Le consumăm aproape zilnic fără să bănuim pericolul pe care îl ascund

Le consumăm aproape zilnic fără să bănuim pericolul pe care îl ascund
Publicat: 10/08/2014, 10:25
Actualizat: 03/09/2019, 11:21

Mai multe alimente și băuturi pe care le consumăm zilnic pot cauza apariția depresiei sau accentuarea acesteia. Pastele, sucurile sau pizza sunt doar câteva dintre ele, scrie sfatulparintilor.ro.

Găsiți, mai jos, lista alimentelor care consumate în exces ne pot face depresivi.

1. Cerealele rafinate

Un studiu recent a arătat că persoanele care consumă prea multe paste, orez alb sau produse de patiserie devin predispuse la simptomelor depresiei.

Chiar dacă pastele sunt, spre exemplu, ușor de preparat și ideale pentru o masă rapidă, acestea devin de-a dreptul periculoase atunci când sunt mâncate de 4 ori pe săptămână.

2. Sucurile

Sucurile, fie ele cu zahăr sau nu, contribuie la instalarea depresiei. Ele cresc, totodată, riscul apariției intoleranței la insulină și cel al unui atac de cord.

O alternativă sănătoasă pentru acestea sunt ceaiurile.

3. Mâncarea fast-food

Persoanele care consumă mâncare fast-food, de la hambrgeri și pizza, la chipsuri și hot-dog, în mod regulat sunt cu 51% mai predispuse la riscul instalării depresiei decât cele care ocolesc asemenea preparate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase