Penelope Cruz și Antonio Banderas împreună, într-un film de Almodovar

Penelope Cruz și Antonio Banderas împreună, într-un film de Almodovar
Publicat: 14/06/2012, 10:40
Actualizat: 14/06/2012, 12:16

Actorii spanioli Penelope Cruz și Antonio Banderas vor juca pentru prima dată împreună într-un film și vor face acest lucru într-o peliculă regizată de Pedro Almodovar, care se va intitula „Los amantes pasajeros/ The Brief Lovers”, informează screendaily.com.

Pedro Almodovar finalizează în aceste zile repetițiile pentru noul său proiect cinematografic, „The Brief Lovers”, iar Cruz și Banderas vor juca împreună într-o scenă din film. Potrivit indiewire.com, Penelope Cruz va avea o apariție specială în această peliculă, dar va fi însoțită în acea scenă de compatriotul ei Antonio Banderas.

Cruz și Banderas vor filma scena lor într-o singură zi.

Filmul îi va avea în distribuție pe unii dintre cei mai mari actori spanioli și sud-americani, precum Lola Dueñas (cunoscută pentru rolul din „Volver”), Javier Cámara (cunoscut pentru rolul din „Vorbește cu ea”) și Cecilia Roth (care a jucat în „Totul despre mama mea”), alături de actorii spanioli de comedie Carlos Areces și Raúl Arévalo, dar și de actorul mexican José Maria Yazik.

Acțiunea se va petrece în întregime într-un avion ce urmează să sufere un accident. Pasagerii, temându-se pentru viețile lor, încep să își dezvăluie cele mai mari secrete. Potrivit producătorului Agustin Almodovar, „The Brief Lovers” va fi o „comedie nebună” în stilul anilor ’80, întrucât fratele său Pedro a dorit să regizeze o comedie după „cele două filme dark” ale sale „Îmbrățișări frânte” și „Pielea în care trăiesc”.

Filmările vor debuta în vara aceasta la Madrid, iar El Deseo, compania de producție deținută de frații Almodovar, dorește să lanseze filmul în cât mai multe țări în aceeași zi, pentru a evita pirateria, în primăvara anului 2013, și în afara festivalurilor de film.

„The Brief Lovers” marchează cea de-a cincea colaborare cinematografică dintre Pedro Almodovar și Penelope Cruz, pe care renumitul cineast spaniol o consideră „muza” sa, după „Sânge fierbinte/ Carne trémula” (1997), „Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” (1999), „Volver” (2006) și „Îmbrățișări frânte/ Los abrazos rotos” (2009). Antonio Banderas a colaborat cu Pedro Almodovar de șapte ori, cea mai recentă apariție a actorului într-un film regizat de celebrul cineast spaniol înregistrându-se în pelicula „Pielea în care trăiesc/ La piel que habito” din 2011, realizată la peste 20 de ani de la „Leagă-mă strâns/ ¡Átame!” (1990).

Cu cele 20 de lungmetraje ale sale, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă după Luis Bunuel și a lansat o întreagă generație de actori iberici – Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril și Penelope Cruz.

În afara premiului Oscar pentru „Vorbește cu ea”, Almodovar a fost recompensat cu patru premii Cesar și cu două premii Goya. Singurul trofeu major care i-a scăpat este Palme d’Or, decernat la Festivalul de la Cannes, unde a primit însă premiul pentru regie – pentru filmul „Totul despre mama mea” (1999) – și cel pentru scenariu – pentru „Volver” (2006).

Penelope Cruz este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră cu rolul din filmul „Totul despre mama mea”, pe care mentorul său l-a lansat în 1999. Ea a fost nominalizată la premiile Oscar în 2007, pentru rolul din „Volver”, tot sub semnătura lui Almodovar. Printre filmele în care a mai jucat se numără „Belle Epoque” (1992), „Deschide ochii” (1997), „Femeia mereu deasupra” (2000), „Vanilla Sky – Deschide ochii” (2001) și „Nu te mișca” (2004). Penelope Cruz a fost recompensată cu premiul Oscar în 2009 pentru rolul din „Vicky Cristina Barcelona”. A fost nominalizată și în 2010 la premiile Oscar, pentru prestația sa din musicalul „Nine”. Este prima actriță spaniolă recompensată cu premiul Oscar pentru interpretare și prima actriță spaniolă care a primit o stea pe Bulevardul gloriei – Walk of Fame – din Hollywood.

Antonio Banderas a apărut recent în filmul „Pielea în care trăiesc/ La piel que habito” de Pedro Almodovar. În ultimii ani, Antonio Banderas, care este căsătorit cu actrița americană Melanie Griffith, a jucat în special în producții hollywoodiene, notabil fiind rolul pe care l-a făcut în „Masca lui Zorro”, dar a bucurat și copiii, împrumutându-și vocea motanului aventurier din seria „Shrek” și din filmul „Motanul încălțat/ Puss in Boots”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Răspuns final pentru Simona Halep. Se decide totul pe 5 iulie
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ