Dieta Rina. Cura de slăbire care te scapă de kilograme și după ce nu o mai urmezi

Redactor:
Mădălina Chițu
Dieta Rina. Cura de slăbire care te scapă de kilograme și după ce nu o mai urmezi
Dieta Rina. este un regim alimentar care promite rezultate spectaculoase, mai ales în cazul persoanelor supraponderale și chiar obeze

Dieta Rina. Este un regim alimentar care promite rezultate spectaculoase, mai ales în cazul persoanelor supraponderale și chiar obeze. Experții în nutriție spun că această dietă promite scăderea în greutate de până la 20 de kilograme în cele trei luni cât durează cura de slăbire. Un mare avantaj al dietei Rina este că procesul de slăbire continuă și după terminarea ei. 

Această dietă este dezvoltată de un medic sportiv american, care susține că regimul creat de el ajută chiar la ameliorarea unor probleme de sănătate, precum hipertensiunea arterială.

Dieta Rina. Un regim ușor de urmat.

Tot ce trebuie să faci este ca timp de trei luni de zile să respecți o succesiune de patru zile. În prima zi este recomandat un meniul bazat pe proteine, în a doua zi este indicat un meniu bazat pe carbohidrați, în a treia este recomandat un meniu bazat pe alimente bogate în amidon, iar în a patra zi este indicat să mănânci numai fructe. Excepție: a 29-a zi ziua 58-a și ziua 87-a. În aceste zile este zi de apă și vine obligatoriu după ziua de vitamine. În ziua de apă sunt permise și ceaiurile neîndulcite, sucurile de legume sau zeama de la supă de legume.

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, nutriționiștii spun că în ziua de apă și nici pe tot parcursul dietei nu este recomandat să se facă abuz de sucurile din fructe, deoarece acestea au un conținut ridicat de fructoză, nutrient la fel de periculos pentru siluetă ca și zahărul.

O altă regulă de bază a curei presupune ca în cele 90 de zile de regim micul dejun să fie întotdeauna alcătuit din fructe sau un pahar cu suc de fructe neîndulcit. De asemenea, până în pranz, mai este permis o gustare de fructe, dar cu minimum o ora înaintea acestei mese.

Dieta Rina. Zilele sunt împărțite într-un orar strict de masă:

● Perioada de purificare: de la ora 4 dimineața până la prânz, interval orar când sunt recomandate doar fructe și legume proaspete, la fiecare două ore.

● Perioada de ingestie ține de la prânz pâna la 8 seara, timp în care contează să combini corect alimentele și să nu lași mai puțin de două ore între două mese.

● Perioada de digestie: ține de la opt seara la patru dimineața și interzice consumul oricărui aliment. Acum, doar te hidratezi cu apă și ceaiuri neîndulcite.

Dieta Rina. Exemplu de meniu pentru cele 4 zile:

Ziua de proteine. În această zi sunt permise lapte, brânză, ouă – care trebuiesc fierte, carnea – preparată numai la grătar sau fiartă și peștele – făcut pe grătar. Toate acestea pot fi asociate cu salată.

Ziua de amidon. Legume fierte sau fripte (în tigaie de teflon, fără ulei, sau pe grătar): fasole, mazare, linte, cartofi, porumb, morcovi. În această zi este permis să mănânci și orez. Toate acestea pot fi asezonate cu salate.

Ziua de carbohidrați. În această zi sunt permise alimente interzise în oricare altă dietă: pizza și pastele. De asemenea, în această zi sunt permise și dulciurile: ciocolata neagră și înghețata.

Ziua de vitamine. În această zi sunt recomandate doar fructele. Acestea se servesc atât la mesele principale, cât și pe post de gustări.

Dieta Rina. Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, nutriționiștii recomandă să se bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Inchide