„Prima trupă techno BDSM” calificată la Eurovision îl provoacă pe premierul Israelului la o LUPTĂ amicală

„Prima trupă techno BDSM calificată la Eurovision îl provoacă pe premierul Israelului la o LUPTĂ amicală
Publicat: 14/03/2019, 16:00
Actualizat: 25/03/2019, 19:33

Hatari, care va reprezenta Islanda în finala concursului Eurovision 2019 de la Tel Aviv, se autodefinește ca „trupă techno BDSM (dominanță, subordonare, constrângere, sadomasochism) anticapitalistă” și a câștigat selecția națională din insula nordică în primele zile ale lunii martie, relatează NME.

Participarea ei la ultima fază a concursului muzical european este pusă sub semnul întrebării după ce asociația Shurat HaDin din Israel a atras atenția că trupa a susținut în trecut o mișcare de boicotare artistică a statului din Orientul Apropiat.

Organizația care este cunoscută pentru activitatea de sprijinire a victimelor acțiunilor teroriste a cerut ministrului de Interne să refuze intrarea trupei islandeze în țară, avertizând că membrii acesteia vor profita de prezența pe scenă pentru a protesta față de Israel. De altfel, în Islanda s-au făcut auzite voci care au cerut boicotarea concursului Eurovision în acest an.

Trupa, care este acuzată că a semnat, anul trecut, o petiție care solicita chiar boicotarea acestei ediții a concursului, a dat o declarație prin care îl invită pe primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, să ia parte la un meci de lupte amical, a doua zi după finala Eurovision, în Piața Magen David din Tel Aviv.

Islandezii cer ca, în cazul în care vor câștiga ei partida de lupte, „să fie înființată, sub conducerea Hatari, prima colonie BDSM pe coasta Mediteranei”, iar, dacă va câștiga premierul israelian, acesta să primească un mic arhipelag în sudul Islandei, Vestmannaeyjar.

Cea de-a 64-a ediție a concursului Eurovision va avea loc între 14 și 18 mai, la Tel Aviv, după ce, în 2018, competiția a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta.

Prima ediție Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase