Semnele care-ți arată de la început că o relație nu va merge. 4 dintre cele mai periculoase personalități masculine

Semnele care-ți arată de la început că o relație nu va merge. 4 dintre cele mai periculoase personalități masculine
Publicat: 22/04/2017, 19:50
Actualizat: 01/10/2018, 17:22

„Dacă femeile ar lua de la început în calcul anumite elemente, ce țin de comportament, nu s-ar mai găsi apoi în situația de a descoperi că relația nu poate funcționa normal. E important să înțelegem că vorbim de anumite caracteristici psihologice, care nu trec de la sine, sau dacă depuneți eforturi susținute. Chiar dacă ei vă vor face să credeți asta, problema nu se află la voi”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

În opinia specialistului, acestea sunt doar câteva dintre comportamentele aupra cărora bărbații ar trebui să lucreze înainte de a intra intr-o relație.

Psihopatul. Carismatic, cuceritor, optimist, romantic, mincinos și dispus să facă absolut orice pentru a-și atinge scopul. „Poate juca absolut orice rol, în orice registru, cu o naturalețe ieșită din comun. Nimeni și nimic nu îi poate sta în cale, va face totul să te cucerească, pentru ca mai apoi să te folosească și umilească, fără să aibă nicio remușcare.

Carisma și șarmul îl ajută să fie un seducător înnăscut. Are răspuns pentru orice problemă, și face totul pentru a câștiga încrederea celor din jur, în mod special a acelora pe care îi consideră utili. Față de o femeie se comportă curtenitor, vorbește mult și cu emfază, glumește și argumentează. Narcisist și grandoman dorește să vadă cum toți și toate se învârt în jurul lui. Are o atitudine superioară, consideră că poate împărți binele și răul, și face totul pentru a-și evidenția cunoștințele sau activitățile, pe care le exagerează în mod voit,” precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul. Partenerei îi dă senzația că este centrul universului lui, pentru ca, mai târziu, să o facă să se simtă inutilă. „Se joacă astfel pentru a o cuceri total, punând-o în slujba intereselor lui.

Geniu în manipulare, el încearcă, și chiar reușește, să creeze scenarii care mai de care mai fanteziste, doar pentru a supune femeia întru totul voinței și nevoilor lui. Complimentează, laudă și elogiază femeia tot timpul, doar pentru a o face total dependentă de el.

Agresivitatea. Psihopații sunt în genere agresivi și combativi. Fac totul să te convingă că au dreptate, în orice, vor să dețină controlul și să te transforme într-o marionetă. Nu se mulțumesc niciodată cu jumătăți de măsură.

Obsesia puterii. Dorește să faceți doar ce spune el și încearcă să vă convingă că așa va fi mai bine. Nu acceptă să ieșiți din cuvântul lui. Trebuie să știe totul și un pic peste”, adaugă specialistul.

Lipsa empatiei și a remușcărilor. Pe fond, psihopatul este total lipsit de empatie sau de sentimente. „El face totul doar în interes personal, eventual în dauna partenerei. În general, individual are nevoie de o sclavă, nu de o parteneră cu drepturi egale. Și pentru asta va ști să își joace întotdeauna rolul perfect.

În concluzie, bărbatul psihopat va merge până în panzele albe ca să te cucerească, iar în tot acest timp îți va întinde o plasă de scenarii, din care îți va greu sau imposibil să scapi”, afirmă psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Histrionicul. Are un comportament teatral, este extrem de energic și vivace.„Dorește să iasă în permanență în evidență prin modul în care comunică, prin felul în care se îmbracă, folosește des metafore sau expresii cu tentă sexuală.

Aspectul fizic îl trădează, pentru că se îmbracă extravagant, se aranjează sau se parfumează peste măsură, pune un accent deosebit pe înfățișare și dorește cu tot dinadinsul să atragă atenția. Astfel, puteți fi ușor cucerită de energia degajată și de modul în care se prezintă.

Comunicarea. Își dorește mereu să fie ”fruntea”, de aceea are un ton teatral, bine gândit, folosește metafore și complimente, flirtrează cu ușurință și cu oricine, pentru că dorește să cucerească pe toată lumea.

Sentimentele. Se folosește de un dramatism evident atunci când își manifestă emoțiile și va tinde să se comporte mult mai intim decât presupune relația cu tine sau cu ceilalți. Dacă va vedea că altfel nu te poate cuceri, va recurge chiar la somatizări, se va plânge de boli sau dureri care nu există, Pentru că viața este o scenă, iar histrionicul este cel mai bun actor. În general, este sensibil la critici. Dacă are parte de un astfel de feedback, începe să se comporte teatral sau exagerat.

În concluzie, un astfel de partener va face totul să te cucerească, dar nu va pierde din vedere și alte persoane. Trebuie să fii pregatită să îl împarți cu altele, pentru că scopul lui este să cucerească lumea, așa că nu se va opri la tine”, adaugă psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Borderline. Bărbatul care suferă de aceasta tulburare dă dovadă de instabilitate emoțională, fiind urmărit de ideea că va fi părăsit. „Își schimbă des și brusc opiniile sau valorile personale, planurile legate de carieră sau părerile despre prieteni. Trece cu ușurință de la o stare la alta, se simte neînțeles sau se consideră victimă, iar din această cauză începe să se comporte împulsiv, să facă orice pentru a nu-și pierde partenera.

Imaginea de sine. Pentru că este instabil și nu are încredere în sine, te va lasa să crezi că îl poți ajuta sau că are nevoie de tine pentru a se putea regăsi. Face acest lucru pentru că este o persoană dependentă și doar așa poate ajunge să lege o relație, dar, cu timpul, îți va fi greu să îi suporți stările.

Relația sentimentală. Se teme în permanență să nu fie parăsit sau respins, afișează un comportament de compensare sau apărare. Dorește o relație extrem de intensă, are nevoie tot timpul nevoie de confirmări sau de complimente, caută asigurări la tot pasul. Dacă are senzația că nu primește tot ce are nevoie, devine impulsiv”, precizează Constantin Cornea pentru Gândul.

Îmbrățișează un comportament dăunător chiar și pentru propria persoană, abuzează de substanțe sau droguri, conduce riscant, mâncă excesiv sau are relații sexuale cu potențial periculos. Uneori poate amenința cu suicidul, ori poate avea acțiuni sau planuri în acest sens.

„În concluzie, bărbatul borderline este instabil emoțional și dependent. Trece cu ușurință de la o stare la alta și are nevoi afective mari. Relația cu el va fi întotdeauna una greoaie. Lasă senzația că are nevoie de foarte puțin de la o femeie pentru a se echilibra, dar, de fapt, el este într-un permanent dezechilibru”, spune psihoterapeutul.

Schizoidul. Este o persoană solitară, pentru că se ferește să își facă prieteni. „Preferă singurătatea, iar acest mister în care se învăluie le atrage pe femei, care îl percep ca pe o fire romantică. Ea este convinsă că el este doar trist și abătut, ceea ce i se pare interesant și rezolvabil.

În general, preferă să stea în casă sau să fie cât se poate de singur. Această nevoie a lui le atrage pe femei, pentru că acestea au senzația că va dispărea cu timpul, ceea ce nu este adevărat. Odată intrată în relația cu el, vă va cere să vă conformați propriilor reguli. Va urî în continuare să fie o persoană socială sau să aibă musafiri, se va simți bine doar când este singur, așa că nu prea aveți ce să faceți ca să îl schimbați.

Nu își manifestă sentimentele, nu comunică ceea ce simte și nu îi place să asculte părerile altora despre el. În concluzie, este un bărbat extrem de retras și lipsit de emoție, care ține cu tot dinadinsul să vă comportați asemenea lui. Orice dorință de socializare, de prietenie, sau dorinta de a-l scoate din carapacea lui, este sortită eșecului”, subliniază Constantin Cornea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine