Prințul Charles în România. Va înnopta la casa sa din Valea Zălanului

Prințul Charles în România. Va înnopta la casa sa din Valea Zălanului
Publicat: 07/06/2012, 16:37
Actualizat: 05/07/2013, 12:07

Prințul Charles, care se află într-o vizită privată în Transilvania, va petrece noaptea de joi spre vineri la casa sa din satul Valea Zălanului, județul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei covăsnene Malnaș, Kasleder Jozsef, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Prințul Charles va înnopta la Valea Zălanului, la casa sa, și că, după cunoștințele sale, va sta în România până luni.

Kasleder a spus că, având în vedere că în România este campanie electorală, Prințul Charles nu se va întâlni cu autoritățile locale sau cu politicieni.

„Este o onoare pentru noi că Prințul Charles vine în localitatea noastră, la Valea Zălanului. Este și un mesaj legat de valorile naturale, tradiționale pe care le avem noi aici”, a spus edilul.

Kasleder a menționat că, în ultimii ani, moștenitorul Coroanei Britanice a devenit un ambasador al acestei zone, prin intermediul său devenind cunoscute în lume satul Valea Zălanului, comuna Malnaș și județul Covasna.

Prințul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș, cu o aeronavă charter. Miercuri seară, moștenitorul Coroanei Britanice a mers la Micloșoara, în județul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky.

Joi, Prințul Charles a ajuns în județul Mureș, la Saschiz, unde urma să viziteze un punct de procesare legume-fructe, declarau, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul autorităților locale.

Potrivit surselor citate, Prințul Charles urma să viziteze localitățile Apold, Daia și Saschiz.

Prințul Charles urma să ajungă și în localitatea Daia, unde să viziteze o plantație de flori a unei fundații specializate în biodiversitate, dar și în Apold.

Conform surselor citate, moștenitorul Coroanei Britanice nu se va întâlni cu reprezentanții administrațiilor locale din cele trei localități, întrucât se află într-o vizită privată și nu dorește ca prezența sa să se fie interpretată ca fiind legată de campania electorală.

După vizita în Mureș, moștenitorul Coroanei Britanice urma să plece la Brașov.

Prințul Charles a vizitat de mai multe ori în ultimii ani această zonă.

Prințul Charles are două proprietăți în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prințul Charles deține mai multe proprietăți în România, printre care și o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moștenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în județul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloșoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist și renovat de către descendenții familiei Kalnoky. De asemenea, prințul Charles s-a aflat în vizite private și în județele Mureș și Harghita.

Prințul Charles spunea că și-ar dori să întâlnească și la britanici „sentimentul apartenenței, al identității,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

„Ceea ce este minunat în Transilvania este această relație unică dintre om și mediul înconjurător. Acest lucru lipsește din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenței, al identității și al semnificațiilor”, declara Prințul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Același lucru îl afirmă și într-un documentar despre țara noastră, Wild Carpathia.

La rândul său, Prințul Harry, fiul Prințului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în județul Covasna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase