Zece insule puțin cunoscute pe care nu trebuie să le ratezi

Zece insule puțin cunoscute pe care nu trebuie să le ratezi
Publicat: 19/06/2019, 12:43

De la plajele nisipoase până la apele limpezi, poți crede că ai văzut totul atunci când vine vorba de viața insulară, chiar dacă doar din fotografii.

Totuși, există o mulțime de insule unice și uimitoare care merită descoperite, iar multe dintre ele nu sunt așa cunoscute, în ciuda frumuseții și a spectacolului pe care îl oferă.

Iată ce insule nu trebuie să ratezi:

Insula Réunion, Franța

„Insula Reunion este un teritoriu al insulei franceze situată în Oceanul Indian și este o alternativă fantastică la popularele Maldive”, potrivit site-ului HomeToGo.

„Înconjurată de plaje frumoase, insula găzduiește, de asemenea, păduri tropicale luxuriante și este destinația perfectă pentru iubitorii de natură. Insula este paradisul fotografilor, cu multe trasee impresionante pentru drumeții, vulcani glorioși și ape albastre turcoaz, iar populația locală care este prietenoasă face experiența cu atât mai plăcută”, adaugă sursa.

Insulele Egadi, Italia

Aflate la vest de coasta Siciliei, insulele Egadisunt reprezentate, de fapt, de trei întinderi de pământ în mijlocul mării: Favignana, Levanzo și Marettimo. Aici trăiesc peste 5.000 de locuitori, cei mai mulți dintre ei pe insula Favignana.

Aceste insule sunt un secret italian, potrivit HomeToGo – cel puțin până acum.

„Insulele Egadi sunt trei insule de pe coasta de vest a Siciliei. Datele noastre arată că această insulă este aproape exclusiv vizitată de italieni, deși include toate caracteristicile care fac călătoriile perfecte: plaje incredibile, soare, mâncare apetisantă și vinuri fantastice.

Curaçao, Olanda

Curaçao, o insulă situată în partea de sud aMării Caraibelor, combină cel mai bine atmosfera din Caraibe și Europa, potrivit HomeToGo.

„Pe această insulă olandeză veți găsi plaje minunate și o arhitectură inspirată din Europa”, o descrie un purtător de cuvânt. „Unul dintre cele mai colorate părți ale insulei este districtul Pietermaai. Acest cartier răsunător este un loc minunat, renumit pentru baruri și restaurante și este ceva ce nu trebuie să ratezi când vizitezi insula”.

Insulele Feroe

Insulele Feroe sunt o destinație de vară „revigorantă”, potrivit HomeToGo.

„Prea adesea ignorate de către turiști, deoarece aceștia preferă de obicei destinații unde pot sta la soare pentru a căpăta bronzul perfect, aceste insule oferă o minune naturală„, a spus purtătorul de cuvânt.

Cea mai bună perioadă pentruturismeste în timpul verii, mai exact din iunie până în august, când zilele sunt foarte lungi, vremea este plăcută, și cele mai multe servicii pentru turiști sunt deschise.

Insulele Azore, Portugalia

Aventurierii nu trebuie să caute mai departe, potrivit HomeToGo.

„În largul coastei de vest a Africii, Azore sunt un grup portughez de insule care oferă toate lucrurile pe care le-ați putea dori pentru o aventură perfectă vara. Arhipelagul oferă sporturi maritime de mare clasă și activități precum scufundări, surfing și multe altele. Împreună cu mâncăruri portugheze gustoase și niște plaje care îți taie răsuflarea, insulele ar trebui să fie pe lista dumneavoastră înainte de a deveni noul loc pentru întreaga Europaă”.

Paros, Grecia

Renee Sundgren, manager social media la Topdeck Travel, a fost de acord că Paros nu primește atenția pe care o merită.

„Paros, cu o frumusețe naturală de neegalat și plaje uimitoare, nu trebuie ratată. Ideală pentru tinerii călători și pentru cupluri, Paros oferă tot ceea ce v-ați aștepta de la o insulă în bisericile Cyclades – biserici cu albastru, sate pline vopsite în alb și răsărituri magice”, a spus aceasta.

Deia, Spania

În timp ce Mallorcanu este chiar așa necunoscut ca oraș, Emma Leggat, director de comunicare la Hotel Tonight, sugerează că se îndreaptă către „satul de poveste” al orașului Deia, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO „datorită superbului său peisaj montan”.

„Cei care sunt tipul artistului să ia aminte: Deia a atras pe toată lumea de la David Bowie la Beyoncé datorită comunității sale creatoare, galeriilor de artă și a scenei muzicale”, spune Leggat.

Kauai, SUA

Kauai atrage o mulțime diferită față de insulele Oahu sau Maui cu farmecul său liniștit”, spune Leggat. „Aventurierii vor iubi drumețiile prin peisajeler accidentate și cascadele nemaipomenite, în timp ce există o mulțime de hoteluri de lux pentru cei care doresc o experiență mai îndulgentă”, adaugă aceasta.

Madeira, Portugalia

Insulele din arhipelagul Madeira sunt faimoase pentru vinuri, precum și pentru vegetația și fructele subtropicale.

„Când oamenii vin pentru prima oară în Madeira, adesea spun că nu se simt ca în Europa”, a adăugat Silvia Dias, directorul de strategie și marketing pentru Discover Madeira.

„Arhipelagul subtropical se află la aceeași latitudine cu Marocul, cu căldură pe tot parcursul anului și cu unele dintre cele mai fertile condiții de creștere din lume – acest lucru face ca peisajul să fie incredibil de bogat”, a adăugat aceasta.

Lanzarote, Spania

Dacă nu vreți să mergeți în Ibiza, fasimoasă pentru petreceri și distracție, Lanzarote este o alternativă excelentă dacă căutați o vacanță spaniolă, potrivit lui Leggat.

Peisajul natural de pe Lanzarote este deosebit de variat și interesant pentru vizitatori: locurile sunt foarte bogate în culori, iar multe din plajele de pe Lanzarote au un nisip vulcanic fin negru.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului