#OhRamona, de la carte la film. Andrei Ciobanu și Cristina Jacob răspund întrebărilor ÎN DIRECT

Redactor:
Departamentul Life
#OhRamona, de la carte la film. Andrei Ciobanu și Cristina Jacob răspund întrebărilor ÎN DIRECT
"Oh, Ramona!". Andrei Ciobanu, autorul bestseller-ului care a inspirat filmul și regizorul Cristina Jacob, povestesc drumul de la carte la film.

Urmăriți aici, înregistrarea dialogului dintre Cristina Jacob și Andrei Ciobanu despre noua commedie:

Când a ales bestseller-ul lui Andrei Ciobanu, „Suge-o, Ramona!” pentru a-l transforma în film, regizorul Cristina Jacob știa că nu va fi ușor.

„Am avut de adaptat cartea care are 400-500 de pagini într-un film mai scurt de două ore,” povestește Cristina. „A trebuit să renunțăm la multe lucruri și ne-am concentrat mai mult asupra relației personajului Andrei cu cele două fete, Ramona și Anemona.”

Inedit pentru mulți spectatori va fi că filmul nu este în limba română.

„Este în limba engleză pentru că e o poveste universală. Un băiat iubea o fată și apoi iubea două,” explică regizorul Cristina Jacob. „În al doilea rând, am avut acces la actori foarte buni care vorbeau engleză și era o ocazie să facem acest lucru. În plus, adolescenții cărora ne adresăm sunt obișnuiți să vadă filme în engleză.(…) Când m-am apucat să fac filme, imediat după facultate, eram mai aproape de vârsta adolescenței și mi s-a părut că pot să spun mai ușor poveștile cu care mă identific, cu lucrurile pe care le-am trăit.”

Vloggerițele Mimi și LikeCreața au deslușit unul din secretele succesului poveștii.

„Mi s-a întâmplat de multe ori. Aproape de fiecare dată. Când mă place un băiat, mie nu îmi place de el, dar, când îi place de altcineva, începe și mie să îmi placă de el,” a recunoscut Mimi.

„Nici nu zici că e românesc,” a spus LikeCreața, după ce a văzut trailerul filmului.

În film apar mai multe vedete din showbiz, în roluri episodice. Una dintre ele, Cristina Ich, a povestit cât de meticulos a fost turnată fiecare scenă.

„A fost un proiect muncit”, apreciazî ea. „Sunt foarte mulți actori frumoși, tineri, chiar eram pe platourile de filmare și spuneam ‘Cris (Cristina Jacob, n.r.), ai ales cel mai frumos pentru filmul ăsta.”

„Oh, Ramona!” este ecranizarea primului bestseller românesc, romanul autobiografic „Suge-o, Ramona!” a lui Andrei Ciobanu, care semnează și scenariul alături de Alex Coteț și Cristina Jacob.

Regizorul a optat pentru o echipă internațională de actori talentați: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell și Alex Coteț.

Așteptată, deopotrivă, de fanii cărții lui Andrei Ciobanu și de cei ai filmelor „Selfie” și „Selfie 69” ale Cristinei Iacob, comedia „Oh, Ramona!” va fi lansată în cinematografele din toată țara pe 14 februarie 2019, de Ziua Îndrăgostiților.

 

Inchide