Rowan Atkinson și-a vândut mașina de curse de Formula 1 cu o sumă uriașă

Rowan Atkinson și-a vândut mașina de curse de Formula 1 cu o sumă uriașă
Publicat: 09/06/2015, 18:12

Automobilul, care a parcurs de-a lungul anilor o distanță de aproape 66.000 de kilometri și a fost implicat în două accidente, a fost achiziționat de managerul unei companii din industria petrolului. Rowan Atkinson cumpărase această mașină de curse în 1997, cu suma de 640.000 de lire sterline.

Prețul tranzacției este unul dintre cele mai mari înregistrate pe piața vânzărilor de automobile din Marea Britanie. Doar modelele Ferrari din anii ’60 sunt de obicei vândute contra unor sume mai mari.

Rowan Atkinson, în vârstă de 60 de ani, pasionat de sporturile cu motor, a suferit primul accident la bordul acestui vehicul pe o autostradă din Lancashire, în octombrie 1999.

Apoi, în 2011, starul britanic a pierdut controlul acestei mașini de curse în apropiere de Peterborough și s-a izbit de un copac. A scăpat din acel accident doar cu un umăr fracturat, însă vehiculul a fost aproape în întregime distrus, iar motorul mașinii – un model de 6,1 litri – a ricoșat în urma impactului la o distanță de 18 metri.

Acel al doilea accident s-a finalizat cu cea mai ridicată primă de asigurare auto din istoria asigurărilor din Marea Britanie. Reparația mașini, plătită de McLaren, a costat 900.000 de lire sterline, iar prima anuală de asigurare a fost stabilită ulterior la 60.000 de lire sterline.

Se pare însă că aceste accidente au contribuit la creșterea valorii mașinii de Formula 1. Modelul deținut de Rowan Atkinson face parte dintr-o serie limitată, care a inclus doar 64 de vehicule.

Rowan Atkinson, a cărui avere a fost estimată la 71 milioane de lire sterline (96,6 milioane euro), deține o colecție impresionantă de automobile de lux, printre care se remarcă un model Honda NSX, un model Jaguar Mk7, un Aston Martin DB2, un model vintage Ford Falcon, un model BMW 328 din 1939 și un model Rolls-Royce Phantom Coupe.

Starul britanic deține, de asemenea, locul al doilea în clasamentul celor mai valoroși timpi realizați în cadrul emisiunii „Top Gear” (1 minut 42 de secunde și două miimi), fiind depășit doar de actorul american Matt LeBlanc. Rowan Atkinson a fost, totodată, mai rapid decât toți piloții profesioniști de Formula 1 care au fost invitați în această populară emisiune de televiziune, inclusiv decât Lewis Hamilton și Sebastian Vettel.

Rowan Atkinson, născut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru datorită personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 și 1995, și a fost preluat de televiziunile din peste 200 de țări.

Mr. Bean, personajul creat de el, „un copil mare într-un corp de adult”, este celebru pentru gafele sale și se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă același sacou din stofă uzată, pantaloni prea scurți și nu se poate despărți de Teddy, ursul său din pluș, care îi este și confident.

În același registru al antieroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent catastrofal, aflat în slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului