Prima pagină » Magazin » PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

Pentru că preparatele specifice sărbătorilor de iarnă sunt unele bogate în grăsimi de origine animală, specialiștii în nutriție recomandă ca PRĂJITURILE DE REVELION să fie mai ușoare și pe bază de fructe.

Pentru a nu îngreuna și mai mult procesul digestiv, este indicat ca desertul pe care îl pregătiți pentru masa de Anul Nou să fie unul sărac în creme.

REȚETE DE REVELION. Cum poți prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

Prăjitură cu iaurt și fructe de pădure – Rețetă 1 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingrediente:

● jumătate de pachet de foi de tort de tip pandișpan, moi,

● 500 de mililitri de iaurt,

● 300 de mililitri de frișcă lichidă, nebătută,

● 60 de grame de zahăr,

● 350 de grame de fructe de pădure proaspete sau congelate,

● un plic de gelatină,

● un plic de glazură de ciocolată.

Mod de preparare:

Pentru ca această PRĂJITURĂ DE REVELION să iasă cât mai bună, este indicat ca toate ingredientele să fie ținute la rece înainte de a începe prepararea PRĂJITURII DE REVELION, în special iaurtul și frișca.

Pentru început puneți gelatina într-o crăticioară, împreună cu câteva linguri de apă să se umfle. Iaurtul se amestecă cu zaharul și apoi bateți frișca spumă.

Gelatina se încălzește puțin, cât să se dizolve și cu grijă să nu fiarbă, pentru că la temperaturi foarte ridicate aceasta se distruge, iar prăjitura nu se va mai întări. Apoi, iaurtul, gelatina și frișca se amestecă bine până la omogenizare. Într-o tavă așezați o foaie de tort, peste care se toarnă crema și apoi se presară cât mai uniform fructele de pădure. Dacă se folosesc fructe congelate, nu amestecați prea mult, pentru că vor păta compoziția de iaurt.

Nivelați ușor cu o lingură și apoi acoperiți cu o altă foaie de tort. Apoi, lăsați la rece câteva ore întreaga compoziție. Dupa ce s-a întărit crema, se scoate din frigider și preparați glazura de ciocolată, conform instrucțiunilor de pe plic. Apoi, întindeți uniform glazura de ciocolată și lăsați-o să se întărească înainte să fie tăiată.

Sursă: Petit Chef

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Prăjitură cu cremă de cocos – Rețetă 2 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingredinete:

Pentru blat:

● un pachet de foi pișcot cu cacao.

Pentru cremă:

● 700 de mililitri de lapte de cocos,

● 70 de grame de amidon de porumb,

● 2,5 de linguri de zahăr,

● 70 de grame de ciocolată albă,

● 170 de grame de unt la temperatura camerei,

● 100 de grame de zahăr pudră,

● 5-6 linguri de nucă de cocos.

Mod de preparare :

Pentru început, amestecați 100 de mililitri de lapte de cocos cu zahăr și cu amidon de porumb. Restul de lapte trebuie pus într-o crăticioară. Apoi, adăugați în laptele de cocos ciocolata albă. Cele două ingredinete se pun pe foc mic. Când laptele dă în clocot, reduceți focul și adăugați amestecul de amidon amestecând până ce compoziția se îngroașă. Mai apoi, adăugați nuca de cocos și lăsați să se răcească. După aceea, mixați untul cu zahărul pudră și adăugați crema de lapte. Lăsați puțin compoziția să se răcească. Din când în când, mai amestecați în oală, pentru a evita apariția unei cruste deasupra.

Apoi, puneți pe o tavă de prăjituri o foaie de pișcot cu cacao, peste care adăugați umplutură, încă o foaie de pișcot și un alt strat de umplutură. Ultimul strat completat trebuie să fie cel de foaie de pișcot.

La final, lăsați PRĂJITURA DE REVELION la frigider pentru minim două-trei ore, timp în care crema se va întări. După ce prăjitura cu cremă de cocos s-a întărit puteți să o tăiați.

Sursă: EdithsKitchen.ro

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe