ROBERT MOOG în GOOGLE. Cum să compui o melodie pe motorul de căutare

Redactor:
Marian Floranescu
ROBERT MOOG în GOOGLE. Cum să compui o melodie pe motorul de căutare
ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

GOOGLE sărbătorește astăzi 78 de ani de la nașterea americanului ROBERT MOOG, unul dintre pionierii muzicii electronice.

Cu această ocazie, în locul literelor care formează cuvântul Google, apare un sintetizator în miniatură. Astfel, orice persoană poate compune o melodie proprie, pe care o poate trimite apoi oricui dorește, prin intermediul serviciului Google Plus.

Iată pașii de urmat pentru a te transforma în ROBERT MOOG și a compune o melodie pe GOOGLE, pe care apoi să o trimiți prietenilor pe GOOGLE PLUS:

1. Apasă butonul roșu „Record” din dreapta.

2. Începi să „cânți” pe clape. Dacă vrei să schimbi tonalitatea, volumul sau efectele speciale care însoțesc sunetele sintetizatorului, dă click pe butoanele virtuale.

3. Apasă din nou butonul „Record” sau cel de „Stop” pentru a opri înregistrarea.

4. Apasă butonul „Play” și ascultă melodia compusă.

5. Dacă îți place, apasă pe butonul „g+” și trimite-o prietenilor de pe GOOGLE PLUS.

ROBERT MOOG s-a născut în New York, pe 23 MAI 1934. Aici a absolvit, în 1952, Bronx High School of Science. În 1957, a fost licențat în fizică la Queens College și în inginerie electrică la Columbia University. Ulterior, a obținut un doctorat în inginerie fizică la Cornell University.

ROBERT MOOG a fondat două companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice. Una dintre ele funcționează și în prezent, în SUA, sub denumirea de Moog Music.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE ROBERT MOOG ÎN GOOGLE.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalități ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse „surprize” în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

 

Inchide