Moartea unui celebru rege a fost elucidată după sute de ani. A fost bătut cu cruzime înainte de a fi decapitat în fața bisericii

Moartea unui celebru rege a fost elucidată după sute de ani. A fost bătut cu cruzime înainte de a fi decapitat în fața bisericii
Publicat: 06/04/2016, 11:17

Acum, cercetătorii au scos la iveală argumente precum că poveștile omului cunoscut sub numele de Eric Legiuitorul sau Eric cel Sfânt pot fi adevărate.

Cercetătorii de la Universitatea din Uppsala au analizat rămășițele regelui Erik XI.

Legenda despre regele Erik datează din anul 1290 și are la bază istorioare mai vechi, considerate pierdute. Conform legendei care s-a păstrat, Erik, care a fost ales rege, a domnit cinstit, fiind un creștin devotat. El a condus o cruciadă împotriva Finlandei și a sprijinit întotdeauna Biserica.

El a fost omorât în al zecelea an de domnie, în anul 1160, de către un pretendent danez la tron. Rămășițele sale s-au odihnit într-un relicvariu începând cu anul 1257.

O analiză detaliată a scheletului a fost realizată în 1946, dar apariția unor noi metode de analiză a dus la o nouă examinare în 2014.

La 23 aprilie 2014, racla a fost redeschisă în cadrul unei ceremonii din Catedrala Uppsala.

Cercetători din mai multe domenii au studiat rezultatele analizelor efectuate pe rămășițele regelui Erik, pentru a afla mai multe despre regele medieval. Acum, primele rezultate ale acestor examinări au fost făcute publice.

„Colaborarea în cercetarea cu privire la analizele moaștelor scheletice ale lui Erik cel Sfânt oferă informații detaliate cu privire la starea sa de sănătate (elaborate de ortopezi și radiologi), starea genealogică (în urma analizelor ADN), dieta lui (analiza izotopică) și moarte sa (medicină legală)”, a declarat liderul proiectului Sabine Sten, profesor de osteoarheologie la Universitatea Uppsala.

Citește în continuare pe Descopera.ro.