Păcătuiește cu Gândul! Ce n-ai știut despre Star Wars (și nu e spoiler)

Păcătuiește cu Gândul! Ce n-ai știut despre Star Wars (și nu e spoiler)
Publicat: 18/12/2015, 11:59

CONCERTELE: Două jazz-uri vineri și sâmbătă

Dacă le ai cu blues-ul și ai auzit că Ana Popović, zisă și Jimi Hendrix-femeie, vine în România, află despre concertul din data de 19 că s-a anulat. Te poți consola cu două cântări de jazz. Prima, de vineri, e a lui Mircea Tiberian, la Jazz Pong (Olteniței 103, Piața Sudului). Sâmbătă, la Studio (Moșilor 95) e Iordache, cu o trupă care-i include pe Tavi Scurtu (tobe) și Dan Alex Mitrofan (chitară), doi oameni pe care merită să ții ochii și mai ales urechile.

„Suriname”, de Iordache

DJ STUFF: Poate ai chef să simți basu-n tors

Prin anii ’90, pe scena de club britanică apărea o chestie numită drum’n’bass sau D’n’B. Un gen supersmucit, pe beat-uri de peste 150bpm (de patru ori mai repede decât un marș funebru, ca să-ți faci o idee). Oamenii care creau lucrurile astea în studio se bazau pe sintetizatoare cu care construiau linii de bas obsedante și foarte joase, preocupați inclusiv de modul cum se simte în piept, mai degrabă decât se aude, acest gen de frecvențe.

De ce-ți împuiem capul, urechile sau pieptul cu bum-bumuri de felul ăsta? Fiindcă se aud, oarecum, și-n București, vineri, în două locuri. Primul eveniment se cheamă „1 8 1 2 2 0 1 5″, după dată, și e la Arenele Romane, unde Șuie Paparude, Gojira și alții au pus muzică lângă muzică pentru un concert de binefacere #colectiv. Ca să intri trebuie să donezi sânge, resurse sau bani. Poți găsi detaliile evenimentului pe Facebook.

Al doilea e un britanic cotat în circuitele de DJ-ing, pe nume James Zabiela, pe care îl poți vedea acolo unde i-e locul, în Krystal. Omul a scos D’n’B-ul din underground și l-a transformat în ceva pentru discoteci mari.

Ceva crazy de la Gojira & Planet H

FILMELE: Star Wars. Atât!

Am tot căutat, ca să-ți spunem ceva ce n-ai aflat zilele astea despre „Star Wars VII – Trezirea Forței”, și am găsit mai mult spoliere. Ca să le evităm am ajuns la patru lucruri mai puțin cunoscute:

  • George Lucas, creatorul „Star Wars”, a avut doar un rol de consultant la acest episod. Omul era sceptic cu privire la a treia trilogie, pe care o abandonase, dar s-a declarat mulțumit după ce a văzut cum a ieșit.
  • Spre deosebire de Harrison Ford (Han Solo), care și-a consolidat statutul de superstar după primul „Star Wars”, din ’77, Mark Hamill (Luke Skywalker) nu a mai reușit să scape de personaj, motiv pentru care s-a axat pe roluri de voice actor (voce pentru filme de animație). Știți că se întorc amândoi în episodul VII, împreună cu Prințesa Leia, în chip de generăleasă.
  • Deși filmul e 3D, filmările s-au făcut pe peliculă și efectele speciale folosite sunt din categoria oldskool, gen butaforie, și mai puțin pe computer, fiindcă producătorii au vrut să păstreze ceva din dichisul vizual al episoadelor inițiale.
  • „Trezirea forței” a fost numită la mișto „Star Wars: The Search for More Money” („În căutare de mai mulți bani”), din motive evidente.
  • Cel mai tare moment de la filmări: Când Harrison Ford și Chewbacca au apărut prima oară în platoul Millenium Falcon, nava spațială a lui Han Solo. Cei vreo 200 de oameni care erau de față au tăcut.

Carrie Fisher (Prințesa Leia) și Ellen DeGeneres încearcă să vândă bilete la premieră pe stradă

LA TV: Cronenberg, Mungiu, Polanski

Seara de vineri începe târziu din punctul de vedere al filmelor cu premii, cu „Hărți către stele”, un Cronenberg din 2014, la ora 21.45. Cu stele, dar nu cu Darth Vader, fiindcă e vorba de foști actori-copii ajunși în tot felul de clenciuri la maturitate. Pe Paramount, la 22.40, e „Elisabeth-ul” cu Cate Blanchett, care a făcut și el vâlvă puțin înainte de anul 2000, când s-a lansat. Sâmbătă, de la 20.00, pe CineMAX, e „Zilele radioului”, un Woody Allen clasic, cu Diane Keaton. Dacă, cumva, te-ai înveselit prea tare, la 22.15, pe Pro Cinema, începe cel mai premiat film românesc, „După dealuri” al lui Mungiu. Și ar mai fi un oscarisit din 1989, „Glory”, de la ora 21.00, pe Sundance Channel, interesant pentru faptul că e vorba de soldații de culoare din Războiul de Secesiune american. Duminică, pe Filmbox Premium, ai un Polanski din 2010, „The Ghost Writer”, în care Ewan McGregor e angajat să-i scrie biografia lui Pierce Brosnan (vine vorba, fiindcă Brosnan e om politic în film), după care săptămâna se-ncheie la TV cu împușcături și balamuc din clasa Stalone și Schwarzenegger, pe care nu și nu, n-o să ți le recomandăm, că e destul că te duci luni din nou la serviciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron