Rochiile prințesei Diana vor fi expuse la Londra

Rochiile prințesei Diana vor fi expuse la Londra
Publicat: 22/04/2017, 18:42
Actualizat: 01/10/2018, 19:29

Colecția cuprinde 25 de rochii și va putea fi vizitată începând de vineri, 24 februarie, tot restul anului, la Palatul Kensington, unde prințesa Diana a trăit timp de 15 ani. Expoziție coincide cu împlinirea a 20 de ani de la moartea prințesei.

Printre exponate se numără o rochie de catifea albastru intens, purtată de Diana când a dansat cu actorul John Travolta la Casa Albă, în 1985, precum și rochia sa model „Elvis” – cu guler înalt și cu perle brodate.

Colecția de modă se axează și pe „înțelegerea modului în care poate fi utilizată moda în calitate de unealtă diplomatică”, au spus organizatorii, și cuprinde o rochie ce are desenată pasărea națională a Arabiei Saudite, șoimul.

„Expoziția noastră explorează povestea unei tinere femei care a trebuit să învețe rapid regulile regalității și ale codului vestimentar diplomatic, care în timpul acestui proces a pus în lumina reflectoarelor industria modei britanice și designerii”, a declarat Eleri Lynn, curatorul expoziției ce poartă numele „Diana: Her Fashion Story” („Diana: Povestea vestimentației sale”)

Prințul Charles și Diana Spencer s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase, organizată în catedrala St. Paul din Londra, pe 29 iulie 1981. Cei doi au avut împreună doi fii – prințul William și prințul Harry – însă au divorțat pe 28 august 1996.

Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină, la Paris, în 1997.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase