Prințesa Madeleine, fiica cea mică a regelui Suediei, se căsătorește sâmbătă

Prințesa Madeleine, fiica cea mică a regelui Suediei, se căsătorește sâmbătă
Publicat: 06/06/2013, 14:52
Actualizat: 27/03/2019, 22:37

Prințesa Madeleine, fiica cea mică a regelui Suediei, se căsătorește sâmbătă, la Stockholm, cu expertul în finanțe americano-britanic Christopher O’Neill, în cadrul unei ceremonii mult mai modeste decât somptuoasa nuntă a surorii sale Victoria, organizată în urmă cu trei ani, informează AFP.

Tânăra prințesă, care va împlini luni vârsta de 31 de ani, este al treilea copil al regelui Carl XVI Gustaf și al reginei Silvia. L-a cunoscut pe logodnicul ei la New York, unde lucrează pentru asociația de caritate World Childhood Foundation, înființată de mama ei.

Cei doi tineri se vor căsători sâmbătă după-amiază, în capela palatul regal, iar apoi se vor plimba într-o trăsură regală pe străzile din jurul palatului.

Cortegiul regal va măsura doar 350 de metri, mult mai mic decât cel organizat la nunta prințesei Victoria cu soțul ei Daniel, și va parcurge în principal străzile din orașul vechi, Gamla Stan.

„Nu va semăna deloc cu nunta prințesei Victoria. Înainte de toate, pentru că Madeleine nu este moștenitoarea tronului”, a explicat Roger Lundgren, redactorul-șef al Kungliga Magasinet, o revistă dedicată istoriei familiei regale suedeze.

„Apoi, pentru că este un mariaj privat: regele plătește din banii săi”, a adăugat Roger Lundgren.

Câteva mii de persoane vor ieși pe stradă pentru a-i aclama pe tinerii căsătoriți, înainte de plecarea acestora cu vaporul pe Insula Riddarholmen, la castelul Drottningholm, unde va avea loc banchetul de nuntă și unde s-a născut Madeleine, în 1982.

Capitala suedeză, cu multitudinea sa de insule și de poduri, reprezintă un cadru extrem de apreciat de fanii fotografiilor și imaginilor care par desprinse din poveștile cu zâne. Nu mai puțin de 21 de salve de tun vor saluta această căsătorie.

Chiar dacă această nuntă nu ține pagina principală a presei internaționale, „faptul că există o nuntă princiară la Stockholm va fi remarcat cu siguranță”, a declarat, în glumă, Roger Lundgren.

Familia regală suedeză așteaptă la acest eveniment circa 600 de invitați, dintre care cei mai cunoscuți sunt prințesa Charlène de Monaco (fără prințul Albert al II-lea, reținut de alte obligații oficiale) și prinții moștenitori Fredrik al Danemarcei și Haakon al Norvegiei. Familia imperială japoneză va fi reprezentată de prințesa Takamado, iar familia regală britanică de fiul reginei, prințul Edward, conte de Wessex.

Prințesa Madeleine este privită cu mai puțin afecțiune de compatrioții ei decât Victoria, apreciată de suedezi pentru felul, plin de grație și modestie, în care aceasta îndeplinește rolul de prințesă moștenitoare.

În urmă cu zece ani, taloidele au denumit-o pe Madeleine „prințesa petrecăreață”, după ce aceasta a fost fotografiată în multe discoteci la modă din Stockholm.

Devenind o țintă predilectă pentru paparazzi, Madeleine a întreținut o relație foarte rece cu presa, care ar fi putut să îi construiască o imagine falsă, consideră Roger Lundgren.

Întrucât prințesa Madeleine s-a exprimat foarte puțin în public, „oamenii nu o cunosc”, a adăugat el. „Presa adoră să îi pună tot felul de etichete, iar acestea nu sunt mereu adevărate”, a mai spus acesta.

Această căsătorie ar trebui să amelioreze imaginea unei prințese care i-a îngrijorat la un moment dat pe cei mai fervenți susținători ai monarhiei. Catarina Hurtig, jurnalistă și istoric specializat în istoria familiei regale, își amintește de faptul că cititorii ei îi telefonau pentru a-i cere să îi sugereze regelui să își aducă fiica pe calea cea bună.

Madeleine trebuia inițial să se căsătorească în 2010 cu un avocat suedez, care ar fi devenit prinț. Logodna a fost însă ruptă, iar presa suedeză a bănuit că prințesa ar fi descoperit anumite infidelități ale logodnicului ei.

De atunci, părerile suedezilor despre prințesa Madeleine pendulează între controversele generate de cheltuielile ei de shopping – care au mers până într-acolo încât palatul regal a fost nevoit să dezmintă că banii ar fi provenit de la contribuabili – și respectul de care beneficiază după ce a început să facă opere de caritate pentru copii.

Christopher O’Neill, în vârstă de 38 de ani, este un expert în finanțe născut la Londra, dar locuiește la New York cu prințesa suedeză. Ei nu intenționează să se stabilească în Suedia în viitorul apropiat. Cuplul princiar se va întoarce destul de repede la New York, după luna de miere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre români cred că România are o problemă cu tutunul?