. Peisajul carpatin, foarte asemănător cu cel din Kentucky și Virginia de Vest, a contribuit la o redare cât mai exactă a contextului geografic.

„Seamănă cu zona muntoasă, altfel nu am fi mers acolo, nu aveam de ce să călătorim atât dacă nu ar fi existat niște asemănări, e de la sine înțeles”, spune Kevin Costner.

Mai mult, actorul se declară surprins de maniera de lucru românească.

„Mi-a plăcut foarte mult cât de mult munceau oamenii. A trebuit să ducem 25 de cai undeva și i-am întrebat dacă ne pot ajuta. «Îi puteți duce acolo la ora 12.00?». «Da». Ceea ce nu ne-au spus, însă, a fost că trebuia să înceapă munca la 8.00 dimineața sau la 6.00 ca să ducă toți cei 25 de cai acolo, pentru că aveau o singură rulotă cu care să-i transporte. Fac lucrurile în stilul vechi. Ne-au spus că da, îi pot duce acolo, dar le-a luat toată noaptea pentru a pune la punct totul. La un moment dat, încercam să duplicăm un copac. Nu știu de ce vă spun asta, dar încercam să duplicăm un copac. unde discutau bărbații, am vrut să refilmăm scena. Așa că am tot căutat un copac care să aibă forma care ne trebuia. Trebuia să semene, pentru că, altfel, oamenii aveau să-și dea seama. Ne-am tot chinuit și, într-un final, departamentul de artă a spus: «De ce să nu mergem acolo, tăiem copacul și îl aducem aici?». Așa ceva nu se face în America. Nu i-am lăsat să facă asta, dar asta era mentalitatea, pe principiul «Ce trebuie să facem? Asta o să facem. O să tăiem copacul și îl aducem aici»”, a mai spus Kevin Costner.

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film și realizată în România, a primit cinci premii Emmy, două la categorii artistice – pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger) – și trei la categorii tehnice – pentru cel mai bun mixaj de sunet (românul Dragoș Stanomir, alături de Christian Cooke și Brad Zoern), cel mai bun machiaj și cel mai bun montaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto