EUROVISION 2015. SUEDIA a câștigat finala prin „eroul” Mans Zelmerlow. Voltaj și România, pe locul al 15-lea

EUROVISION 2015.Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision s-a desfășurat la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a competiției, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Ediția din 2016 a concursului Eurovision se va desfășura în Suedia, după ce cântărețul MÃ¥ns Zelmerlöw a câștigat competiția din acest an, cu piesa „Heroes”, care a obținut un total de 365 de puncte.

„Suntem cu toții eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim și în cine credem. Suntem cu toții eroi”, a spus MÃ¥ns Zelmerlöw la finalul competiției. El a precizat că este extrem de fericit că a câștigat Eurovision 2015 și le-a mulțumit tuturor celor care l-au votat.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, și Italia, cu 292 de puncte.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, ocupând locul al 15-lea în finala competiției.

Reprezentanții României au obținut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate României de Republica Moldova.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte – Rusiei și 8 puncte – Suediei.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este o mare realizare să participi la finala acestei competiții, precizând însă că membrilor formației le pare rău că nu au putut să aducă mai multă bucurie românilor.
„Ne pare foarte rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră (‘De la capăt’, n.r.) și mergem mai departe”, a spus Călin Goia.

Întrebat dacă este un cadou frumos participarea în finala Eurovision 2015, sâmbătă, chiar cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, Călin Goia a spus: „Este cel mai mare eveniment muzical, concurs muzical, și atâta timp cât ești în finală este o realizare”. „Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reușit, dar nu ne demoralizăm și nu ne oprim”, a mai spus Călin Goia.

El a precizat că experiența pe care trupa Voltaj a avut-o participând la această competiție o va folosi pentru a-i ajuta și pe următorii reprezentanți ai României la Eurovision. „Îmi doresc să fim mult mai uniți decât suntem”, a mai spus Călin Goia.

În finala Eurovision 2015 au concurat 27 de țări: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Ca și la edițiile precedente, cele mai multe dintre țări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporție de 50% votul telespectatorilor și 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanții României, urmărind concursul la televiziunea publică din țara în care se află.

Rezultatele votului publicului din România au fost anunțate, ca și în ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro.

Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnată cea mai longevivă competiție muzicală anuală de televiziune din lume, potrivit unui anunț făcut în direct în timpul finalei de sâmbătă seară a concursului muzical ajuns la cea de-a 60-a ediție.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Gândul a transmis Live Text. Mai jos puteți urmări cum a votat fiecare țară în parte și care au fost țările care au votat România.

Gerogia este ultima țară care anunță rezultatele votului. Astfel, 8 puncte merg către Italia, 10 puncte către Azerbaijan, 12 puncte Armenia.

Estonia a acordat 8 puncte Ungaria, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Rusia.

Portugalia acordă României 4 puncte, 8 puncte către Suedia, 10 puncte către Rusia, Italia. România are până în prezent 35 de puncte.

Norvegia acordă8 puncte lLtonia, 10 puncte Australia, iar 12 puncte către Suedia

Cipru acordă 8 puncte către Grecia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte Italia și 1 punct pentru România.

Islanda acordă 8 puncte Australia, 10 puncte Norvehia, 12 puncte Suedia.

Italia acordă 8 puncte către Israel, 10 puncte către Rusia, 12 puncte către Suedia.

San Marino acordă 8 puncte către Australia, 10 puncte către Italia, 12 puncte către Letonia.

Rusia acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte către Belgia, 12 puncte către Italia.

Israel acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Italia și 5 puncte către România.

Polonia acordă 8 puncte Australia, 10 puncte către Letonia, 12 puncte către Suedia.

Olanda acordă 8 puncte către Australia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Belgia.

Lituania acordă 8 puncte către Estonia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Letonia.

Regatul Unit acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Australia, 12 puncte către Suedia.

Ungaria acordă 8 puncte către Australia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Belgia și 1 punct către România. Țara noastră are până acum 25 de puncte.

Slovenia acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Muntenegru, iar 12 puncte către Suedia.

Macedonia acordă 8 puncte Slovenia, 10 puncte către Serbia, 12 puncte către Albania.

Austria acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Italia, 12 puncte către Australia.

Spania acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte merg către Rusia, 12 puncte către Italia și 5 puncte pentru România.

Republica Cehă acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte merg către Azerbaijan.

Australia acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte merg către Rusia, 12 puncte merg către Suedia.

Germania acordă 8 puncte către Belgia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte merg căre Rusia. România are până acum 19 puncte, ocupân locul 15.

Suedia acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Belgia, 12 puncte către Australia.

Irlanda acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Suedia, 12 puncte către Letonia.

Armenia acordă 8 puncte Muntenegru, 10 puncte către Georgia, 12 puncte către Rusia.

Franța acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte Rusia, 12 puncte către Belgia.

Belgia acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Rusia, 12 puncte către Suedia, și României Belgia îii acordă 5 puncte. Până în acest moment România are 18 puncte.

Elvetia acordă 8 puncte către Australia. 10 puncte pentru norvegia, iar 12 puncte către Suedia.

Danemarca acordă 8 puncte către Austrlia, 10 puncte Rusia, 12 puncte către Suedia.

Estonia acordă 2 puncte către România.

Serbia acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte către Rusia, iar 12 puncte către Muntenegru.

Letonia acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Rusia, iar 12 puncte către Suedia.

Azerbaijan acordă 8 puncte către Italia, 10 puncte către Georgia, iar 12 puncte merg către Rusia.

Moldova acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte către Rusia, iar 12 puncte către România.

Albania acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Grecia, iar 12 puncte merg către Italia.

Belarus acordă 8 puncte către Belgia, 10 puncte către Suedia și 12 puncte către Rusia.

România acordă 8 puncte către Suedia, 10 puncte către Rusia, 12 puncte către Italia.

Grecia acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Cipru, 12 puncte către Italia.

Finlanda acordă 8 puncte către Rusia, 10 puncte către Estonia, 2 puncte către Suedia.

Malta acordă 8 puncte către Azerbaijan, 10 puncte Suedia și 12 puncte către Italia.

Muntenegru acordă 8 puncte către Azerbaijan, 10 puncte Albania, 12 puncte Serbia.

UPDATE 00. 53Eurovision a intrat în Cartea recordurilor pentru cel mai lung concurs muzical derulat vreodată.

UPDATE 12. 39 Liniile de votare s-au închis. Să aflăm puntajul.

UPDATE 00. 15 Star vot! s-a strigat. Liniile de votare au fost deschide. Trupa Voltaj arenumărul 20.Fanii din străinătate au posibilitatea să #voLteze20, în această seară, de până la 20 de ori de pe același număr de telefon. Fanii sunt rugați să sune la numărul 09001600 sau să trimită SMS la numărul 1261.

UPDATE 00. 09Italia este țara care închide finala Eurovision 2015. Il Voloeste trupa care reprezintă Italia la cea de-a 60-a ediție Eurovision. – Grande Amore. Grupul a concertat pe tot globul. Soliștii trupei au însoțit-o în turneu pe Barbra Streisand. Concertele pe care le susțin se dau cu casa închisă

UPDATE 00. 05Albania este penultima țară care intră în scenă la Eurovision. Albania este reprezentată de Elhaida Dani cu piesa „I’m alive”. Elhaida este o vedetă nu doar în Albania, ci și în Itala. A câștigat toate competițiile muzicale din balcani la care a participat.

UPDATE 00. 02 Rusia este țara cu numărul 25 din finala Eurovision 2015. Polina Gagarina cântă „A Million Voices” în această seară. Aceasta are 28 de ani și este una dintre cele mai cunoscute vedete din show-biz-ul rusesc.

UPDATE 23. 58Cu numărul 24 este Azerbaijan. Aceasta este reprezentată de Elnur Huseynov, un tânăr care a început să studieze muzica de la 5 ani. A lucrat la opera de stat din țara lui. Reprezentă Azerbaijan cu piesa”Hour of the wolf”.

UPDATE 23. 54Georgia este țara cu numărul 23 care intră în finala Eurovision 2015. Nina Sublatti reprezintă anul acesta Georgia la Eurovision. Are 20 de ani și s-a născut la Moscova. A făcut școala de artă unde a studiat pictura. A semnat și un contract de modeling. Aceasta cântă piesa”Warrior”.

UPDATE 23. 49 Cu numărul 22 în finala Eurovision 2015 este Ungaria.Boggie cântă „Wars For Nothing”.

UPDATE 22. 48 Spania este următoare țară care cântă în finala Eurovision 2015.Edurne reprezintă Spania cu melodia”Amanecer”.

UPDATE 23. 41 România este următoarea țară care va cânta în finala Eurovision 2-15. Aceasta este reprezentată de trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt”, single care are tratează un subiect delicat: copiii lăsați acasă de părinții plecați la muncă în străinătate. Aceștia au transformat piesa într-o campanie umanitară și sprijină copii părăsiți în țară de părinții plecați în străinătate. Călin Goia a început să cânte în română piesa „de la capăt”. Pe fundal se aud susținătorii care îi aclamă pe cei de la Voltaj. „NU lăsați copiii în urmă” a spus Călin Goia înainte de a ieși din scenî. România a fost singura țară de până acum care a avut un mesaj.

UPDATE 23. 36 Poziția cu numărul 19 în finala Eurovision 2015 este ocupată de Letonia. Aminata va reprezenta această țară cu piesa „Love Injected”. Interpreta are 22 de ani. Mama ei are rădăcini ruso-letone.

UPDATE 23. 34 Polonia este țara cu numărul 18 care intră în finala Eurovision 2015. Monika KuszyÅ„ska va reprezenta Polonia cu piesa”In The Name Of Love”.Cariera artistică a fost întreruptă în 2007, atunci când a avut un accident care a lăsat-o parțial paralizată. Astăzi ea va cânta în scaun cu rotile.

UPDATE 23. 30 Germania este următoare țară care intră în scenă. Ann Sophie îi va reprezenta pe nemți în finala Eurovision 2015 cu piesa „Black Smoke”. Tânăra s-a născut la Londra. Brintey Spers și Critina Aguilera sunt idolii ei.

UPDATE 23. 26 Fostul președinte Traian Băsescu a scris, sâmbătă seară, pe contul său de Facebook, un mesaj în care îndeamnă românii din străinătate să voteze trupa Voltaj în finala Eurovision. „România depinde din nou de votul cetățenilor săi din străinătate. În seara asta votăm VOLTAJ, la Eurovision. VOLTAJ are numărul 20”, a scris Băsescu pe Facebook. Trupa Voltaj a lansat în anul 2005 un videoclip pentru melodia „Pata pe tine”, care a avut-o ca protagonistă pe Elena Băsescu, fiica cea mică a lui Traian Băsescu.

UPDATE 23. 25Muntenegru este țara cu numărul 16 care intră în finala Eurovision 2015. MUntenegru este reprezentată deKnez cu piesa „Adio”.

UPDATE 23. 22Cea de-a 15-a țară care va intra în finala Eurovision 2015 este Grecia. Această țară este reprezentată de Maria-Elena Kyriakou cu melodia „One Last Breath”. Maria-Eena Kyriakou are 31 de ani și trei copii. S-a născut în Cipru și este de profesie profesoară.

UPDATE 23. 16Austria este ce-a de-a 14-a țară care va concura în finala Eurovision 2015. Aceasta este reprezentată de trupa The Makemakes, cu piesa „I Am Yours”. Bandul s-a format în 2012. Au devenit cunoscuți în 2013, au cântat în deschiderea trupei Bon Jovi.

UPDATE 23. 12Belgia este țara cu numărul 13 care intră în finala Eurovision 2015. Loïc Nottet va cânta piesa „Rhythm Inside”. Loïc este un tânăr cântăreț, compozitor și dansator. A fost descoperit la Vocea Belgiei.

UPDATE 23. 08 Australia este cea de-a 12- a țară care intră în finala Eurovision 2015. Guy Sebastian cu piesa „Tonight Again” speră să câștige finala Eurovision 2015. Cântărețul este unul dintre cei mai populari intrepreți din țara lui. În seara asta acesta a deveni primul australiac care reprezintă țara lui la Eurovision.

UPDATE 23. 03 Cipru este țara cu numărul 11 care intră în finala Eurovision. John Karayiannis va reprezenta această țară ci piesa”One Thing”. Cântărețul a luat primele lecții de canto la 3 ani. A participat și la Eurovision junior în Cipru.

UPDATE 22. 59 Suedia este a zecea țară care intră în scenă în finala Eurovision 2015. Aceasta este reprezentată deMÃ¥ns Zelmerlöw cu piesa Heroes. Acesta are 28 de ani și întotdeauna și-a dorit să cânte pe scena de la Eurovision. „Mulțumesc Europa”, a spus MÃ¥ns Zelmerlöw la finalul piesei.

UPDATE 22. 55 Norvegia este a noua țară care urcă pe scenă în finala Eurovision 2015.Mørland și Debrah Scarlett sunt artiștii care reprezintă anul acesta Norvegia la Eurovision. Aceștia vor cânta „A Monster Like Me”.

UPDATE 22. 51 Cea de-a opta țară care va intra în scenă în finala Eurovision 2015 este Serbia. Bojana Stamenov cântă „Beauty Never Lies”.Interpreta care reprezintă Serbia spune că își coase singurp toate hainele.

UPDATE 22. 47 Lituania este următoarea țară care va cânta în finala Eurovision 2015. LItuania este reprezentată deMonika LinkytÄ— și Vaidas Baumila cu piesa This Time. „Dacă simțiți dragostea, ridicați mâinile sus”, a spus Vaidas Baumila în timp ce cânta.

UPDATE 22. 42 Armenia este a șasea țară care intră urcă pe scenă în finala Eurovision 2015. Face the shadow este piesa aleasă pentru a reprezenta această țară în cea de-a 60-a ediție a show-ului Eurovision. Ea este cântată de Genealogy.

UPDATE 22. 39 Marea Britanie este următoarea țară care intră în scenă. Electro Velvet cântă Still in love with you. Bianca, solista trupei, susține că o poate imita perfect pe Britney Spears.

UPDATE 22. 33 Estonia este a patra țară care intră în finala Eurovision.Goodbye To Yesterday este piesa pe care această țară a mizat că va câștiga Eurovision 2015.Elina Born și Stig Rästa sunt cei care cântă această melodie.

UPDATE 22. 29 Cea de-a treia țară care intră în finala Eurovision 2015 este Israel. Țara este reprezentată de Nadal Guej cu piesa Golden Boy. Acesta s-a născut în Paris și este câștigătorul unui show de talente din Israel.

UPDATE 22. 25Franța este cea de-a doua țara care va cânta în finala Eurovision 2015. În scenă intră Lisa Angel, care cântă N’obliez pas. Artista a spus că în acestă seară va cânta pentru fiica ei.

UPDATE 22. 20 Slovenia este țara care deschide show-ul cu trupa Maraaya, care interpretează piesa Here for you.

UPDATE 22. 19 10.000 de persoane urmăresc finala Eurovision 2015 pe arena Wiener Stadthalle. Pentru prima dată în istorie concursul poate fi urmărit și de telespectatorii din China.

UPDATE 22.17 Trupa Voltaj, cea care va reprezenta România la Eurovision 2015 este deja pregătită pentru finala celei de-a 60 ediții a show-ului muzical.

UPDATE 22.13 Slovenia Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaigian, Rusia, Albania și Italia sunt țările care participă la finala Eurovision 2015.

UPDATE 22.05Conchita Wurt cântă imnul Eurovision 2015.

UPDATE 22.00Cea de-a 60 ediție a concursului muzical Eurovision a început. Voltaj este trupa care va reprezenta țara noastră la acest concurs. „De la capăt” este a 20-a piesă în concurs. Orchestra Filarmonică din Viena a deschis seara.

Voltaj reprezintă România în finala Eurovision 2015, care are loc sâmbătă seara, de la ora 22.00, la Viena și care va fi transmisă LIVE de TVR și LIVE text de gândul. Voltaj, calificată după semifinala de marți cu piesa ”De la capăt”, va cânta a 20-a în marea finală, conform tragerii la sorți. Vorbind de sorți, aceștia nu sunt tocmai favorabili trupei noastre, cotată abia cu a 22-a șansă la cucerirea trofeului. Marea favorită este Suedia, reprezentată de Mans Zelmerlow și piesa ”Heroes”.

Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, ce se va desfășura sâmbătă, la Viena, va intra în concurs pe poziția 20, informează Televiziunea Română.

După încheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii Eurovision 2015, European Broadcasting Union (EBU) și ORF, au anunțat ordinea intrării în concurs pentru cele 27 de țări finaliste, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, va intra în competiție pe poziția 20, după Letonia și înainte de Spania.

Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online, pe www.tvrplus.ro.

Atunci, publicul din 40 de țări „#voltează20” pentru piesa „De la capăt”, după cum își invită trupa Voltaj fanii.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de țări este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Finala Eurovision va fi precedată, de la ora 21.00, de emisiunea „Viena, venim!”, prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu și Ioana Voicu.

Mihai Trăistariu, Paula Seling, Dan Manoliu și Mihai Pocorschi sunt cei care vor introduce telespectatorii TVR 1, TVR HD și TVRi în atmosfera acestui eveniment muzical. Într-un cadru relaxat, în Berăria H, cei patru invitați ai Irinei, Florinei și Ioanei își vor povesti experiențele legate de Eurovision, comentează concursul din acest an și parcursul trupei Voltaj. Tot la „Viena, venim!”, telespectatorii vor vedea mesajele băieților de la Voltaj, în direct, înaintea concursului, precum ăi mesaje de la telespectatori. Emisiunea va fi transmisă și online, pe TVR+.

EUROVISION 2015.Andrei Leonte, backing vocal al Voltaj în proiectul „De la capăt” și unul dintre textierii piesei ce reprezintă România la Eurovision, este unul dintre personajele campaniei prin care trupa vrea să atragă atenția asupra situației copiilor despărțiți de părinții lor plecați la muncă în străinătate.

Potrivit TVR, mesajul piesei „De la capăt” a ajuns, grație concursului Eurovision 2015, cunoscut nu doar peste hotarele Europei, ci și pe alte continente. „Ceea ce puțină lume știe, însă, este că unul dintre cei ale căror voci se aud pe scena de la Wiener Stadthalleeste unul dintre copiii rămași în țară, după ce părinții lui au plecat la muncă în străinătate. Andrei Leonte, backing vocal Voltaj în proiectul ‘De la capăt’ și unul dintre textierii piesei, a trăit experiența despărțirii de părinții săi la 15 ani, când tatăl lui a decis că, pentru a-i putea oferi fiului său o viață mai ușoară, este nevoie să plece la mii de kilometri distanță. Câțiva ani mai târziu, mama sa l-a urmat”, potrivit Televiziunii Române.

„Trăiesc bucuria de a fi parte a campaniei ‘De la capăt’ cu o piesă care vorbește și despre situația mea, pentru că tocmai se împlinesc zece ani de când tatăl meu a plecat să muncească pentru mine, în afara țării. Mesajul piesei este deci și al meu și mă simt onorat că mă număr printre cei care îl cântă pe scena Eurovision, mai ales că știu ce simt copiii care sunt departe de părinți”, a declarat Andrei Leonte.

EUROVISION 2015.Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, care se va desfășura sâmbătă seară, la Viena, este susținută de vedete din diferite domenii, între care Gheorghe Hagi, 3Sud-Est și Cezar Ouatu, informează TVR.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română, personalități din diferite domenii din România și-au unit forțele în ziua finalei Eurovision 2015, pentru a-i susține pe membrii trupei Voltaj.

Rețelele de socializare au fost împânzite de fotografii în care vedetele, dar nu numai ele, își îndeamnă admiratorii și prietenii „să #voLteze20” sâmbătă seară. Finala Eurovision 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro.

Gheorghe Hagi, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, George Zafiu și Vlad Petreanu se numără printre cei care își îndeamnă prietenii și admiratorii din străinătate să voteze pentru Voltaj. Publicul din toate cele 40 de țări participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe același număr de telefon.

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe poziția 20, după Letonia și înainte de Spania.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de țări este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

România va fi a șasea țară care va anunța punctajele cumulate – acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, acestea urmând să fie dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

EUROVISION 2015.Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, ce se va desfășura sâmbătă, la Viena, se situează pe locul 22 într-un clasament al mai multor case internaționale de pariuri, care îl dau drept câștigător al concursului pe reprezentantul Suediei, MÃ¥ns Zelmerlöw.

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, care prezintă, vineri, cotele a zece case de pariuri pentru finala Eurovision, favorita la câștigarea competiției din acest an este Suedia, care este reprezentată de cântărețul MÃ¥ns Zelmerlöw, cu melodia „Heroes”. De exemplu, acesta are o cotă de 2,35 să câștige finala Eurovision 2015, potrivit casei de pariuri Unibet.

Pe locul al doilea în finala Eurovision 2015 se situează reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia „A Million Voices” (cotă de 4,5 potrivit Unibet).

Locul al treilea este ocupat de reprezentanții Italiei, trupa Il Volo, cu melodia „Grande Amore”.

Topul zece al favoriților la câștigarea finalei Eurovision este continuat de: Australia, Estonia, Belgia, Serbia, Norvegia, Azerbaidjan și Slovenia.

Reprezentanta României, trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, se situează pe locul 22, având o cotă de 126 în finala Eurovision 2015, potrivit caselor de pariuri Unibet, Bet365 și Coral, și o cotă de 101 la alte case de pariuri, precum Boyle Sports, Sky Bet și Betway.

România este urmată în acest clasament al caselor de pariuri de Armenia, Austria, Germania, Polonia și Muntenegru, aceasta din urmă fiind pe ultimul loc, 27, cu o cotă de 251, conform Unibet.

EUROVISION 2015.Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) solicită românilor care locuiesc în afața țării să voteze piesa României la Eurovision – „De la capăt”, interpretată de Voltaj -, ce abordează tema copiilor lăsați acasă de părinți care lucrează în străinătate.

„Este pentru prima data când la concursul Eurovizion o formație românească abordează o temă atât de sensibilă și anume copiii lăsați acasă de părinți care lucrează în străinătate. În acest moment în România locuiesc în jur de 85 000 de copii care au cel puțin un părinte în străinătate”, se spune în comunicatul FADERE.

FADERE amintește că a prezentat opiniei publice un proiect de lege în care se încearcă stoparea acestui fenomen. Dacă legea va ajunge în Parlamentul României, părinții plecați la muncă în străinătate vor fi obligați să petreacă cu copii lor lăsați în țara cel puțin trei luni pe an iar Guvernul României va sprijini, parțial și după caz, deplasarea părinților la copii ori a copiilor la părinți, pentru ca acest lucru să fie posibil.

Românii care locuiesc în alte țări europene vor putea vota melodia formației Voltaj la finala Eurovision de sâmbătă seară.

„Faptul că formația Voltaj este una dintre cele mai cunoscute formații din România, că de această dată va interpreta la concursul Eurovizion o melodie așa frumoasă, că în această melodie se tratează un subiect atât de sensibil care afectează o mare parte dintre românii din diaspora și faptul că ne iubim țara sunt motive suficiente să demonstrăm solidaritate și să ne comportăm la fel că la alegerile din noiembrie 2014. Să votăm cu toții sâmbătă melodia «De la capăt»”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE.

EUROVISION 2015.Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care marți s-a calificat în finala Eurovision, spune că este încântat că grupul său a reușit să facă fericiți atâția români și că va merge mai departe mesajul reprezentanților României referitor la copiii despărțiți de părinții lor plecați la muncă în străinătate.

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reușit să facem fericiți atâția români, pe care i-am simțit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe și că tot mai mulți oameni sunt sensibilizați la problema copiilor care cresc cu gândul la părinții lor, plecați la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision și tot lor le datorăm reușita din această seară”, spune Călin Goia, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

„Indiferent ce loc vom ocupa în finală, suntem deja câștigători. Sâmbătă, după concurs, vom sărbători de două ori: Călin schimbă prefixul (va împlini 40 de ani pe 24 mai, n.r.), iar România încheie încă o participare frumoasă la Eurovision”, a precizat Liana Stanciu, șefa delegației României la Viena.

EUROVISION 2015.Ediția din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiții muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Concursul Eurovision poate fi urmărit de un public mult mai amplu în acest an. Pentru prima dată de la debutul său în 1956, fanii din lumea întreagă vor putea să urmărească Eurovision în direct, în streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competiții muzicale.

Evenimentul marchează cea de-a 60-a aniversare a concursului, care, potrivit organizatorilor săi, reprezintă cel mai vizionat eveniment non-sportiv din lume, cu audiențe care au variat la cele mai recente ediții între 100 milioane și 600 milioane de telespectatori. În Statele Unite ale Americii, concursul Eurovision a contribuit serios la lansarea carierelor unor artiști de renume, precum Celine Dion și grupul ABBA.

Concursul Eurovision din 2014 a captat interesul publicului din lumea întreagă, în exteriorul celor 52 de țări participante, grație victoriei Austriei, reprezentată de Conchita Wurst, cântărețul travestit, care a dedicat acel trofeu „tuturor oamenilor care cred într-un viitor al păcii și al libertății”.

Conchita Wurst a devenit apoi un veritabil star internațional, impresionându-l inclusiv pe Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, care a lăudat mesajul universal, de toleranță și diversitate, transmis de artistul austriac. „Este o cântăreață și o artistă incredibilă. Însă elementul care a făcut ca victoria ei să fie atât de importantă este faptul că transformat succesul repurtat în acest concurs muzical într-un moment electrizant, dedicat educației în domeniul drepturilor omului”, a spus Ban Ki-moon.

Prima semifinală a concursului Eurovision 2015 va fi difuzată în România, în direct de pe scena Wiener Stadthalle, marți, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online, pe www.tvrplus.ro.

Calificată în urma selecției naționale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 marți seară, în prima semifinală a competiției, pe poziția a 15-a.
Alături de artiștii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Atât semifinalele (19 și 21 mai), cât și finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a concursului, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată