• Publicat:
Mini

Un manelist cere 10 MILIOANE de euro de la statul român și amenință cu un proces la CEDO, în speranța că-și va scoate sora din pușcărie

Un manelist cere 10 MILIOANE de euro de la statul român și amenință cu un proces la CEDO, în speranța că-și va scoate sora din pușcărie
Manelistul Leo de la Strehaia, un obișnuit al lumii mondene, dorește să dea în judecată statul român, convins că familia lui a fost neîndreptățită. El speră să obțină astfel daune de 10 milioane de euro.

În urmă cu mai mulți ani, Olga Mihai, sora lui Leo de la Strehaia, a fost acuzată de evaziune fiscală și condamnată la doi ani și șase luni de închisoare, scrie wowbiz.ro. Femeia a executat șapte luni în Italia, după care a revenit în țară, unde a fost încarcerată din nou, deși, potrivit legilor italiene, își ispășise integral pedeapsa.

Avocatul femeii a depus cerere de eliberare condiționată, respinsă însă de magistrații de la Tribunalul Dolj.

Fratele acesteia, Leo, este decis să meargă la CEDO și să ceară României 10 milioane de euro, drept daune.

„Soluția pe scurt: În baza art. 4251 alin. 7 C.p.p. Respinge ca nefondată contestația formulată împotriva sentinței penale nr. 238/29.01.2019 a Judecătoriei Craiova de contestatoarea condamnată Mihai Olga. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă condamnatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 C.p.p. Suma de 157 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu parțial rămâne în sarcina statului și va fi avansată din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în ședință publică”, relevă decizia magistraților.

„Sora mea, Olga, a primit o condamnare de doi ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală, dar, cum ea are rezidența în Italia, după ce s-a emis ordinul de încarcerare a fost reținută de italieni și a executat acolo șapte luni, după legislația lor. Practic, ea și-a executat pedeapsa. Cu toate astea, după ce a revenit în țară, a fost reținută și în prezent a executat un an și patru luni, iar recent i-au respins cererea de eliberare condiționată. Consider că sora mea este ținută abuziv în închisoare când are doi copii și nepoți. Împreună cu familia o să deschidem un proces la CEDO și o să pretindem despăgubiri de 10 milioane de euro”, a spus Leo de la Strehaia.

foto: captură youtube.com

Inchide