Una caldă, alta rece pentru fanii Game of Thrones. Anunțul făcut astăzi de scriitorul american George R.R.

Redactor:
Ana Obretin
Una caldă, alta rece pentru fanii Game of Thrones. Anunțul făcut astăzi de scriitorul american George R.R.
Scriitorul american George R.R. Martin a anunțat că va lansa o carte despre istoria dinastiei Targaryen, pe 20 noiembrie, și că volumul al șaselea din saga "Game of Thrones", atât de așteptat de fani, nu va apărea pe piață anul acesta, transmite AFP.

Acțiunea noii cărți, „Fire and Blood”, are loc cu mai multe secole înainte de cea din „Game of Thrones”, în același regat imaginar Westeros, a explicat scriitorul pe blogul său.

El a mai spus că nu este vorba despre un roman, ci mai degrabă despre o carte istorică, ce prezintă povestea regilor din dinastia Targaryen.

Cartea poate fi deja precomandată pe principalele site-uri de vânzări.

În ceea ce privește al șaselea volum al seriei „Game of Thrones”, „The Winds of Winter”, acesta „nu va sosi, cel puțin nu în 2018”, a mai spus romancierul.

Din 2012, scriitorul în vârstă de 69 de ani a publicat mai multe pasaje din noua carte.

Între 1996 și 2011, George R.R. Martin a publicat cinci volume din saga fantastico-medievală „Game of Thrones”. A lăsat însă să treacă șase ani între al patrulea și al cincilea roman.

Romanele din această serie au fost traduse în 47 de limbi străine, inclusiv în română, și s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial.

De la sezonul al șaselea al serialului care a fost realizat după aceste cărți, scenariștii nu se mai bazează direct pe textele scriitorului.

Al optulea și ultim sezon al serialului TV „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi difuzat pe micile ecrane în 2019, a anunțat, la începutul lunii ianuarie, postul HBO, care nu a precizat, însă, și luna în care este programată premiera. Serialul va fi difuzat pe HBO și Sky Atlantic.

Ultimele șase episoade ale serialului vor fi difuzate la mai mult de un an de la încheierea sezonului al șaptelea.

Serialul este cel mai mare succes al postului HBO, cu aproximativ 30 de milioane de telespectatori în SUA și o armată de fani la nivel mondial.

Sezonul final va dezvălui familia de războinici care va câștiga controlul asupra Tronului de Fier din cele șapte Regate din Westeros.

Producția pentru acest ultim sezon a început în octombrie 2017 și va continua până la jumătatea acestui an.

Creatorii show-ului, David Benioff și D.B. Weiss, au declarat pentru site-ul Entertainment Weekly, în 2016, că doresc să realizeze un final al serialului cât mai spectaculos posibil.

HBO a anunțat, totodată, că Benioff și Weiss vor și regiza sezonul final.

Cel de-al șaptelea sezon al producției s-a încheiat în august 2017, înregistrând în SUA, în medie, 30 de milioane de spectatori pe episod, pe platforme media variate. Unele dintre episoadele sezonului al șaptelea au avut o durată de peste o oră.

Încă de la lansare, „Urzeala tronurilor” a devenit un fenomen global și cel mai iubit serial din istoria HBO. „Game of Thrones” a primit foarte multe premii de la lansare, inclusiv 38 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani și un Peabody Award.

Inchide