• Publicat:
Magazin

Vladimir Putin ar putea deveni nașul fiicei unui regizor celebru

Vladimir Putin ar putea deveni nașul fiicei unui regizor celebru
Cineastul american Oliver Stone i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să fie nașul fiicei sale, potrivit transcrierii unei discuții între cei doi, publicată pe site-ul oficial al administrației de la Kremlin, informează The Hollywood Reporter.

Cineastul premiat cu Oscar i-a cerut lui Putin acest lucru după ce președintele rus i-a spus că, potrivit tradiției ortodoxe, o astfel de rugăminte nu se poate refuza.

Putin l-a întrebat pe regizor dacă fiica sa, Tara, care are 22 de ani, este o persoană religioasă. Stone i-a spus că aceasta a fost crescută în tradiția creștină. Putin nu a mai făcut alte comentarii, iar analiștii locali spun că acest lucru înseamnă că președintele a acceptat. Administrația de la Kremlin confirmă oficial foarte rar informații despre viața personală a lui Putin.

Interviul a fost acordat pentru un nou documentar despre Ucraina pe care Oliver Stone îl produce.

În același interviu, Putin a spus că are mai mulți fini, menționând un singur nume, cel al Daryei, fiica politicianului ucrainean Viktor Medvedciuk, născută și botezată în 2004.

Interviul a abordat și modul în care este tratată în Rusia comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer). În această țară, este interzisă prin lege „propaganda gay în rândul minorilor”, despre care Stone a spus că este un lucru „rezonabil”.

„Le permite oamenilor să ajungă la vârsta adultă și atunci să ia o decizie legată de cine sunt și cum vor să trăiască. După (atingerea majoratului, n.r.), nu mai avem restricții”, a spus Putin.

Stone și Putin se cunosc de mult timp și amândoi au vorbit frumos unul de celălalt în trecut. În urmă cu doi ani, Stone a lansat documentarul „The Putin Interviews”, iar președintele rus l-a descris pe cineastul american drept „o persoană neobișnuită și foarte profundă și un interlocutor echilibrat și firesc”.

Anterior, Stone a criticat presa din Vest pentru că ar prezenta o perspectivă deformată privind anexarea Peninsulei Crimeea de Federația Rusă.

Ca un element inedit, unul dintre cei doi fii ai lui Oliver Stone, Sean Stone, în vârstă de 34 de ani, lucrează pentru compania de media de stat Russia Today.

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind și câștigător al unui premiu Oscar pentru scenariul lungmetrajului „Midnight Express”. Începând cu „JFK” până la „Născuți asasini”, filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt exemplu este filmul „W”, despre fostul președinte american George W. Bush, care a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale americane. În „W”, regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre președintele George W. Bush și tatăl său, fostul președinte George H. W. Bush.

Sensibil față de destinul țărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care „Comandante” (2003) și „În căutarea lui Fidel” (2006), consacrate președintelui cubanez Fidel Castro, dar și „Salvador” (1986), despre conflictele din America Centrală.

Inchide