Liderul unei trupe celebre în anii ’90 trăiește din ajutor social și vrea să se sinucidă. Idolul tinerelor a ajuns de nerecunoscut: Mi-ați strâns cătușele prea tare. Mă taie până la os!

Redactor:
Silviu Bănilă
Brian Harvey, fostul solist al celebrei trupe East 17, care a dominat topurile muzicale în anii '90, are din nou probleme cu legea.

Fostul cântăreț de top a fost filmat în timp ce polițiștii îi pun cătușele, reclamând faptul că acestea „sunt prea strânse” și „îl taie până la os”.

Într-un scurt clip video, intitulat, „Me Arrested”, publicat pe YouTube, Harvey spune că a ajuns în custodia poliției în urma unei „comunicări deficitare”.

Clipul bizar ar fi fost realizat în timpul arestului cântărețului din 21 martie, petrecut chiar în fața casei sale din Londra, scrie thesun.co.uk.

Artistul a fost spitalizat după ce a amenințat că își va provoca răni, într-o transmisiune live pe rețelele de socializare.

Un prieten al cântărețului  filmat scena arestului din fața reședinței din Walthamstow.

„Cătușele astea sunt strânse prea tare”, spune Harvey în filmare. „Mă taie până la os, ambele cătușe. Mă rănesc”.

Poliția a ajuns la casa artistului, temându-se pentru siguranța lui și l-au amenințat că-l vor electrocuta cu taserul din dotare, în urma unui scandal-monstru.

După evaluarea psihiatrică de la spital, Brian a ajuns în custodia poliției. În cadrul mai multor filmulețe, care au fost șterse între timp, starul a vorbit despre greutățile fiananciare, guvern și faptul că trăiește din ajutor social.

Harvey, în vârstă de 44 de ani, nu a fost rănit în timpul scandalului. Luna trecută, după mediatizarea cazului său, fosta iubită Danniella Westbrook, a declarat: „Brian este un om foarte bun și sper să primească ajutorul binemeritat”.

Harvey a devenit celebru în 1991, alături de trupa de băieți East 17 – redenumită mai târziu E-17.

Grupul a vândut milioane de albume și a ajuns în top 10, inclusiv în cel de Crăciun din 1994, cu hitul nemuritor Stay Another Day.

În 1997, Brian Harvey a fost dat afară din trupă, după ce ar fi justificat în mod bizar consumul de ecstasy, în contextul decesului Lehei Betts, o tânără de 18 ani.

În 2001, Harvey a suferit răni grave la cap, în urma unei altercații într-un club de noapte.

Harvey a apărut în 2004 în emisiunea „Sunt o celebritate”, dar s-a certat cu o altă concurentă, Janet Street-Porter.

În 2005, Harvey a fost la un pas de moarte, după ce a căzut sub roțile propriului său Mercedes.

Acesta a susținut că nu a dorit să se sinucidă, ci mai degrabă a căzut din mașină în timp ce încerca să dea cu spatele, moment în care mâncarea consumată anterior l-a făcut să vomite.

Harvey a spus că a deschis ușa mașinii pentru a vomita, dar a căzut sub ea, în timp ce era în mișcare.

Brian și-a distrus pelvisul, coastele și un plămân, dar a supraviețuit, considerându-se chiar norocos.

În 2015, Brian a înregistrat un cântec bizar, despre incidentul din 2005, cu versuri precum: „Cartofi Janet, brânză și de toate. Nu vreau să mor”.

În 2018, Harvey a declarat, într-o filmare, că nu a mai ieșit din casă de câțiva ani.

„Am fost prizonier în propria casă, timp de cinci ani. Am fost prins în casa mea, ca un deținut, după ce am vândut 22 milioane de discuri. Nu am greșit nimănui. Am ales să nu mă implic”, a spus Harvey.

Inchide