Scrisoare disperată a unui muncitor chinez, găsită de o femeie din SUA într-o cutie cu decorațiuni: „Mii de oameni sunt persecutați”

Redactor:
Adriana Stanca
O femeie din SUA a găsit într-o cutie cu decorațiuni pentru Halloween o scrisoare din partea unui muncitor chinez, angajat al fabricii care realizase produsul respectiv, informează Daily Mail.

O femeie din SUA a găsit într-o cutie cu decorațiuni, pe care o cumpărase pentru Halloween, o scrisoare în care un muncitor chinez, angajat al fabricii care realizase produsul respectiv, îi cerea ajutorul, informează Daily Mail.

Julie Keith achiziționase kitul respectiv dintr-un magazin Kmart când a avut surpriza să descopere scrisoarea în care muncitorul din Shenyang îi cerea ajutorul.

HOT PE FACEBOOK: Recurs în cazul despăgubirilor pentru victimele accidentului provocat de Șerban Huidu

„Domnule, dacă se întâmplă să cumpărați acest produs, vă rog din inimă să trimiteți scrisoarea către Organizația Mondială a Drepturilor Omului”, se arată în primele rânduri.

„Mii de oameni de aici, care sunt persecutați de Guvernul condus de  Partidul Comunist Chinez, vă vor mulțumi și își vor aminti de dumneavastră mereu”, continuă el.

Mai departe, autorul scrisorii povestește cum decorațiunile respective au fost produse în tabăra de reeducare Masanjia Labor Camp din Shenyang, unde muncitorii sunt forțați să lucreze 15 ore pe zi, fără a avea zile libere în weekend sau de sărbători. Mai mult de atât, bărbatul spune că aceia care îndrăznesc să se opună sunt torturați, bătuți și jigniți.

Pe lângă toate acestea, salariul unui muncitor este de numai 10 yuani pe lună, adică aproximativ 1,21 euro.

Chiar dacă autenticitatea scrisorii nu a putut fi dovedită încă, Sophie Richardson, reprezentantă a Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din China, a declarat că relatările bărbatului trebuie luate în considerare.

„Nu suntem în măsură să confirmăm veridicitatea sau originea scrisorii. (…) Cred că este drept să spunem că lucrurile descrise în scrisoare sunt, cu siguranță, în conformitate cu ceea ce știm că se se întâmplă în taberele de reeducare”, a precizat Richardson.

Potrivit sursei citate, lagărele de reeducare din China reprezintă un sistem de pedeapsă prin care cetățenii pot fi închiși fără a avea dreptul la un proces.

„Dacă această situație este reală, atunci este vorba despre cineva care spune >, >, >”, a concluzionat reprezentanta Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din China.

O anchetă a fost demarată în acest caz, dar cercetările se desfășoară destul de dificil, mai ales că Julie Keith cumpărase decorațiunile în urmă cu un an. Cutia a fost deschisă însă abia în 2012, când femeia pregătea o petrecere pentru fiica sa.

Imediat, Julie a postat scrisoarea pe Facebook, în speranța că mesajul se va răspândi rapid, iar cineva i-ar putea veni în ajutor.

„Sunt sigură că persoana care a pus scrisoarea în cutie s-a temut pentru viața ei, dar a fost o șansă pe care era evident că trebuia să o încerce”, a comentat un utilizator al rețelei de socializare.

„Ce este ciudat pentru mine e că cineva chiar s-a gândit la asta și s-a rugat ca ceva să se întâmple… în fiecare zi de când scrisoarea a fost trimisă”, a scris altcineva.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Vaccinarea cu Johnson & Johnson, stopată în America după decesul unui bărbat. Detalii de ultimă...
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide