Motivul pentru care concertul aniversar Iris 35 de ani a fost mutat de pe Național Arena

Motivul pentru care concertul aniversar Iris 35 de ani a fost mutat de pe Național Arena
Publicat: 13/06/2012, 12:13
Actualizat: 13/06/2012, 12:13

UPDATE Concertul Iris 35 de ani a fost mutat de pe Național Arena din cauza gazonului – organizatori

Concertul Iris 35 de ani, care va avea loc pe 22 iunie, în București, a fost mutat de pe Național Arena în Piața Constituției pentru că organizatorii show-ului nu ar fi putut să schimbe gazonul la timp pentru Supercupa României, de pe 14 iulie, au precizat aceștia pentru MEDIAFAX.

Organizatorul concertului, Dorian Ciubuc de la Fun Time Production, a spus că nu ar fi avut timp suficient să schimbe gazonul pe zona unde ar fi fost amplasată scena, în vederea desfășurării meciului de fotbal. Gazonul respectiv trebuia adus din Slovacia, de la furnizorul unic acceptat, iar echipamentele pentru concert ar mai fi stat montate încă patru zile după concert, a mai explicat Ciubuc.

„Am decis să mutăm concertul la Piața Constituției, iar cu sprijinul primăriei am reușit să facem asta foarte repede”, a mai spus acesta.

Organizatorul a mai precizat că biletele deja achiziționate pentru concertul trupei Iris își păstrează valabilitatea și vor fi alocate pentru Piața Constituției astfel: se păstrează Tribuna VIP și zonele A și B, în timp ce biletele pentru tribună și Golden Circle vor fi valabile la zona Golden Circle din noul loc de desfășurare.


Concertul prin care trupa Iris marchează 35 de ani de carieră, ce va avea loc pe 22 iunie, fiind anunțat inițial pe Național Arena din Capitală, a fost mutat în Piața Constituției, potrivit unui anunț făcut de formație pe pagina sa de Facebook.

În același anunț se specifică faptul că „schimbarea locului de desfășurare a survenit din motive tehnice ce nu țin de artiști sau de organizatorii evenimentului”.

Formația Iris mai anunță că biletele deja achiziționate pentru eveniment rămân valabile, mai multe detalii despre cum va fi împărțită zona de concert urmând să fie disponibile în curând.

Prețurile biletelor, puse în vânzare în rețeaua Eventim și online, pewww.eventim.ro, sunt de 50 de lei (categoria 3), 75 de lei (categoria 2), 100 de lei (categoria 1) și 150 de lei (VIP).

Iris promite la concertul care celebrează 35 de ani de activitate a formației, atât trei ore de show muzical, cât și proiecții speciale pe un ecran de 60/ 16 metri. Invitații speciali ai trupei la acest concert sunt soprana Felicia Filip și Puya.

„Cea mai mare realizare a trupei este că am reușit să ajungem să aniversăm 35 de ani”, a spus liderul Iris, Cristi Minculescu, la o conferință de presă care a avut loc în aprilie. „Sper să fie un spectacol emoționant”, a spus acesta.

Cu această ocazie va fi lansat și noul album al trupei, care va include șapte piese noi și șapte piese vechi. Cele șapte piese vechi marca Iris care vor figura pe albumul aniversar sunt: „Floare de Iris”, „Strada ta”, „Trenul fără naș”, „Somn bizar”, „Baby”, „Pe ape” și „Noaptea”.

Una dintre cele mai longevive și iubite formații românești, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii și jumătate.

Decorați cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în fața a 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existență pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în fața a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” și discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiați și în fața publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susținut la Teatrul Național București. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câștigate de Iris: Best Live și Best Rock – „Cei ce vor fi”.

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiași an, Iris și-a făcut prima apariție la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susținut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în fața a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată și „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea celui mai recent album Iris, „12 Porți”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic