Xiaomi lansează primul smartphone din lume cu memorie RAM de 10 GB

Xiaomi lansează primul smartphone din lume cu memorie RAM de 10 GB
Publicat: 18/10/2018, 10:51

Smartphone-ul a fost anunțat de Xiaomi Spania și va avea suport pentru conexiunea 5G, cu o memorie RAM de 10 GB, devenind astfel primul dispozitiv mobil care dispune de o asemenea capacitate.

În timp ce telefoanele inteligente cu memorie RAM de 8 GB au devenit deja banale, un smartphone cu 10 GB pare un upgrade considerabil.

Memoria RAM de 10 GB reprezintă un moment de cotitură nu doar din punct de vedere al hardware-ului, ci și pentru zona de software, demonstrând cât de rapid evoluează ecosistemul Android.

Xiaomi, 10GB RAM vs iPhone, 4GB RAM

Pe de altă parte, putem discuta despre diferența între sistemele de operare Android și iOS. Până nu demult, iPhone-urile veneau cu memorii RAM ridicole, de 3 GB RAM sau chiar 2 GB RAM (iPhone 7), scrie softpedia.com. Anul acesta, iPhone a dotat, în sfârșit, generația nouă cu memorii de 4GB RAM.

Xiaomi va lansa smartphone-ul cu memorie RAM de 10 GB undeva în 2019.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase