A fost și foarte privată și pe întuneric! CIORBEA, despre întâlnirea cu TARCEA

Redactor:
Ana Petrescu
A fost și foarte privată și pe întuneric! CIORBEA, despre întâlnirea cu TARCEA
Victor Ciorbea a declarat, ironic, în legătură cu întâlnirea cu președintele ICCJ, Cristina Tarcea, că a fost „foarte privată și extrem de pe întuneric". Avocatul Poporului a precizat că s-a văzut și discutat, marți, cu aceasta la Parlament, în comisiile ce vizau bugetul pe 2019.

„A fost și foarte privată și extrem de pe întuneric, între ghilimele. Marți am fost chemat și toți care ținem de, cu bugetele se dezbat de comisiile de specialitate și am fost chemat toți din domeniul să zic al justiției, ăntr-un sens extrem de larg, la comisiile juridice din Parlament, plus comisiile constituționale. Deci întâlnirea cu doamna Tarcea a avut loc de față cu 40-60 parlamentari și de la putere și opoziției, plus reprezentanți ai mass-mediei și ai altor instituții. Altfe ne-am salutat, pentru că știam pe doamna Tarcea de când mi-a fost studentă. Mi s-a părut firesc să ne salutăm și să schimbăm câteva cuvinte. În rest, dacă dumneai consideră că am discutat într-un loc atât de privat sau crede cineva că în acest context se puteau discuta chestiuni secrete, sau care trebuie ascunse de opinia publică, poate să spună dumneai”, a afirmat Victor Ciorbea, sâmbătă, la Antena 3.

 

Întrebat dacă Cristina Tarcea l-a întrebat despre completurile de 3 judecători la acea discuție, Ciorbea a răspuns: „Nu. Lăsați-o pe dumneai dacă are ceva de precizat în acest sens, doamna e cea mai în măsură să spună„.

Chestionat dacă le-a simțit ca pe o avertizare declarațiile șefei instanței supreme, Avocatul Poporului a replicat glumind: „Am trecut în viață prin multe avertizări și meteo și de altă natură”.

„Vreau să vă zic dacă e vorba de altădată că aș putea vorbi despre coincidențe care vizează momentele actuale și care se referă la aspecte din cele mai diverse zone. Da, vin întâmplător. Simple coincidențe după părerea mea și de la sistemul bancar, de la organe de anchetă și de la instanțe judecătorești, dar altădată cfred dacă e cazul, pentru că eu cred că sunt simple coincidențe pentru moment”, a conchis Ciorbea.

 

Precizările Avocatului Poporului vin după ce șefa instanței supreme a spus că a discutat cu Victor Ciorbea despre completuri: „Discuția cu domnul Ciorbea a vizat completurile de 3 judecători”.

Cristina Tarcea a lansat declarațiile la CSM, săptămâna aceasta, când s-a prezentat în fața Secției pentru judecători pentru acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară pe numele ei.

Ea a mai spus, tot atunci, că a discutat cu președintele CCR Valer Dorneanu, însă despre completurile de 5 judecători, subliniind că întâlnirea a avut loc într-o cameră atât de întunecată, încât la final a greșit și a plecat cu haina lui.

 

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate, singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticamera, iar discuția s-a purtat pe întuneric, atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea.

foto: Mediafax Foto / Bogdan Stamatin

Inchide