„#Selfie69”, supercomedia Cristinei Iacob a avut premiera joi. Dan Chișu: Surpriza este totală!

Publicat: 16/09/2016, 19:12
Actualizat: 19/08/2017, 14:08

Joi seară s-a întins covorul roșu la ProCinema. Multitudine de vedete și chipuri cunoscute au venit la premiera celui mai recent film semnat de regizoarea Cristina Iacob: „Selfie69″, o comedie spumoasă, neașteptată, cu mult umor, surprize și răsturnări de situație la tot pasul.

De la nume precum Teo Trandafir și Adrian Cristea (zis Bursucu), Antonia și Alex Velea, Jojo, Toni Grecu, Mihai Petre și soția sa, Elwira Duda, regizorul Dan Chișu, Mișu Negrițoiu, Laura Cosoi, Doina Levintza alături de deisgnerul Dan Coma, Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu, Maria Marinescu și Alin Petrache, Dorina Chiriac, Pavel Bartoș, Diana Dumitrescu, dar și spectatori de toate vârstele atrași de perspectiva vizionării unei comedii fresh, cu mult umor, dar și sensibilitate.

Publicul a avut joi seară parte de un eveniment inedit înainte și după proiecția filmului: un mic sketch/ happening, idee ce i-a aparținut Cristinei Iacob, interpretat de actrița Dorina Chiriac care a jucat rolul unei cinefile pasionate de filmele de dragoste, dar și cu apetență voyeuristă de a urmări, frângându-și mâinile înmănușate, cuplurile care se sărută în întunericul sălii de cinema.

Pe măsură ce pelicula se derula, aventurile personajelor feminine Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) și Ana (Flavia Hojda) deveneau din ce în ce mai palpitante, iar suspansul se acumula, reacția publicului pendulând între hohote de râs, aplauze la detalii neașteptate, iar la final, chiar lacrimi de bucurie, în special la tinerele spectatoare.

Regizoarea filmului, Cristina Iacob a spus pentru MEDIAFAX că este încântată de prezența numeroasă a publicului la premieră: „Se repetă istoria de la Selfie 1, ceea ce mă bucură, filmul e foarte așteptat și asta a creat o presiune în plus pentru mine și mi-am dat tot sufletul împreună cu o echipă minunată de actori să iasă și mai bun decât primul. Ne-am pus ambiția în treaba asta și pare că a ieșit. Abia aștept să văd ce spune și publicul, dacă are aceeași reacție ca și noi.”

Tot Cristina Iacob i-a încurajat pe cei care nu au văzut prima parte a filmului „#Selfie”, să vină să vadă partea a doua, „#Selfie 69″ întrucât este o poveste care poate fi văzută în mod independent: „Selfie 2 a venit prin cererea publicului. Publicul și-a dorit o parte a doua. Pentru că sunt regizor și știu că de obicei partea a doua a unui film este mai slabă, nu mi-am dorit asta pentru public și am făcut un film care este o continuare, dar funcționează și de sine stătător. Dacă nu ai văzut Selfie 1, poți foarte bine să vii la #Selfie69 și să îți dai seama de relații și care e povestea de sine stătătoare.”

Despre reacția publicului a vorbit și regizorul Dan Chișu care a remarcat acțiunea dinamică a lungmetrajului: „Eu l-am văzut și înainte de a fi gata și surpriza este totală. Cristina Iacob a reușit să facă un film dinamic pentru public. Sunt convins că va fi printre primele filme românești care vor aduce foarte multă lume în sală pentru că este un film sincer, cinstit, fără pretenția de a fi altceva decât este: o comedie spumoasă. Am văzut reacția în sală și asta spune tot. Publicul din România trebuie să vină la film, trebuie să înceapă să vadă film românesc, motiv pentru care sunt foarte bucuros că acest film a ieșit.”

De asemenea, Dan Chișu a comentat scena sa favorită din film: „Scena care mi-a plăcut cel mai tare este scena ghicitoarei, cu Dorina Chiriac. E important ca publicul să primească confirmarea faptului că poate să vină să râdă, să plângă la cinema așa cum a fost el făcut de la început.”

În seara premierei nu au lipsit actrițele care dau viață prietenelor năstrușnice din film, Olimpia Melinte (Roxi), Crina Semciuc (Yasmine) și Flavia Hojda (Ana), cele care trebuie să treacă prin capcanele, tentațiile și pericolele ce apar în urma unui pariu făcut într-un moment de beție, ce devine viral pe Facebook: care dintre ele se marită prima în trei zile. De asemenea, pe covorul roșu de la Pro Cinema au fost prezenți și actorii Vlad Logigan, Alex Călin, și Levent Sali, cei care îi joacă în film pe simpaticii și aventuroșii Magi, Brain și Mihai.

Actorul Vald Logigan, cel care îl interpretează pe Magi, un personaj cu multă culoare, a povestit în seara premierei cum s-a împăcat cu rolul personajului său: „Magi e un personaj pe care l-am iubit foarte repede. Mi-a fost ușor și plăcut să mă joc cu el pe diferitele situații pe care le trăiește personajul meu în film. Că se ceartă cu iubita lui, că se împacă, că face tot felul de tâmpenii cu prietenii lui, e o partitură care mi-a făcut plăcere. Lucrul cu regizoarea și cu ceilalți colegi actori a fost amuzant.”

Pe de altă parte, prezentă la premieră a fost și criticul de film Irina Margareta Nistor care a declarat că a văzut pelicula pentru a treia oară: „E a treia oară când văd filmul. De fiecare dată vreau să văd mai ales reacția publicului. Cred că a reacționat foarte bine, iar happeningul cu Dorina Chiriac era unul dintre cele mai originale din ultima vreme. (…) Pasionata de cinema, cinefila ușor bizară care știm bine că a existat cândva în București (…) Cred că e un semn foarte bun că o să existe și un Selfie 3, zic eu. E un film de weekend. O să vă regăsiți extraordinar de mult actori pe care îi iubiți și să vedeți cât de bine joacă cu toții și că nu mai există niciun fel de barieră de vârstă nici pe ecran și nici în sală”.

O comedie spumoasă nu putea fi întâmpinată decât cu pahare de șampanie și pișcoturi și cu o ploaie de selfie-uri, regizoarea Cristina Iacob fotografiindu-se la premiera „#Selfie69″ nu doar alături de actori și de vedete, cât și de tinerii fani ai fenomenului #selfie.

Ideea de film care merită să fie vizionat cu prietenii, mâncând popcorn și râzând la glumele prezente la tot pasul a remarcat-o și actrița Dorina Chiriac. Aceasta a spus că filmul se adresează tinerilor și că este un lungmetraj de văzut alături de amici: „E un film pentru tineri, pentru grupuri de prieteni, de foarte tineri prieteni, dar nu numai. Sunt foarte mulți actori, Cristina a reușit să adune foarte mulți prieteni actori în filmul ăsta, iar eu una am o apariție în film de care ne-am bucurat și eu, și ea, și cei din echipa de filmare pentru că e o surpriză.”

„#Selfie69″ este și o comedie romantică, dar și o invitație la, așa cum spune unul din personajele filmului, Roxi (interpretată de Olimpia Melinte), „Yolo” – cunoscutul acronim pentru You Only Live Once, un mod de-al tinerilor de a spune „Carpe diem”.

Prezentă la premieră, actrița, producătoarea de film și antreprenoarea Giulia Nahmany s-a declarat o amatoare a comediilor romantice și a adresat felicitările sale regizoarei pentru filmul pe care l-a numit drept „o comedie de excepție”: „Vreau s-o felicit pe Cristina pentru faptul că a reușit să facă Selfie, un film excepțional, care mie mi-a plăcut extrem de mult. Mă bucur atunci când se fac producții românești. Mie întotdeauna îmi plac comediile romantice, tot ce înseamnă comedie. Mă bucur că am reușit să văd în seara asta atât de mulți colegi din branșă și niște actori excepționali.”

În plus, Giulia Nahmany a amintit că se așteaptă la mai multe producții românești în viitor, amintind și de posibilitatea ca legea taxelor pentru televiziuni, cinematografe și furnizorii de telefonie să se schimbe: „Sunt mândră când văd filme care se produc aici și vreau să văd din ce în ce mai multe filme produse în România în mod special după ce legea taxelor va fi schimbată. Vreau să menționez că eu am fost la comisia de buget la Parlament să discut despre această schimbare de lege pentru că până acum pentru Guvern nu a fost o prioritate să schimbe această lege, dar în momentul în care a fost schimbată mai mulți producători străini vor veni aici să investească și să filmeze în România.”

Scenariul „#Selfie69″, este semnat de Cristina Iacob, Maria Spirache și Tudor Potra, iar imaginea îi aparține lui Barbu Bălășoiu. „#Selfie69″ este produs si distribuit de Zazu Film.

Cu o acțiune antrenantă din care nu lipsesc cursele de mașini în zona centrului istoric, rețelele de traficanți de carne vie, Maia Morgenstern într-un provocator și atipic, dar și Lucian Vasilescu în ipostaze memorabile, „#Selfie69″ este comedie de văzut cu prietenii, o poveste care promite să le răpească spectatorilor o multitudine de râsete, dar și să-i emoționeze și să-i relaxeze, amintindu-le că în viață, iubirea este totul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete