NU poți deveni un lider desăvârșit dacă nu ții cont de ceilalți! Un fost comandant al trupelor SEAL oferă sfaturi de viață

NU poți deveni un lider desăvârșit dacă nu ții cont de ceilalți! Un fost comandant al trupelor SEAL oferă sfaturi de viață
Publicat: 15/10/2018, 09:08

„În calitate de lider, trebuie să iei decizii, să faci numirile, să iei atitudine și să conduci în cele mai grele condiții”, a declarat Babin pentru Business Insider. „Și totuși, dacă vrei să fii cel mai tare lider din lume, trebuie să fii și un bun ascultător”.

Babin a fost unul dintre cei doi lideri de pluton care a raportat direct în fața lui Jocko Willink, coordonatorul US Navy SEAL Team 3 Task Unit Bruiser, o unitate de elită, în timpul războiului din Irak. Cei doi lideri au înființat firma de consultanță Echelon Front, în 2010 și aceasta colaborează cu peste 400 de companii.

În cartea lor, „Dihotomia leadership-ului„, Babin vorbește despre o misiune care poate ilustra modul în care un lider trebuie să fie și un bun ascultător și să țină cont de părerile celorlalți.

În timpul operațiunii din Ramadi, desfășurată în 2006, Babin a condus o misiune nocturnă, în care SEAL asigura acoperirea soldaților americani. Chris Kyle, cunoscut drept cel mai bun lunetist al armatei americane, care a decedat între timp, era omul de bază al lui Babin. La un moment dat, echipa s-a adunat pe un acoperiș pentru a determina unde să amplaseze un lunetist. Babin și echipa sa au decis să se mute într-o anumită echipă, în timp ce Kyle a ales un alt obiectiv, care nu se afla printre opțiunile lui Babin.

Babin era mai mare în grad ca Kyle, dar a recunoscut că lunetistul, a cărui biografie a fost ilustrată în filmul American Sniper, avea mai multă experiență în zona tragerilor de la mare distanță decât toată echipa la un loc, inclusiv decât el.

„Nu conducem după o agendă personală și nici nu vrem să demonstrăm că știm toate răspunsurile. A fost vorba de colaborarea cu restul echipei, pentru a determina care este cel mai bun mod de îndeplinire a misiunii. M-am conformat rațiunii lui Chris„, a scris Babin în cartea respectivă.

foto: youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase