„OH, RAMONA!”, poveste comică de DRAGOSTE românească, între premierele JUMĂTĂȚII lui februarie. Robert Rodriguez revine cu un SF în care l-a cooptat pe Christoph Waltz

Redactor:
Razvan Tupa
„OH, RAMONA!”, poveste comică de DRAGOSTE românească, între premierele JUMĂTĂȚII lui februarie. Robert Rodriguez revine cu un SF în care l-a cooptat pe Christoph Waltz
O poveste autoironică de dragoste românească are cu ce concura între premierele jumătății lui februarie, fie că este vorba de eroi SF, de balerina în luptă cu propriul corp, sau de fata care se dă de ceasul morții ca să nu își piardă viața din nou, ori ciocnirea animată între figurinele flexibile.

„Oh, Ramona!” e filmul românesc filmat în engleză la Brașov, Constanța și București, cu o distribuție din care fac parte, alături de tineri actori și vedete din România, și mulți artiști din Marea Britanie și de peste Ocean. Regizorul Cristina Jacob are deja fanii ei, după succesul comediilor „Selfie” și „Selfie 69”, iar acum aceștia au ocazia să dezbată cu fanii cărții lui Andrei Ciobanu ce are varianta văzută a poveștii de a provocat reacțiile entuziaste ale publicului larg încă înainte de premiera oficială a filmului, aproape toate biletele pentru proiecțiile organizate în avanpremieră fiind epuizate. Abia acum, când comedia a intrat în programul cinematografelor din toată țara, se va putea vedea cu ce iese filmul în evidență în materie de adolescență și maturizare la nivel de alegeri sentimentale.

Maturizarea cu toate jenele candide se vede așa:

Regizorul Robert Rodriguez vine cu „Alita: Battle Angel/ Alita: Îngerul războinic”. Jennifer Connelly, Rosa Salazar, Christoph Waltz și Mahershala Ali țin capul de afiș în aventurile SF depănate pe mâna electronică a Alitei, o tânără cyborg care nu își amintește mare lucru, dar are ochi mari și poate să ducă multe din problemele lumii fără să se bazeze doar pe micile pompe hidraulice care îi acționează resorturile.

Eposul SF se simte cam în acești termeni:

„Girl/ Balerina” e filmul lui Lukas Dhont care a luat premii peste premii în Europa și aduce pe ecran frământările Larei, tânăra de 15 ani care muncește din greu pentru a deveni balerină, în ciuda faptului că trupul ei pare să i se împotrivească.

Cei mai grei pași de dans se văd după cum urmează 

„Happy Death Day 2U/ Zi de naștere mortală 2” e misterul horror al săptămânii pentru marile ecrane românești. Christopher Landon regizează povestea fetei care a murit de 17 ori și tot mai încearcă să scape. Tree Gelbman pare să se descurce cu echilibrarea perioadei pe care o are de retrăit la infinit din propria sa viață înaintea morții violente. Dar e numai o impresie.

Spaima în ritmul crimelor multiple vine astfel: 

„The Lego Movie 2: The Second Part/ Marea Aventură Lego 2” e adus de regizorii Mike Mitchell și Trisha Gum. Aventura cetățenilor amenințați de invadatorii Lego Duplo e spusă în original, printre alții, de Jason Momoa, Alison Brie, Chris Pratt, Elizabeth Banks și Jonah Hill, iar în română e redată de Irina Rimes, Mihai Bobonete, Dorian Popa și Dana Rogoz.

Iar ce iese din animația cu pricina se aude astfel:

Inchide