Un nou examen medical obligatoriu pentru viitorii șoferi. Fără acest control nu pot merge mai departe

Un nou examen medical obligatoriu pentru viitorii șoferi. Fără acest control nu pot merge mai departe
Un nou examen medical pentru șoferi
Publicat: 08/03/2020, 10:29
Actualizat: 08/03/2020, 10:30

Noul Cod Rutier cuprinde prevederi legate de un nou examen medical, fără de care cei care vor permis de conducere nu pot merge mai departe.

Este vorba de un control pneumologic, valabil doar pentru cei care vor să devină șoferi pentru grupa II, scrie romaniatv.net.

Legislația nouă prevede ca fișa medicală pentru obținerea permisului să conțină examene de specialitate la medicina internă, ortopedie și traumatologie, neurologie psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie.

Totodată. persoanele care doresc să obțină permis de categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, să facă și un examen la specialitate de pneumologie.

Creșterea valabilității examenului medical, de la 6 luni, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obține a permisului de conducere.

Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este acordat în baza unui examen ce include o probă teoretică și o probă practică, potrivit legislației în vigoare. În acest sens, cei care vor să obțină permisul auto trebuie să urmeze cursuri de pregătire teoretică și practică în cadrul unei școli de șoferi.