Un cineast de doar 19 ani a făcut senzație la festivalul de film Tribeca din New York: Adolescentul a câștigat premiul pentru cel mai bun film

Un cineast de doar 19 ani a făcut senzație la festivalul de film Tribeca din New York: Adolescentul a câștigat premiul pentru cel mai bun film
Publicat: 03/05/2019, 19:53

Youmans a primit trofeul și un cec în valoare 20.000 de dolari, înmânat de Robert De Niro și Jane Rosenthal, pentru pelicula „Burning Cane”, despre care spune că a fost inspirată de muzica blues. Filmul tânărului, originar din New Orleans, a primit a primit și premiul pentru cel mai bun actor într-o producție americană pentru prestația lui Wendell Pierce în rolul unui preot.

Cea mai bună actriță într-o producție americană a ffost considerată Haley Bennett, care interpretează rolul unei femei gravide obsedată să înghită obiecte care îi pun viața în pericol, în „Swallow”.

Dintre peliculele internaționale, cea mai bună a fost considerată producția sud-coreeană „House of Hummingbird” (Beol-sae), regizată de Bora Kim. Vedeta acestei pelicule, Ji-hu Park, fiind aleasă cea mai bună actriță într-un film străin.

Cel mai bun actor dintr-o producție internațională a fost Ali Atay, pentru rolul din filmul „Noah Land”, o coproducție Germany, Turcia, SUA.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „Scheme Birds”, regizat de Ellen Fiske și Ellinor Hallin.

Lista completă a câștigătorilor care au împărțit premiile în valoare totală de 165.000 de dolari poate fi consultată pe site-ul manifestării.

Festivalul de Film Tribeca a fost înființat în 2002 de Robert De Niro, Jane Rosenthal și Craig Hartkoff pentru revitalizarea vieții culturale a Manhattan-ului, cartier al New York-ului, după atacurile din 11 septembrie 2001. Ediția 2019 a Festivalului de Film Tribeca a început pe 25 aprilie și continuă, la New York, până duminică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase