(P) Mauritius, un paradis al simțurilor, raiul vacanțelor exotice

Publicat: 19/09/2013, 10:00
Actualizat: 31/01/2019, 21:40

Mai întâi a fost creat Mauritius și apoi raiul, spunea Mark Twain acum peste 115 ani, iar cei care vizitează această insulă aflată la aproximativ 2.000 de kilometri de coasta de sud-est a Africii îi dau dreptate celebrului scriitor. Insula este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru fotografi și artiști, multe din imaginile cu plajele ireal de frumoase fiind captate aici.

Mauritius este o destinație ideală pentru cei aflați în luna de miere sau cei romantici, pentru cei care vor să se relaxeze la spa sau preferă vacanțele active, în cuplu sau împreună cu cei mici.

Nu exagerează cei care spun despre micuța insulă de numai 45 km lățime și 65 km lungime că este un paradis pe pământ. Mauritius te atrage cu plajele sale imense cu nisip alb sau roz, mângâiate de ape de turcoaz și umbrite de bananieri și cocotieri. Ați putea spune că există și alte insule care se pot lăuda cu astfel de peisaje, însă Mauritius este o combinație spectaculoasă de munți abrupți de origine vulcanică, cu forme ciudate și bine împăduriți, de lagune misterioase și păduri tropicale. Este un loc unde, odată ajuns, îți dorești toată viața să te reîntorci.

Un amalgam de culturi

Situată în apropiere de Tropicul Capricornului, Mauritius are o climă tropicală care favorizează vegetația luxuriantă, toată insula lăsându-ți impresia unei grădini bine puse la punct. Florile exotice și arbuștii tropicali înmiresmează aerul și totul este atât de liniștit…

Ce poți să ceri mai mult de la o destinație de vacanță? Serviciile de calitate și posibilitățile de distracție și relaxare oferite de hotelurile din Mauritius sunt foarte apreciate de către turiștii din toată lumea, pentru că aici ești pur și simplu răsfățat de personal și de localnici deopotrivă.

Gastronomie fabuloasă

Descoperită prima oară de către arabi în secolul al IX-lea, care nu au dorit însă să o populeze, insula Mauritius face parte, împreună cu insulele Reunion și Rodriquez, din arhipelagul de origine vulcanică Mascarene. Numele arhipelagului derivă din cel al navigatorului portughez Pedro Mascarenhas care a vizitat zona în anul 1507. Mauritius devine în anul 1598 colonie olandeză, fiind botezată după numele principelui Maurice Van Nassau.

Intră apoi sub stăpânirea francezilor, care o numesc Ile de France, apoi, în 1814, se instalează aici britanicii, în urma unei bătălii navale. Istoria destul de tumultoasă a insulei, asupra căreia și-au pus amprenta atâtea civilizații diferite ale lumii a creat un amalgan deosebit de culturi, religii și tradiții, care sunt vizibile și astăzi. Mauritius este și un paradis al simțurilor, diferitele populații migrante aducându-și aportul la bogăția de gusturi și arome ale gastronomiei locale. Tradițiile și moștenirile culinare din India, China, Franța și Africa și fuziunea dintre acestea au creat o gastronomie locală fabuloasă. Să nu iutăm de plantațiile de trestie de zahăr, de ceai și de arbuștii de vanilie, romul produs aici dar mai ales cel din zona Chamarel fiind foarte apreciat, așa că ar fi păcat să nu-l testați !

Nordul insulei, mai potrivit pentru petrecăreți

Fiecare regiune a acestei insulițe are atracțiile sale specifice. Astfel, în nord se află Grand Baie, destinație pentru iubitorii de distracție, aici fiind nenumărate restaurante, cluburi și discoteci. Și dacă sunteți amatori de shopping vă veți simți bine în Grand Baie, însă una dintre atracțiile de bază o reprezintă plajele întinse cu nisip alb, numai bune pentru relaxare dar și pentru nenumărate sporturi nautice.

Frumusețea unor plaje minunate ca Trou aux Biches, Mont Choisy, La Cuvette, Grand Bay Public Beach, Pereybere, Grand Gaube și Cap Malheureux au făcut deja înconjurul lumii. Este o regiune în care se pot practica tot atîtea sporturi nautice câte există în lume, însă experiența scuba diving din Gunner”s Coin, Whale Rock sau Holt”s Rocks este cu adevărat deosebită!

Coasta răsăriteană, mai sălbatică

Estul insulei este mai sălbatic și mai puțin dezvoltat, însă natura se arată aici în toată splendoarea sa. Plaje nesfârșite precum Palmar și Belle Mare sunt celebre în toată lumea, la fel de apreciate fiind și cele de pe insulița Ile aux Cerfs, unde poti petrece un revelion de neuitat, la hoteluri de 3 si 4 stele.

Către sud-estul insulei Mauritius se află ruinele primelor fortificații olandeze Le Vieux Grand Port, iar nu departe de coastă se află Ile aux Aigrettes, o rezervație naturală unde trăiesc specii rare, cum ar fi porumbelul roz, țestoase gigant sau orhidee și păduri de abanos. În rezervația La Vanille Reserve Mascareignes trăiesc mii de crocodili și țestoase. În sudul Mauritius este vestita Lagună Albastra (Blue Bay), probabil cel mai frumos loc de pe insulă și Gris-Gris, cu celebra Stâncă Plângătoare. Nici vestul insulei nu duce lipsă de atracții deosebite, precum zona și cascada Chamarel, Golful Tamarin dar și Rezervatia Casela.
Nu ocoliți capitala insulei, Port Louis, un important port la Oceanul Indian, unde puteți face shopping , vă puteți distra sau mai bine închiriați o barcă cu cu podea de sticlă, pentru a admira vietățile marine de care nu duce lipsă Oceanul Indian.

Nu ratați nici plaja

În afară de plajă și soare, există nenumărate lucruri de văzut și făcut în Mauritius. Sunt și două site-uri înscrise în patrimoniul mondial al UNESCO, Le Morne și Aapravasi Ghat.

-Le Morne este un promotoriu stâncos din sud-vest al insulei, un fost refugiu pentru sclavii fugari, la baza acestuia fiind kilometri de plajă exotică, un paradis pentru amatorii de scufundări.

– Aapravasi Ghat este un mic ansamblu de clădiri din zona portului Port Louis, în trecut fiind centru de primire și înregistrare pentru muncitorii indieni folosiți pe plantațiile de trestie de zahăr.
-Satul Triolet Shivala, unde se află cel mare templu hindus de pe insulă, Maheswarnath, ridicat în anul 1819.

-Insulița Ile aux Cerfs, în apropiere de coasta de est a Mauritius, unde aproape că este imposibil să ratezi vreo fotografie: plajele sunt atât de frumoase că par ireale! Merită să stai măcar o zi în acest paradis terestru, unde sunt și câteva restaurante și bazaruri, se poate practica golful, aici fiind unul dintre cele mai frumoase terenuri din lume. Ile aux Cerfs este foarte potrivită pentru a vă relaxa practicând nenumărate sporturi acvatice.

-Apusul de soare la Flic en Flac, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume.

-Sunt anumite zone, pecum Le Morne, Tamarin Bay și Flic en Flac, unde aveți mari șanse să vedeți delfinii, însă puteți avea șansa să înotați cu aceștia în excursiile organizate cu cataramanul.

-Lunile aprilie, mai și iunie precum și prioada cuprinsă între septembrie și octombrie sunt cele mai bune pentru a vizita Mauritius.

Intră în universul TUI și vei avea cele mai frumoase amintiri din vacanță! Drum bun!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu