TOP. 10 filme de Oscar pe care trebuie să le vezi. Primele trei titluri sunt de neratat

Redactor:
Gandul
TOP. 10 filme de Oscar pe care trebuie să le vezi. Primele trei titluri sunt de neratat
Casablanca (1942) / Sursă FOTO: Hepta

În continuare vă prezentăm TOP 10 filme de Oscar din toate timpurile, pe care, cel mai probabil, nu le-ai văzut încă. Primele trei titluri sunt de neratat. 

TOP 10 filme de Oscar din toate timpurile

10. Schindler’s List (1993)

Filmul lui Steven Spielberg se bazează pe evenimentul istoric în care au fost uciși aproape 6 milioane de verei – Holocaustul. Producția cinemtografică este centrată pe modul în care Oskar Schindler reușește să salveze în timpul Holocaustului 600 de persoane. Astfel, se pune accentul pe decența umană chiar în una dintre cele mai întunecate perioade ale istoriei recente.

9. The Apartament (1960)

Billy Wilder a reușit să facă din acest film unul care a schimbat traiectoria cinematografică de la acea vreme. Baxter, jucat de Jack Lemmon, este un agent de asigurări care își lasă prietenii să îi folosească apartamentul unde aceștia organizează întâlniri cu amantele, în timp ce el încearcă să își găsească adevărata dragoste. Ulterior, acesta o întâlnește pe Fran care îi aduce un strop de misticism în viață.

8. French Connection (1971)

Detectivul Jimmy Doyle este unul foarte determinat, în stare chiar să încalce legea pentru a o aplica. Misiunea lui este de a destructura o organizație a traficanților de heroină din New York. În timpul filmărilor, o bună porțiune din metroul orașului a fost închisă.

7. Annie Hall (1977)

Filmul reprezintă una dintre cele mai bune comedii romantice ale lui Wood Allen iar personajul principal feminin este jucat de celebra Diane Keaton. Acesta prezintă povestea de dragoste dintre cei doi, dar mai ales modul în care ceea ce spunem diferă de ceea ce intenționăm să spunem.

6. The Godfather (1972)

Filmul The Godfather, bazat pe romanul lui Mario Puzo, a dat startul filmelor moderne cu gangsteri. Ulterior, filmul a devenit un adevărat blockbuster și a intrat în diferite niveluri ale culturii, în prezent făcându-se foarte multe referiri la el, chiar dacă au trecut aproape 50 de ani la lansare.

5. Silence of the Lambs (1990)

Filmul prezintă povestea lui Hannibal Lecter, un criminal canibal (Anthony Hopkins), care este consulat de către un tănâr agent FBI, jucat de Jodie Foster, pentru a-l ajuta să prindă un alt criminal în serie.

4. All About Eve (1952)

Filmul prezintă povestea lui Margo Channing (Bette Bavis) și a lui Eve Harrington (Anne Baxter) care vor să facă tot ce le stă în putere să îmbătrânească cât mai târziu.

3. Lawrence of Arabia (1962)

Filmul reprezintă o capodoperă care a inspirat o generație de regizori. Chiar și Steven Spielberg și George Lucas au mărturisit că Lawrence of Arabia este unul dintre filmele lor preferate.

Producția cinematografică prezintă povestea ofițerului T.E. Laurence care arată simpatie față de oamenii pe care britanicii îi invadează în timpul Primului Război Mondial.

De asemenea, filmul are o durată de 227 de minute, ceea ce îl face cel mai lung film care a câștigat trofeul Best Picture.

2. Casablanca (1943)

Filmul este o combinație de mai multe genuri: romantic, thriller și de război, care prezintă povestea dintre doi îndrăgostiți, Ilsa Lund (Ingrid Bergman) și Rick Blaine (Humphrey Bogart), care nu pot fi împreună.

Chimia dintre cei doi actori a fost transpusă atât de bine pe marile ecrane întrucât se pare că aceștia erau buni prieteni și în viața reală.

1. The Godfather: Part II (1974)

Filmul urmărește viața și cariera lui Vito Corleone, în anii 1920, dar și modul în care fiul lui, Michael, reușește să devină mai popular în rândul membrilor „sincatului” infracțional.

Unii dintre cei mai actori ai generației respective joacă în The Godfather: Part II – Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro etc.

Inchide