Prima pagină » Magazin » PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

Pentru că preparatele specifice sărbătorilor de iarnă sunt unele bogate în grăsimi de origine animală, specialiștii în nutriție recomandă ca PRĂJITURILE DE REVELION să fie mai ușoare și pe bază de fructe.

Pentru a nu îngreuna și mai mult procesul digestiv, este indicat ca desertul pe care îl pregătiți pentru masa de Anul Nou să fie unul sărac în creme.

REȚETE DE REVELION. Cum poți prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

Prăjitură cu iaurt și fructe de pădure – Rețetă 1 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingrediente:

● jumătate de pachet de foi de tort de tip pandișpan, moi,

● 500 de mililitri de iaurt,

● 300 de mililitri de frișcă lichidă, nebătută,

● 60 de grame de zahăr,

● 350 de grame de fructe de pădure proaspete sau congelate,

● un plic de gelatină,

● un plic de glazură de ciocolată.

Mod de preparare:

Pentru ca această PRĂJITURĂ DE REVELION să iasă cât mai bună, este indicat ca toate ingredientele să fie ținute la rece înainte de a începe prepararea PRĂJITURII DE REVELION, în special iaurtul și frișca.

Pentru început puneți gelatina într-o crăticioară, împreună cu câteva linguri de apă să se umfle. Iaurtul se amestecă cu zaharul și apoi bateți frișca spumă.

Gelatina se încălzește puțin, cât să se dizolve și cu grijă să nu fiarbă, pentru că la temperaturi foarte ridicate aceasta se distruge, iar prăjitura nu se va mai întări. Apoi, iaurtul, gelatina și frișca se amestecă bine până la omogenizare. Într-o tavă așezați o foaie de tort, peste care se toarnă crema și apoi se presară cât mai uniform fructele de pădure. Dacă se folosesc fructe congelate, nu amestecați prea mult, pentru că vor păta compoziția de iaurt.

Nivelați ușor cu o lingură și apoi acoperiți cu o altă foaie de tort. Apoi, lăsați la rece câteva ore întreaga compoziție. Dupa ce s-a întărit crema, se scoate din frigider și preparați glazura de ciocolată, conform instrucțiunilor de pe plic. Apoi, întindeți uniform glazura de ciocolată și lăsați-o să se întărească înainte să fie tăiată.

Sursă: Petit Chef

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Prăjitură cu cremă de cocos – Rețetă 2 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingredinete:

Pentru blat:

● un pachet de foi pișcot cu cacao.

Pentru cremă:

● 700 de mililitri de lapte de cocos,

● 70 de grame de amidon de porumb,

● 2,5 de linguri de zahăr,

● 70 de grame de ciocolată albă,

● 170 de grame de unt la temperatura camerei,

● 100 de grame de zahăr pudră,

● 5-6 linguri de nucă de cocos.

Mod de preparare :

Pentru început, amestecați 100 de mililitri de lapte de cocos cu zahăr și cu amidon de porumb. Restul de lapte trebuie pus într-o crăticioară. Apoi, adăugați în laptele de cocos ciocolata albă. Cele două ingredinete se pun pe foc mic. Când laptele dă în clocot, reduceți focul și adăugați amestecul de amidon amestecând până ce compoziția se îngroașă. Mai apoi, adăugați nuca de cocos și lăsați să se răcească. După aceea, mixați untul cu zahărul pudră și adăugați crema de lapte. Lăsați puțin compoziția să se răcească. Din când în când, mai amestecați în oală, pentru a evita apariția unei cruste deasupra.

Apoi, puneți pe o tavă de prăjituri o foaie de pișcot cu cacao, peste care adăugați umplutură, încă o foaie de pișcot și un alt strat de umplutură. Ultimul strat completat trebuie să fie cel de foaie de pișcot.

La final, lăsați PRĂJITURA DE REVELION la frigider pentru minim două-trei ore, timp în care crema se va întări. După ce prăjitura cu cremă de cocos s-a întărit puteți să o tăiați.

Sursă: EdithsKitchen.ro

Recomandarea video

Mediafax
Cu cât s-au scumpit sărbătorile românilor? Fiscaliști: Masa tradițională de Crăciun, bradul și cadourile „modeste” costă 500 de euro în 2025
Digi24
EXCLUSIV Dispare rețeta de la medicul de familie. O nouă platformă din Sănătate va fi funcțională din august, anunță ministrul Rogobete
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Serviciile ucrainene lovesc greu în armata rusă. Un avion-cheie a fost scos din luptă înainte de distrugerea submarinului din Novorossiisk
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
Capelă din București cu figuri legionare: o treime din suma pentru picturi, acoperită de stat. Ce spune Secretariatul pentru Culte
Cancan.ro
Prognoza meteo pentru miercuri, 24 decembrie 2025. Cum va fi vremea în toată țara, în Ajunul Crăciunului
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?