OSCAR 2013. Ce s-a purtat pe covorul roșu: culori pale, griuri și străluciri metalice. GALERIE FOTO

Publicat: 25/02/2013, 11:28
Actualizat: 31/03/2019, 05:42

Vedetele care au participat la gala OSCAR 2013, care a avut loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, au adus pe covorul roșu o patină a clasicului glamour hollywoodian, cu ținute în culori pale, griuri și străluciri metalice, informează Reuters.

OSCAR 2013. Lista completă a filmelor câștigătoare. ARGO, MARELE CÂȘTIGĂTOR

Actrița Jennifer Lawrence, în vârstă de 22 de ani, premiată, duminică seară, cu Oscar pentru rolul din comedia „Silver Linings Playbook”, a uimit criticii de modă cu o rochie fără bretele, în stilul sirenă, de culoare albă, accesorizată cu un colier foarte lung care îi atârna pe spate.

Vedeta, care este imaginea brandului Miss Dior al companiei Christian Dior și a purtat o rochie a celebrei case de modă, a declarat pe covorul roșu că aceasta a fost singura ținută pe care a probat-o înainte de ceremonie.

Charlize Theron, ambasadoare a brandului Dior, a purtat o rochie fără bretele, albă, cu trenă, foarte decoltată, de la casa de modă franceză.

Rochiile la baza gâtului, care urmăresc linia corpului, au fost foarte populare anul acesta pe covorul roșu, starurile optând pentru acest tip de ținută pentru că alungește și oferă senzația unei siluete slabe.

Astfel, actrița Anne Hathaway, premiată și ea cu OSCAR duminică seară, pentru rolul din „Les Miserables”, a primit laude, dar și critici, cu o rochie Prada, din satin roz, la baza gâtului, dar care îi lăsa spatele descoperit extrem de îndrăzneț. Pe covorul roșu, tânăra actriță a spus despre ținuta ei că „partea din față este în stilul business, iar partea din spate este pentru petrecere”.

Colega ei din distribuția musicalului „Les Miserables” Amanda Seyfried a optat pentru același tip de rochie la baza gâtului, o ținută în nuanțe de gri și liliachiu marca Alexander McQueen, în timp ce Kristen Stewart a purtat o rochie fără bretele, din dantelă crem, marca Reem Acra.

Nuanțele „nude”, crem, roz pal se numără printre tendințele de pe podiumurile de modă pentru colecțiile de primăvară.

Vedeta din „The Master” Amy Adams, nominalizată la premiile OSCAR 2013, a uimit audiența cu o rochie fără bretele, cu fustă amplă din tul, într-o nuanță pală de gri, marca Oscar de la Renta, în timp ce Octavia Spencer, premiată anul trecut cu Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, a purtat o ținută crem, marca Tadashi Shoji.

Au fost însă și vedete care au ales să poarte auriu, nuanțe metalice de gri și culori strălucitoare duminică seară, pe covorul roșu din fața Dolby Theatre din Hollywood, unde a avut loc cea de-a 85-a gală a premiilor OSCAR.

Astfel, Jessica Chastain, nominalizată la OSCAR 2013 pentru rolul din lungmetrajul „Zero Dark Thirty”, a purtat o ținută care amintea de vârsta de aur a glamour-ului hollywoodian, o rochie cu paiete de nuanța cuprului, de la Armani Prive, accesorizată cu cercei cu diamante și bucle ușoare.

„Nu au fost remarcate gafe anul acesta, toată lumea a dat dovadă de bun gust”, a spus Avril Graham, editor de modă la celebra publicație Harper’s Bazaar.

„Anne Hathaway a adus aminte de Audrey Hepburn, în ținuta ei pastel de la Prada, iar Jessica Chastain a fost un superstar al covorului roșu în rochia ei Armani”, a adăugat aceasta.

Naomi Watts, nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul „The Impossible”, a purtat o rochie pe un umăr, în nuanță gri metalic, de la Giorgio Armani, în timp ce Zoe Saldana a optat pentru o rochie albă fără bretele, cu trenă, de sub care se puteau vedeau straturi de voaluri în nuanțe de gri.

Străluciri metalice au preferat și Catherine Zeta Jones, într-o rochie aurie cu paiete marca Zuhair Murad, Nicole Kidman, care a purtat o rochie neagră cu paiete de la L’Wren Scott, și Halle Berry, care a optat pentru o rochie cu dungi negre și argintii de la Versace.

Quvenzhane Wallis, în vârstă de 9 ani, cea mai tânără actriță nominalizată la premiul Oscar pentru rol principal – pentru interpretarea din „Beasts of the Southern Wild” -, a purtat o rochie bleumarin Armani, accesorizată cu o poșetă pufoasă în formă de cățel.

Actrița Helen Hunt, și ea nominalizată la Oscar, pentru rolul din „The Sessions”, a provocat stupoare în rândul criticilor de modă, alegând o rochie de serie de la H&M, de culoare bleumarin. Actrița a spus că ales să poarte această rochie pentru că era accesibilă și pentru că H&M a lansat o campanie eco. La această rochie, însă, Helen Hunt a purtat bijuterii – împrumutate – de sute de mii de dolari.

Sally Field, nominalizată la OSCAR 2013 pentru rolul din „Lincoln”, a adăugat culoare cu rochia ei roșie de la Valentino.

Culori tari au ales să poarte Reese Witherspoon – o rochie fără bretele, într-un albastru puternic, de la Louis Vuitton -, Kerry Washington, starul din „Django Unchained” – o rochie de culoarea coralului de la Miu Miu -, Jennifer Garner – o rochie de culoare violet de la Gucci -, Jane Fonda – o rochie galbenă de la Versace -, Jennifer Aniston – o rochie roșie, fără bretele, de la Valentino.

O serie de vedete au ales ținute bogat decorate cu mărgele și broderii: Sandra Bullock, într-o ținută Elie Saab, Renee Zellweger, într-o rochie sexy de la Carolina Herrera, și Adele, într-o ținută neagră marca Jenny Packham.

În rândul bărbaților, toți foarte eleganți, la costum, cu papion sau fără, s-a remarcat o tendință în creștere – bărbile. Printre cei mai eleganți și sexy bărbați cu barbă prezenți la gala Oscar 2013 s-au numărat George Clooney, Bradley Cooper, Ben Affleck și Tommy Lee Jones.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial