Raed Arafat, reacție după ce s-a vehiculat că ar fi demisionat: FAKE NEWS! Se folosesc postări din 2012

Raed Arafat, reacție după ce s-a vehiculat că ar fi demisionat: FAKE NEWS! Se folosesc postări din 2012
Publicat: 29/01/2020, 17:58

UPDATE: Raed Arafat a confirmat, pentru GÂNDUL, că știrea despre demisia lui este un FAKE NEWS.

UPDATE: Raed Arafat

CV RAED ARAFAT AICI

Informația FAKE NEWS din mass-media / Textul a fost preluat dintr-o altă știre din ianuarie 2012 – Link text complet aici

„Ieșind în afara Ministerului Sănătății voi putea apăra sistemul de urgență mai bine”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că a fost sunat de mulți colegi care l-au rugat să rămână la Ministerul Sănătății. El a precizat că pentru cei care se întrebau dacă a murit, răspunde că nu a murit și că va fi în continuare în sprijinul sistemului de urgență.

„Ziceam că încă n-am murit, că încă sunt aici. Sunt și o să fiu pentru sistemul de urgență, fără nicio discuție”, a spus Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătății în ce privește sistemul de urgență, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătății, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.

„Consider că sistemul de urgență va avea un impact negativ din moment ce orice control va dispărea”, a adăugat Raed Arafat.

El a mai spus că sistemul actual de urgență nu este doar rodul muncii lui, ci este rezultatul activității unei comisii.

„O legislație care este unică, tradusă de Banca Mondială și folosită în alte țări, această lege nouă, ne este teamă, va dispărea. Indiferent că se spune că legislația secundară rămâne, ea va dispărea pentru că dispare baza legală. De acolo dispare integral capitol privind corelarea SMURD și MAI”, a explicat Arafat.

El a adăugat că răspunsul primit după discuțiile din Comisia de Urgență, că aceste prevederi vor fi cuprinse în normele de aplicare, nu îl mulțumește, deoarece consideră că astfel de reglementări trebuie cuprinse în lege, nefiind suficientă o hotărâre de guvern sau un ordine.

„Nu poți face asta doar la nivel de hotărâre de guvern sau de ordin, îți trebuie o lege. Noi ne întrebăm care va fi conceptul viitorului sistem de urgență. Indiferent de sistem, noi desființăm o lege cursivă, care are multe lucruri pentru sistemul de urgență. Dacă un sistem funcționează bine, un sistem care nu pot spune că este perfect, nu pot să spun că a atins apogeul, însă este un sistem pentru care mulți din alte țări avansate ne-au lăudat că am luat-o înainte ca și sistem de urgență”, a mai spus Raed Arafat.

El a atras atenția că se distruge ceva ce există, fără a fi siguri că în schimb va fi ceva mai bun sau cel puțin la fel de bun.

„Nu este vorba de Arafat, este vorba de sistemul public de urgență. Vreau să explic anumite aspecte, sper să înțeleagă lumea că avem un sistem de urgență integrat. Nu poți spune că SMURD nu este afectat când depinde de serviciul public de ambulanță. Ajungem la un sistem în care va intra factorul comercial și care va intra în comepetiție cu sistemul public, iar sistemul de urgență va deveni vulnerabil. Sunt firme concurente, și nu mai poți vorbi de un sistem integrat, ci de un sistem dezintegrat”, a arătat Raed Arafat.

El a mai spus că atunci când se va realiza unde s-a ajuns cu sistemul de urgență, peste trei-patru ani, va fi ireversibil, nu va mai fi posibilă o întoarcere de unde s-a pornit.

„Am obligația să avertizez și să zic public, nu să tac și să stau pe loc în speranța că se va rezolva. Pe parcursul anilor, nu este prima dată când există această tentativă de comercializare. Au fost presiuni multe. Am avut presiuni fantastice la Legea 95/2006”, a mai arătat Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății în urma nemulțumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgență din proiectul Legii sănătății și ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către președintele Traian Băsescu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Horoscop vineri 21 ianuarie. O zodie își pierde cumpătul din senin: Nu îţi cad bine...
Nicolae Ciucă e distrus. Lovitură imensă de unde nu se aștepta. A făcut sesizare
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...