EUROVISION 2015. Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015. Cele mai importante momente din timpul selecției naționale

Publicat: 09/03/2015, 00:35

Eurovision 2015.Trupa Voltaj a câștigat, duminică seara, finala selecției naționale pentruEurovision 2015, clasându-se pe locul întâi deopotrivă în topul publicului, cât și în clasamentul întocmit de juriul competiției. Astfel, cu piesa „De la capăt”, formația va reprezenta România la semifinalaEurovision 2015, ce va avea loc pe 19 mai, la Viena, iar mai departe, dacă se va califica, în marea finală a Eurovision 2015, ce se va desfășura pe 23 mai.

Voltaj intrase în concurs alături de alți 11 artiști și formații: Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ. Pe locul al doilea în urma finalei selecției naționale aEurovision 2015 s-a aflat Luminița Anghel, iar pe locul al treilea, Ovidiu Anton.

EUROVISION 2015. Gândul a transmis în format LIVE TEXT selecția națională pentru Eurovision 2015

EUROVISION 2015. UPDATE 23:29Pe prima poziție în clasament, cu 24 de puncte, cei care vor reprezenta România la Eurovision 2015sunt băieții de la Voltaj. Trupa a câștigat selecția naționalăEurovision 2015 cu piesa „De la capăt”.

EUROVISION 2015. UPDATE 23:27Pe locul al doilea, cu 18 puncte, se află Luminița Anghel. „Craiova, mulțumesc pentru aplauzele din această seară! Vă mulțumesc mult, români, pentru voturile vostru!”, a spus artista.

EUROVISION 2015. UPDATE 23:25 Pe locul trei în topul juriului, cu 15 puncte, s-a clasat Ovidiu Anton.

EUROVISION 2015. UPDATE 23:19Trupa Voltaj a obținut cele mai multe voturi din partea publicului: peste 4.000. Urmează însă și votul juriului.

EUROVISION 2015. UPDATE 23:09„Stop televot!”. Publicul a putut vota unul dintre cei 12 concurenți înscriși în finala selecției naționale pentruEurovision 2015:Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Voltaj, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:50 Ruslana le-a pregătit o surpriză românilor. După ce a cântat piesa care a consacrat-o, „Wild Dances”, artista a interpretat melodia și în limba română. Apoi, Ruslana a mai spus, tot în limba română, ” România! Sunteți o țară minunată, cu oameni frumoși! Trebuie să câștigați!”.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:45 Pe scena Sălii Polivalente urcă invitata specială a serii: Ruslana, reprezentanta Ucrainei și câștigătoarea Eurovision 2004.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:42 În această seară, la finala națională Eurovision 2015, votul telespectatorilor cântărește la fel de mult ca și cel al juriului. Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta România la faza internațională Eurovision 2015, la Viena – mai întâi în semifinala din 19 mai și, dacă se va califica, și în marea finală, din 23 mai.

Anul trecut, Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision, cu piesa „Miracle”. Cei doi artiști s-au clasat pe locul 12 în finala de la Copenhaga, Danemarca.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:30 „Start televot!” la selecția națională pentru Eurovision 2015. Publicul poate vota timp de 30 de minute din acest moment, însă doar o singură dată de pe același număr de telefon. Votul juriului și votul publicului au ponderi egale în desemnarea câștigătorului.

Votul poate fi exprimat trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde „xx” reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03… 12), cu același tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în rețelele Orange, Telekom și Vodafone.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:22 Competiția s-a încheiat, însă show-ul continuă pe scena Sălii Polivalente de la Craiova. Peste câteva momente, liniile telefonice vor fi deschise, iar publicul va putea vota pentru concurentul pe care dorește să-l trimită la Viena, în finala Eurovision 2015.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:15 Formația CEJ este ultima care urcă pe scena la de Craiova, în cadrul selecției naționale pentru Eurovision 2015. Piesa cu care speră să câștige inimile juraților și ale publicului se numește „We Were in Love”.

Cei trei artiști care alcătuiesc grupul sunt, de fapt, membrii fostei trupe suedeze Rednex: Annika Ljungberg, Jens Sylsjö și Fredrik Jernberg.Trupa și-a schimbat denumirea, în urma unor conflicte contractuale cu producătorii care dețin marca „Rednex”. Noua titulatură, CEJ, provine de la „Cotton Eye Joe”, piesa care le-a adus succesul internațional în urmă cu mai mulți ani.

EUROVISION 2015. UPDATE 22:04 Penultima concurentă la selecția națională pentru Eurovision 2015 este Cristina Vasiu, intrată în competiție cu piesa „Nowhere”. Artista are și o costumație specială pentru seara aceasta, pentru care este responsabil partenerul ei: „Iubitul meu m-a visat într-o rochie de metal, cu artificii”, a povestit ea înainte de urca pe scenă.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:56 Luminița Anghel revine la Eurovision după 10 ani. În 2005, la Kiev, a obținut împreună cu trupa Sistem locul al treilea în finala internațională Eurovision. Acum, cântăreața spune că vrea să își reîntâlnească fanii pe care și i-a câștigat în Europa după participarea la concursul de muzică ușoară.

Piesa Luminiței Anghel de la Eurovision 2015 se numește „A Million Stars” și, spune artista, este construită pe „rețeta Eurovisionului”.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:49 Formația Super Trooper participă la selecția națională pentru Eurovision 2015 cu piesa „Secret Place. „Atât muzica bună, cât și spectacolul vor conta în aceeași măsură”, au explicat membrii grupului înainte de a intra pe scena Sălii Polivalente din Craiova. În plus, ei au promis că vor prezenta publicului un „spectacol hipnotizant”.

„Anul acesta, la Viena se poartă disco!” au mai spus artiștii de la Super Trooper, îndemnându-i pe oameni să îi susțină în finala competiției naționale.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:43 Lara Lee, concurenta cu numărul opt în selecția națională pentru Eurovision 2015, interpretează în seara aceasta piesa „Superman”. Muzica este semnată de Robin Lynch, Niklas Olovson, iar textul este scris de Milica Fajgelj, Tami Rodriguez și Nicole Rodriguez.

Aceasta este a doua oară când Lara Lee participă la Eurovision, după ce în trecut a mai concurat alături de trupa T&L, însă a ratat calificarea.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:33 „Still Alive” este piesa cu care Ovidiu Anton concurează la selecția națională pentru Eurovision 2015. Compusă de Linda Persson, Ylva Persson și Peter Hageras, melodia ar trebui să placă, înainte de toate, publicului, a spus cântărețul înainte de urca pe scena de la Craiova.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:25 Blue Noise este singurul grup a capella din selecția națională pentru Eurovision 2015. Cu numărul șase în selecția națională, trupa concurează cu piesa „Love Won”t Run Away”. Muzica este semnată de Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor și Denis Bolborea, iar textul de Diana Moraru, Elena Moroșanu.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:15 Rodica Aculova luptă, de asemenea, pentru șansa de a reprezenta România la Eurovision 2015. Artista originară din Republica Moldova a mărturisit înainte de selecția națională că este foarte emoționată să se afle într-o astfel de competiție, mai ales că piesa cu care va urca pe scenă, „My Light” este scrisă de soțul ei, Ivan Aculov. Textul este scris de Lidia Scarlat.

„Dacă ajung la Viena, sper să intru măcar în top 10”, a mai spus cântăreața cu câteva clipe înainte de a urca pe scenă.

EUROVISION 2015. UPDATE 21:08 Cu numărul patru în selecția națională pentru Eurovision 2015, Aurelian Temișan și Alexa intepretează piesa „Chica Latina”. Muzica și versurile sunt semnate de Mihai Alexandru, Alexa Niculae.

Înainte de a urca pe scenă, Temișan a afirmat că va face un show care l-ar putea face invidios chiar și pe celebrul cântăreț latin Ricky Martin.

EUROVISION 2015. UPDATE 21.00 Tudor Turcu este cel de-al treilea concurent la selecția națională pentru Eurovision 2015. „Melodia are un mesaj de liniște, de bunătate”, a explicat el înainte de a urca pe scena Sălii Polivalente de la Craiova. „Save Us” este titlul melodiei cu care artistul intră în competiție.

Muzica și versurile sunt semnate de Gabriel Huiban.

EUROVISION 2015. UPDATE 20:51 „Suntem trei îndrăgostiți, trei romantici”, au declarat membrii formației Băieții, care intră în competiție cu piesa „Dragoste în lanțuri”. Cu numărul doi în concurs, trupa spune că „e timpul ca România să iasă în evindență cu ceva mai nou” la Eurovision 2015.

EUROVISION 2015. UPDATE 20:43 Primii concurenți care urcă pe scenă sunt membrii trupei Voltaj, care concurează la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”. „Mesajul este unul simplu și clar: copiii trebuie să fie alături de părinții lor!”, a explicat Călin Goia cu doar câteva clipe înainte de a veni în fața publicului. De asemenea, artistul s-a declarat încrezător că, dacă Voltaj va ajunge la Viena, va reuși să se clasele cel puțin pe locul al doilea.

EUROVISION 2015. UPDATE 20:36 Anul acesta din juriul selecției naționale fac parte Mihai Pocorschi, Ovi, Bogdan Honciuc, Anca Lupeș și Viorel Gavrilă. Show-ul este prezentat de Alina Șerban, de la TVR Craiova, și Andrei Boroșovici, de la TVR Timișoara. Alături de ei, Ioana Voicu și Florina Ghenescu însoțesc artiștii participanți în culise și în Camera verde.

EUROVISION 2015. UPDATE 20:31 Spectacolul este deschis de un moment artistic special: toți cei 12 concurenți de anul acesta interpretează piesa „Miracle”, cu care Paula Seling și Ovi au reprezentat România anul trecut la Eurovision.

EUROVISION 2015. UPDATE 20:30 Selecția națională pentru concursul european de muzică ușoară Eurovision 2015 a început. Evenimentul se desfășoară la Sala Polivalentă din Craiova. Cu câteva zile în urmă, Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, promitea că va găzdui „cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision”.

În seara aceasta vor urca pe scenă 12 concurenți Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Voltaj, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ.

Invitată la Craiova este și Ruslana, reprezentanta Ucrainei și câștigătoarea Eurovision 2004.


Primii care vor apărea în fața publicului laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăvor fi băieții de la Voltaj, care vor interpreta piesa „De la capăt”. Single-ul al cărui videoclip a fost realizat după scurtmetrajul „Calea Dunării”, al regizorului Sabin Dorohoi, a fost lansat anul trecut, pe 4 martie, și aduce în atenția publicului un subiect sensibil: problema copiilor rămași singuri acasă, după ce părinții lor au plecat la muncă în străinătate.

Într-un interviu acordat pentru gândul, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a explicat că, deși piesa nu a fost compusă special pentru Eurovision, speră ca ea să fie apreciată la Eurovision 2015 România, Selecția Națională.

„Piesa asta am compus-o din dragoste pentru copiii noștri. A fost inspirată de dragostea pentru copiii noștri”, a afirmat el. „Am decis să ne încriem cu ea la Eurovision deoarece vrem să le facem cunoscută povestea acestor copiii și să știe că nu sunt singuri. La începutul anului, am discutat între noi și am spus că Eurovisionul e un concurs muzical puternic și intens mediatizat și prin intermediul lui am putea face cunoscute tot mai multe cazuri de copii care sunt părinții plecați la muncă în străinătate”, a completat artistul.

Eurovision 2015 România, Selecția Națională va aduce pe scena de la Craiova și formația Băieții. Cei trei tineri care alcătuiesc trupa vor interpreta piesa „Dragoste în lanțuri”, a cărei muzică și text sunt semnate de Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar, potrivit eurovision.tvr.ro.

Calificarea în finalaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăa fost o surpriză extrem de plăcută pentru trupă, recunosc membrii ei: „Suntem cei mai tineri din competiție și este prima noastră participare. Ne-am pregătit intens, avem un super show pentru toată lumea și sperăm să vă placă ceea ce veți vedea pe scenă la Craiova”, promit Băieții.

Tudor Turcu, cel de-al treilea concurent laEurovision 2015 România, Selecția Națională, va intra în concurs cu piesa „Save Us”.

„Cred în melodie, cred în muzica bună, cred în oameni, cred în muzica ce ne salvează, cred în mesajul ce îl transmite”, a explicat artistul înainte deEurovision 2015 România, Selecția Națională. „Îmi doresc ca voi, prieteni, să simțiți la fel și să îmi acordați încrederea de a reprezenta cu onoare România la faza internațională Eurovision de la Viena. Mulțumesc tuturor celor care m-au format, încurajat și susținut, care au crezut în mine”, a adăugat el, potrivit eurovision.tvr.ro.

Eurovision 2015 România, Selecția Naționalăva continua show-ul cu Aurelian Temișan și Alexa, care participă la competiție cu piesa „Chica Latina”,potrivit eurovision.tvr.ro. După o pauză de 12 ani în care nu a mai participat la selecțiile naționale pentru Eurovision, Aurelian Temișan este acum încrezător în reușită.

„O să vedeți că Oltenia este matriarhatul. Adică, eu mă duc să cânt la mine acasă. Poate că nu întâmplător s-a decis ca anul acesta finala să fie la Craiova…”, a glumit el.

Rodica Aculova va interpreta laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăpiesa „My Light”, potrivit eurovision.tvr.ro. Tânăra artistă a mărturisit că vestea calificării în finalăi-a adus o bucurie imensă: „Nu ne-am așteptat să fim pe lista finaliștilor. Când am înscris piesa, ne-am spus să încercăm, dar am și uitat că am făcut-o. Iar când ne-au sunat de la TVR să ne anunțe că am reușit, am plâns de fericire, a fost foarte emoționant!”, își amintește Rodica.

Cât privește participarea laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăși contracandidații pe care îi va întâlni Craiova, Rodica Aculova spune că, oricare va fi rezultattul, este fericită că are totuși șanse de a se afla pe scenă laEurovision 2015: „Sunt voci foarte bune în concurs, dar nu-mi pierd speranța și credința în Dumnezeu că piesa, prin mesajul ei, va ajunge la sufletele oamenilor. Pe ceilalți artiști nu-i privesc ca pe niște concurenți, ci mă bucur să îi cunosc. La Eurovision e o atmosferă pozitivă, de prietenie și fiecare are șanse să câștige”, a mai declarat cântăreața originară din Republica Moldova.

Trupa Blue Noise s-a calificat în finalaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăcu piesa „Love won”t run away”.

„Ceea ce vrem să știe publicul este următorul lucru: suntem o trupă a capella, cântăm numai cu vocile, fără niciun acompaniament orchestral, fară niciun instrument”, au explicat membrii grupului pentru eurovision.tvr.ro. „Sperăm să fie interesant pentru public proiectul nostru. Noi îl considerăm un exercițiu, dar cum ar fi să ajungem chiar și la Eurovisionul mare și să interpretăm a capella melodia noastră acolo…?”, au mai spus ei.

Pentru cei șase artiști experiența de laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăeste prima lor participare la un concurs sub numele Blue Noise: „Într-un timp foarte scurt am proiectat piesa, am înregistrat-o, cu ajutorul unui bun prieten muzician și compozitor, Eduard Cârcotă, căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul profesionist acordat. Credem că împreună putem realiza lucruri importante!”, au explicat ei.

Eurovision 2015 România, Selecția Naționalăîl aduce pe scena de la Craiova și pe Ovidiu Anton. Cu piesa „Still Alive”, cântărețul spune că are de transmis un mesaj special: „Still Alive – exact asta vrea să spună: că sunt în continuare pe piața muzicală, în ciuda unei industrii muzicale neprietenoase cu ceea ce cânt. Eu merg înainte, acesta este mesajul pe care doresc eu să-l transmit publicului”, a precizat concurentul laEurovision 2015 România, Selecția Națională, potrivit eurovision.tvr.ro.

„Piesa mea este compusă de o echipă din Suedia – compozitorii Ylva Persson, Linda Persson și Peter Hageras – care a mai compus pentru alte selecții naționale din 6 țări (de exemplu Moldova, Belarus). Mi-a plăcut mult piesa, este o melodie pe care am simțit-o de la început și pe care o cânt cu plăcere”, a mai adăugat el.

Cu numărul opt în concursulEurovision 2015 România, Selecția Națională, Lara Lee va interpreta piesa „Superman”, potrivit eurovision.tvr.ro.

„Eurovision poate reprezenta începutul carierei mele, o rampă de lansare”, crede artista, astfel că, special pentruEurovision 2015 România, Selecția Națională, a început colararea cu echipa producătorului Robin Lynch. „Am în spate o echipă foarte puternică, foarte dedicată și implicată în acest proiect. O echipă care colaborat și cu Cher, Pink, Justin Timberlake, Backstreet Boys etc. O echipă care a mai participat la Eurovision, în 2013, alături de Margaret Berger, care a reprezentat Norvegia, și a ocupat 4″, a explicat Lara.

Formația Super Trooper s-a calificat în finalaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăcu piesa „Secret Place”.

„Suntem singura trupă din România ce readuce flavour-ul anilor ”70 printr-o adevărată repunere în scenă a tot ceea ce a însemnat 70”s Disco Fever, de la îmbrăcăminte, dans, imagine, voci, coregrafia incendiară sub îndrumarea lui Teodor Rădulescu – fondator al trupei Teodor Balet”, au povestit membrii grupului, potrivit eurovision.tvr.ro. „Am adus în România ceva nou: un show complet de muzică, imagine, karaoke, party, ceva ce antrenează publicul în buna dispoziție. Și vrem să ducem asta și la Viena, la Eurovision”, au mai spus ei.

LaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăva participa și Luminița Anghel, cu piesa „A million stars”. După ce la Kiev, în 2005, a obținut împreună cu trupa Sistem locul al treilea în finala internațională Eurovision, cântăreața își dorește foarte mult să revină pe scena competiției, potrivit eurovision.tvr.ro.

„În cei 10 ani câți au trecut de la urcarea pe podium, în 2005, alături de Sistem, am sperat să mă pot întoarce să-mi bat propriul record, pentru că a fost cel mai frumos loc din istoria participării României la Eurovision”, a explicat ea. „ M-am gândit că o să am ocazia să revin, să fac o figură bună, să ocup locul 2, dacă nu 1. Și, de fiecare dată când am avut o piesă bună, în care am crezut, am revenit. Toată lumea mă întreabă de ce, cum de am curajul… Pentru că se poate ca un loc bun, ocupat înainte, să nu mai conteze dacă ajungi pe un loc mai slab, ba chiar să-ți ratezi cariera”, a adăugat Luminița Anghel înainte deEurovision 2015 România, Selecția Națională.

„Nowhere” este piesa cu care Cristina Vasiu întră în concurs laEurovision 2015 România, Selecția Națională. Artista în vârstă de 23 de ani povestește că este un cântec despre dragoste: „Cred că fiecare om trăiește din dragoste și pentru ea. Eu nu plec niciunde fără dragoste”, a spus ea. „La Eurovision, mizez pe faptul că piesa e extrem de actuală, de frumoasă, iar ceea ce vom pune în scenă va fi un moment unic”, a adăugat cântăreața, potrivit eurovision.tvr.ro.

Cristina a devenit cunoscută cu trei ani în urmă, când a luat parte la prima ediție a show-ului „Vocea Romaniei”. Experiența a propulsat-o pe scena Sălii Palatului, în spectacolul „Horia Brenciu – Fac ce-mi spune inima”.

Eurovision 2015 România, Selecția Naționalăva fi închisă de trupa CEJ, care va interpreta piesa „We were in love”. Cei trei artiști care alcătuiesc grupul sunt, de fapt, membrii fostei trupe suedeze Rednex: Annika Ljungberg, Jens Sylsjö și Fredrik Jernberg.

Trupa și-a schimbat denumirea, în urma unor conflicte contractuale cu producătorii care dețin marca „Rednex”, potrivit eurovision.tvr.ro. Noua titulatură, CEJ, provine de la „Cotton Eye Joe”, titlul piesei care le-a adus celor trei faima internațională. Membrii trupei CEJ au mai participat la trei selecții naționale Eurovision: în 2006, în Suedia, unde s-au clasat pe cea de-a șasea poziție, și de două ori în România (2007 și 2008), în colaborare cu trupa Ro-Mania.

În acest an, laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăau fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecție, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidați au fost respinși, întrucât nu au respectat cerințele prevăzute în regulament.

În finală, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar și votului juriului de specialitate.

Votul telespectatorilor laEurovision 2015 România, Selecția Naționalăva putea fi exprimat duminică seara, după anunțul „Start Vot!”, trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde „xx” reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03… 12), cu același tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în rețelele Orange, Telekom și Vodafone.

LaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăvotul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca și cel al juriului. Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta România la faza internațională Eurovision, la Viena – mai întâi în semifinala din 19 mai și, dacă se va califica, și în marea finală, din 23 mai.

Eurovision 2015 România, Selecția Naționalăva fi „cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision”, a promis Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

„Vreau să vă asigur că veți avea cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision. Noi suntem obișnuiți să organizăm doar spectacole grandioase”, a afirmat edilul, potrivit Mediafax. „Credem că suntem pregătiți pentru un astfel de show. Noi suntem deciși să ne implicăm cu absolut tot ceea ce este necesar ca acest spectacol, acest show de televiziune să iasă foarte bine”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

De asemenea, aceasta a precizat că Tudor Gheorghe va susține un recital în deschiderea finaleiEurovision 2015 România, Selecția Națională. Pe scena Sălii Polivalente va urca și Ruslana, reprezentanta Ucrainei și câștigătoarea Eurovision 2004.

Eurovision 2015. TVR și Primăria Craiova oferă trei invitații la finala de la Viena

Pentru cei care vor să fie în sală la finală, biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim și la Sala Polivalentă din Craiova. În plus, toți cei care au plătit bilet pentru spectacolul de la Sala Polivalentă din Craiova vor intra într-o tragere la sorți ce are ca premiu trei invitații duble la finala concursului de la Viena, puse la dispoziție de Primăria Craiova și TVR. Extragerea se va desfășura în timpul transmisiunii directe a show-ului de la TVR.

Alina Șerban, de la TVR Craiova, și Andrei Boroșovici, de la TVR Timișoara, vor fi gazdele finaleiEurovision 2015 România, Selecția Națională. Alături de ei, Ioana Voicu și Florina Ghenescu vor însoți artiștii participanți în culise și în Camera verde.

FinalaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăva putea fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+, duminică, 8 martie, de la ora 20.30.

FOTO: Facebook//Eurovision România

Eurovision 2015. România în prima semifinală

România va concura la ediția de anul acesta a concursului internațional Eurovision în prima semifinală, care va avea loc pe 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

În a doua semifinală, cea de pe 21 mai, ordinea țărilor participante este următoarea: Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, Elveția, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru și Suedia.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoareaEurovision 2015 România, Selecția Naționalăși participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer