Lungmetrajul „Avengers: Endgame”, detronat în box office-ul nord-american după patru săptămâni

Lungmetrajul „Avengers: Endgame, detronat în box office-ul nord-american după patru săptămâni
Publicat: 20/05/2019, 10:29

Keanu Reeves și Halle Berry fac echipă în partea a treia a seriei „John Wick”, „John Wick 3: Război total/ John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, regizat de Chad Stahelski. Infailibilul asasin John Wick se află din nou pus într-o situație la limita imposibilului, respectiv viața lui costă acum 14 milioane de dolari, pe urmele lui fiind o armată de vânători de recompense, potrivit cinemagia.ro.

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american a coborât „Avengers: Endgame”, care a avut încasări de 29,4 milioane de dolari. „Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, de Anthony și Joe Russo, reprezintă încheierea poveștii celor șase supereroi din echipa originală „Avengers/ Răzbunătorii”: Iron Man, Captain America, Black Widow, Hawkeye, Hulk și Thor. Aceștia plănuiesc să îl distrugă pe răufăcătorul Thanos, responsabil pentru moartea mai multor personaje din universul Marvel. Acțiunea filmului vine în continuarea peliculei „Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, lansată în 2018.

În prezent, „Avengers: Endgame” se află pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu 2,614 miliarde de dolari la nivel mondial. Pe primul loc în acest top se află filmul „Avatar”, de James Cameron, lansat în 2009, cu încasări de 2,788 de miliarde de dolari.

Pe poziția a treia în box office-ul nord-american s-a situat lungmetrajul „Pokemon Detective Pikachu”, de Rob Letterman, care a avut încasări de 24,8 milioane de dolari, fiind urmat în top de premiera „Câinele, adevăratul meu prieten 2/ A Dog’s Journey”, de Gail Mancuso, cu 8 milioane de dolari, și de „Ticăloasele/ The Hustle”, de Chris Addison, cu Anne Hathaway și Rebel Wilson, cu 6 milioane de dolari.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în box office-ul nord-american la sfârșitul săptămânii trecute este completat de „The Intruder”, de Deo Taylor (4 milioane de dolari), „Long Shot”, de Jonathan Levine (3,4 milioane de dolari), „Și Soarele e o stea/ The Sun is also a Star”, de Ry Russo-Young (2,6 milioane de dolari), „Poms”, de Zara Hayes (2 milioane de dolari), și „UglyDolls”, de Kelly Asbury (1,6 milioane de dolari).