Studiu surprinzător: jucăriile Lego devin din ce în ce mai violente

Redactor:
Mihai Schiau
Studiu surprinzător: jucăriile Lego devin din ce în ce mai violente
Produsele Lego sunt din ce în ce mai violente în contextul unei "curse a înarmărilor" în care s-au înscris producătorii de jucării pentru a atrage atenția copiilor, în epoca jocurilor pe calculator, afirmă cercetăori neo-zeelandezi, citați de AFP.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Canterbury, producătorul danez fabrică din ce în ce mai multe arme din ”cărămizile” din plastic care l-au făcut celebru.

„Produsele Lego nu mai sunt atât de inocente că înainte”, a declarat Christoph Bartneck, șeful echipei de oameni de știință.

Lego produce cărămizi multicolore din 1949, iar primele arme au apărut în 1978, într-un joc cu tema castelului, unde figurau săbii, securi și lăncii, potrivit studiului.

Numărul armelor a crescut ușor-ușor și acestea sunt prezente astăzi în 30% din kiturile Lego.

Cercetătorii au studiat cataloagele producătorului în perioada 1973 – 2015 și au descoperit că scenariile prezentate au devenit mai violente.

Aceștia afirmă însă că danezii nu fac decât să reflecte tendința generală a pieței.

„Pentru a atrage atenția clienților lor, producătorii de jucării au intrat într-o cursa metaforică a înarmării pentru noi produse entuziasmante”, spune studiul. 

Inchide