ROBERT MOOG, omagiat de GOOGLE printr-un logo special

Redactor:
Mihai Schiau
ROBERT MOOG, omagiat de GOOGLE printr-un logo special
ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

GOOGLE sărbătorește astăzi 78 de ani de la nașterea americanului ROBERT MOOG, unul dintre pionierii muzicii electronice.

ROBERT MOOG s-a născut în New York, pe 23 MAI 1934. Aici a absolvit, în 1952, Bronx High School of Science. În 1957, a fost licențat în fizică la Queens College și în inginerie electrică la Columbia University. Ulterior, a obținut un doctorat în inginerie fizică la Cornell University.

ROBERT MOOG a fondat două companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice. Una dintre ele funcționează și în prezent, în SUA, sub denumirea de Moog Music.

ROBERT MOOG a primit, în 1970, un premiu Grammy pentru întreaga activitate, oferit de o organizație a muzicienilor și producătorilor de muzică din SUA.

ROBERT MOOG a primit, în 2002, premiul Technical Grammy Award, pentru realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale, dar și un doctorat onorific din partea Berklee College of Music.

MOOG este și numele unui film documentar inspirat de viața lui ROBERT MOOG. Filmul MOOG a apărut în 2004, în regia lui Hans Fjellestad.

ROBERT MOOG a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală pe 28 aprilie 2005.

ROBERT MOOG a murit patru luni mai târziu, pe 21 august 2005, pe proprietatea sa din Carolina de Nord.

ROBERT MOOG dă și numele unei fundații, Bob Moog Memorial Foundation, înființată în 2006 și care se ocupă cu strângerea de fonduri în vederea dezvoltării muzicii electronice.

GOOGLE îl omagiază pe ROBERT MOOG pentru toate aceste realizări.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalități ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse „surprize” în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

Inchide