Un băiat de 10 ani a mers într-o simplă vizită la muzeu și a făcut o descoperire care i-a uimit pe specialiști. Nimeni nu a bănuit greșeala

Un băiat de 10 ani a mers într-o simplă vizită la muzeu și a făcut o descoperire care i-a uimit pe specialiști. Nimeni nu a bănuit greșeala
Publicat: 30/07/2017, 09:12
Ca din senin, Charlie a observat că unul dintre dinozauri avea în dreptul său o descriere și o etichetă greșite.„Ne plimbam prin muzeu și căutam indicii despre dinozauri. Așa că am citit această incripție care era montată pe un ou, iar alături avea un dinozaur în mărime naturală pentru a putea fi comparat cu înălțimea unui om și am văzut că forma era total greșită”, a spus Charile Edwards pentru BBC.
Băiatul originar din Essex a adăugat:„Spuneau că este un Oviraptor, dar arăta mai degrabă ca un exemplar timpuriu din familia Triceratops”. Mama copilului susține că, inițial, nu l-a crezut pe fiul său atunci când a semnalat eroarea.„Ne-a spus: ‘nu, dă-mi telefonul tău și am să-ți arăt’. A căutat apoi pe Google și se vedea clar faptul că era vorba despre un dinozaur cu o altă formă. S-a dovedit că Charlie avea dreptate”, a spus femeia, care a explicat că băiatul e foarte pasionat de paleontologie de când era foarte mic.
„A început să citească enciclopedii de când avea trei ani. Charlie are sindromul Asperger, astfel că atunci când îi place mult un subiect încearcă să-l epuizeze și să știe totul despre el”, a mai spus mama copilului.
La scurt timp după ce angajații muzeului au fost informați de descoperirea lui Charlie, acesta a primit o scrisoare:„Îți scriu ca să-ți mulțumesc pentru că ai luat legătura cu noi în legătură cu eroarea pe care ai descoperit-o în galeria noastră dedicată dinozaurilor, atunci când ne-ai vizitat la evenimentul din luna iulie. Ai dreptate, într-adevăr, eticheta nu conține o siluetă corectă pentru un Oviraptor. Am discutat cu echipa care s-a ocupat de expoziție, iar responsabilul nostru pentru paleontologie și științele Pământului, Paul Barett, a fost pus la curent și vom reface eticheta respectivă”, i-au transmis reprezentanții muzeului băiatului de 10 ani.
„Din nefericire, în timpul procesului a fost făcută o greșeală. Suntem foarte impresionați de cunoștințele lui Charlie și sperăm să-și ducă mai departe pasiunea pentru paleontologie”, au spus purtătorii de cuvânt ai muzeului.